Αθλητισμος

Γιατί σκέφτεται ένσταση ο Παναθηναϊκός

Πού στοχεύουν και σε τι ελπίζουν οι «πράσινοι» μετά τη διακοπή στο ντέρμπι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός © ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ένας Παναθηναϊκός παρατημένος από διοίκηση και ουσιαστικά απαξιωμένος από τον κόσμο του, κινδυνεύει τώρα να μπει σε μεγαλύτερους μπελάδες. Αν εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος –και σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα- οι «πράσινοι» μπορούν να υποστούν αφαίρεση έξι βαθμών, κάτι που σημαίνει ότι θα πέσουν στη 12η θέση και θα κληθούν να παλέψουν για την παραμονή τους σε ένα εφιαλτικό σενάριο.

Σήμερα είναι η πρώτη κρίσιμη μέρα των παρεπομένων του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που διεκόπη, αφού μέχρι το βράδυ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει ένσταση για αντικανονική διακοπή του ματς.

Βάσει της λογικής, το σκεπτικό των ανθρώπων του ΠΑΟ έχει βάση. Καταρχάς ο διαιτητής Φριτς αποφάσισε τη διακοπή του παιχνιδιού, 20 λεπτά πριν εκπνεύσει το χρονικό περιθώριο που δίνει ο κανονισμός.

Οι αιτιολογίες ήταν τρεις και ουσιαστικά καμία δεν στέκει. Η πρώτη αφορά την οσμή δακρυγόνων, που ήδη είχε εκλείψει στο ΟΑΚΑ, ενώ αν περνούσε και το προβλεπόμενο 20λεπτο, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα.

Δεύτερον, είδε κόσμο στις εξέδρες και είπε πως έτσι δεν συνεχίζει τον αγώνα. Το πρόβλημα είναι ότι ο διαιτητής ουδέποτε διέταξε εκκένωση των εξεδρών, άρα αυτοί 200-300 που είχαν παραμείνει δεν «εμπόδιζαν». Άλλωστε όσοι αποχώρησαν από το γήπεδο το έκαναν είτε για να αποφύγουν την… ασφυξία από τα χημικά είτε αηδιασμένοι από τα καμώματα των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 13.

Το τρίτο σημείο που οδήγησε στη διακοπή είναι η… ασυμφωνία των δύο ομάδων στο να συνεχίσουν. Ο Φριτς άκουσε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να ζητάνε την οριστική διακοπή, παρότι δημόσια έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα!

Ο Φριτς καταπάτησε τους μισούς κανονισμούς, όχι γιατί ήθελε να βλάψει τον Παναθηναϊκό ή να ευνοήσει τον Ολυμπιακό. Δεν τον ένοιαζε καν. Απλά επιθυμούσε να λήξουν όλα όσο πιο ομαλά γίνεται και να πάει σαν άνθρωπος πίσω στη χώρα του.

Αν ο Παναθηναϊκός καταθέσει ένσταση, δεν επιθυμεί βασικά τη συνέχιση του ντέρμπι, αλλά την αποφυγή της ποινής μείωσης βαθμών, έστω και των τριών από τους έξι που προβλέπονται.

Πάνω σε αυτή τη λογική θα κινηθεί η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ και μένει να δούμε τι αποτέλεσμα θα αποφέρει. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ