Αθλητισμος

Ο «βομβαρδιστής» Φριντέτ που φέρνει ο Παναθηναϊκός

Συμφώνησε ο Αμερικανός γκαρντ που φημίζεται για το σκοράρισμά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fredette
Ο Φριντέτ από την εποχή των Σακραμέντο Κινγκς © EPA/LARRY W. SMITH CORBIS OUT

Ο Τζίμερ Φριντέτ συμφώνησε προφορικά με τους «πράσινους» για συμβόλαιο δύο ετών και συνολικές αποδοχές 3,5 εκατ. ευρώ.

Έναν παίκτη που ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι με κάθε τρόπο, ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός. Ο Τζίμερ Φριντέτ συμφώνησε προφορικά με τους «πράσινους» για συμβόλαιο δύο ετών και συνολικές αποδοχές 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και απομένει να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του και να γίνει… κάτοικος ΟΑΚΑ ως το 2021.

Ο 30χρονος Φριντέτ είναι ένας από τους πιο σεσημασμένους σκόρερ στο παγκόσμιο μπάσκετ. Με ύψος 1.88 είναι ένα κλασικό «2άρι» που φημίζεται για την ευστοχία του, κυρίως από το τρίποντο. Κι όταν λέμε τρίποντο, εννοούμε κι από τα 9-10 μέτρα!

Ένα σημαντικό του μειονέκτημα είναι η άμυνα, με την οποία δεν έχει καθόλου καλή σχέση και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν έπαιξε ποτέ σε υψηλό επίπεδο στο ΝΒΑ. Πέρασε από Σακραμέντο Κινγκς, Μπουλς, Πέλικανς, Νικς και Σανς, πάντοτε όμως ως αναπληρωματικός. Εκεί που έκανε θραύση ήταν στην Κίνα, όταν σε δύο χρονιές με τους Σανγκάη Σαρκς είχε μέσο όρο 37 πόντους (!), με 40% στα τρίποντα. Παρότι δεν είναι ψηλός για μπάσκετ, μπορεί να βοηθήσει στα ριμπάουντ, ενώ μοιράζει και ασίστ.

Jimmer Fredette Welcome To Panathinaikos ● Best Plays & Highlights

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ