Αθλητισμος

O παικταράς που πήγε φυλακή, «καθάρισε» και ήρθε στον Ολυμπιακό

Ο Ρούμπεν Σεμέντο υπέγραψε στους Πειραιώτες

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rúben Semedo
© EPA/JAVIER BELVER

Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέντο έχει πάει φυλακή, «καθάρισε» και τώρα γύρω του θα χτιστεί η άμυνα της ομάδας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, επέμενε εδώ και καιρό. Αυτόν τον παίκτη ήθελε για να χτίσει την άμυνά του, παρότι ήξερε το πρόσφατο εξωαγωνιστικό παρελθόν του.

Ο Ρούμπεν Σεμέντο θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και γι’ αυτό οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έτριβαν τα χέρια του όταν τον έκλεψαν σε ηλικία 16 ετών από τη συμπολίτισσα Μπενφίκα.

Γεννημένος στην Αμαδόρα και με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο Σεμέντο έχει όλο το πακέτο: Ψηλός 1.89, δυνατός και γρήγορος, ό,τι πρέπει για κεντρικός αμυντικός. Το 2015 πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί, πήγε δανεικός στη Σετούμπαλ και το 2016 έκανε μία και καλή σεζόν στους «πράσινους» της Πορτογαλίας. Δεν χρειάστηκε άλλη για να πιεστεί η Βιγιαρεάλ και να δώσει 14 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει!

Η τύχη του γύρισε την πλάτη, αφού τραυματιζόταν συνεχώς και τον Δεκέμβρη του 2017 μπήκε χειρουργείο. Οξύθυμος, ανυπόμονος και ασταθής σαν χαρακτήρας, ο Σεμέντο είδε την καριέρα του να μένει πίσω λόγω της επέμβασης και άρχισε την άστατη ζωή.

Τον Ιανουάριο του 2018 έμπλεξε σε καυγά μέσα σε μπαρ στη Βαλένθια και τράβηξε πιστόλι! Συνελήφθη, πέρασε αυτόφωρο και ορίστηκε δικάσιμος και παρότι το όπλο δεν βρέθηκε, αυτός μυαλό δεν έβαλε. Έναν μήνα αργότερα, ο Σεμέντο μαζί με άλλα δύο άτομα, συνελήφθησαν όταν διέρρηξαν ένα σπίτι και επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη του. Γι’ αυτή του την πράξη, μπήκε φυλακή, όπου έμεινε για τέσσερις μήνες…

Όταν βγήκε έξω τον Ιούλιο, στη Βιγιαρεάλ δεν ήθελαν να τον βλέπουν. Άλλωστε εκκρεμούσε και μια καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση. Πήγε δανεικός στην Ουέσκα για έξι μήνες, ούτε εκεί τον ήθελαν λόγω της καθημερινής συμπεριφοράς του και αμέσως μετά επέστρεψε στη χώρα του για λογαριασμό της Ρίο Άβες.

Εκεί για έξι μήνες ήταν σαφώς πιο ήρεμος, έπαιξε την μπάλα που ξέρει και ο Μάρτινς έκρινε πως αξίζει να του δώσει μια ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Στη Βιγιαρεάλ πέταξαν τη σκούφια τους, όταν έμαθαν για την πρόταση από Ελλάδα. Τον παραχώρησαν με 4,5 εκατ. ευρώ και είπαν κι ευχαριστώ, αν και έχασαν πολλά λεφτά σε σχέση με αυτά που έδωσαν για να τον αποκτήσουν.

Στα 25 του, ο Ρούμπεν Σεμέντο (που είναι και πατέρας δύο παιδιών) έχει μια τελευταία ευκαιρία να σώσει την καριέρα του. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη, που όμως αποτελεί και ωρολογιακή βόμβα για τα αποδυτήρια μιας ομάδας και όχι μόνο. Μένει να δούμε αν οι δύο πλευρές θα κερδίσουν το στοίχημα ή όχι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ