Αθλητισμος

Μπορεί να χάσει το Κατάρ το Μουντιάλ;

Οι φήμες και οι πιθανότητες μετά την προσαγωγή του Πλατινί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mudial
Μουντιάλ/©INTIMENEWS/Bildbyran/ΑΡΧΕΙΟ

Υπάρχουν λόγοι για να αφαιρεθεί από το Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα όσα συμβαίνουν μετά την προσαγωγή Πλατινί.

Η προσαγωγή του Μισέλ Πλατινί από τις παριζιάνικες Αρχές, τα όσα έχει να πει ο πρώην πρόεδρος της UEFA, αλλά και τα στοιχεία που έχουν μαζευτεί τα δύο τελευταία χρόνια, ίσως φέρουν πρωτοφανείς εξελίξεις στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Αν και βρισκόμαστε λιγότερο από 3,5 χρόνια από την ημερομηνία διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022, οι φήμες δίνουν και παίρνουν για κάποιες σκέψεις της FIFA. Σκέψεις που αφορούν την «αποβολή» του Κατάρ και την ανάληψη της διοργάνωσης από άλλη χώρα!

Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά, γι’ αυτό και πολλοί αρνούνται να πιστέψουν πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως υπάρχουν λόγοι για να αφαιρεθεί από το Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μπορεί η Επιτροπή Ηθικής της FIFA να μην μάζεψε τα απαραίτητα στοιχεία, όμως από το 2017 βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα Γάλλων, Ελβετών και Αμερικανών. Αν αποδειχθεί δωροδοκία, τότε το Κατάρ θα βρεθεί σε δυσμενή θέση.

Αν προσθέσουμε ακόμη τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες για την κατασκευή των γηπέδων, που προκάλεσαν ακόμη και θανάτους, όπως και τις ανύπαρκτες διπλωματικές σχέσεις που έχει το Κατάρ με τον αραβικό κόσμο, τότε ίσως βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο αλλαγής διοργανωτή.

Βέβαια για να συμβεί αυτό, πρέπει να βρεθεί μια χώρα που να μπορεί να φιλοξενήσει εκατομμύρια επισκέπτες, αλλά και να έχει την γηπεδική υποδομή έτοιμη.

Αυτή είναι η Αγγλία, η οποία έχει εξαιρετικά στάδια στο Λονδίνο και όχι μόνο, που δεν χρειάζονται καν ανακαίνιση.

Ενδιαφέρον έχουν δείξει και οι ΗΠΑ, που έχουν αναλάβει όμως (μαζί με Μεξικό-Καναδά) τη διοργάνωση του 2026, ενώ ισχνά αουτσάιντερ θεωρούνται οι Ισπανοί με τους Αργεντινούς.

Δεκαπέντε μέρες μετά την επανεκλογή του ως πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο Τζάνι Ινφαντίνο καλείται να ζυγίσει τα δεδομένα, να περιμένει την έρευνα, να αφουγκραστεί τον κόσμο του ποδοσφαίρου και να πάρει αποφάσεις –γενναίες ή μη- μέσα στους επόμενους μήνες. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ