Αθλητισμος

Ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία του All-Star Game;

Ο διαγωνισμός τριπόντων είναι από τα must του τριημέρου

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19607050.jpg
© JOHN G. MABANGLO / EPA

Κατα καιρούς από το NBA έχουν περάσει μερικοί από τους πιο σημαντικούς σουτέρ σητν ιστορία του αθλήματος, οι οποίοι φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη γιορτή του αθλήματος, τα All-Star Game. Αν και από τα πρώτα χρόνια που το παιχνίδι θεσμοθετήθηκε υπήρχαν κορυφαίοι σουτέρ, εντούτοις όσο τα χρόνια περνούσαν, το τρίποντο μπήκε στο παιχνίδι και οι σουτέρ μπήκαν για τα καλά στη νοοτροπία του μπάσκετ.

Σήμερα, που δεν νοείται κορυφαία ομάδα να μην σουτάρει με εξαιρετικό ποσοστό στο τρίποντο, οι καλοί σουτέρ έχουν πολλαπλασιαστεί και τα ρεκόρ όλο και σπάνε. Τι γίνεται όμως στα All-Star Game; Λίγες ώρες πριν οι μονομάχοι του σουτ βρεθούν αντιμέτωποι για τον 34ο διαγωνισμό θυμόμαστε τους κορυφαίους.

Λάρι Μπερντ, 1988
Ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς, Λάρι Μπερντ σε ηλικία 32 ετών αντιμετώπιζε στον τελικό του All-Star Game εκείνης της χρονιάς έναν επίσης σπουδαίο σουτέρ, τον Ντέιλ Έλις. Ο σκόρερ των Σόνικς είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά του με 15 εύστοχα σουτ και ο λευκός φόργουορντ με το περίεργο στυλ δεν φαινόταν να έχει πολύ δύσκολο έργο. Ο Λάρι Μπερντ όμως, πιο χαλαρός από ποτέ, χωρίς να βγάλει καν τη ζακέτα προπόνησης, έβαλε 17 πόντους και έχοντας καταλάβει ότι ευστόχησε στην τελευταία δίχρωμη μπάλα, πανηγύρισε πριν το σουτ μπει. Αυτή ήταν και η τρίτη φορά που ο Λάρι Μπερντ κέρδισε τον Διαγωνισμό.

Larry Bird's Legendary Moment in the Three Point Shootout

Κρεγκ Χότζις, 1991
Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που κέρδιζε τον διαγωνισμό, όμως έμεινε στην ιστορία λόγω της επίδοσής του στον πρώτο γύρο. Ο σουτέρ των Σικάγο Μπουλς συγκέντρωσε 24 πόντους σε μια εμφάνιση που μνημονεύεται ως σήμερα και στον τελικό επικράτησε έχοντας μόλις... 17 πόντους. Την επόμενη χρονιά έκανε το Threepeat.

The best 3 Point Shootout - Craig Hodges - 24 3pts in a row

Μάρκ Πράις, 1994
Στην Μινεάπολις ο Μαρκ Πράις καλούνταν να υπερασπιστεί τον τίτλο της προηγούμενης χρονιάς και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Σημείωσε 24 πόντους, την καλύτερη επίδοση ως τότε σε τελικό διαγωνισμού και έδωσε τον τίτλο για δεύτερη φορά στους Καβαλίερς. Δείτε τον Πραίς από το 9:40 και έπειτα.

Mark Price NBA 3 Point Shootout 1994

Στιβ Κερ, 1997
Ο νυν κόουτς των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ήταν σε όλη την καριέρα του και ένας εξαιρετικός σουτέρ και το απέδειξε αυτό και στον διαγωνισμό τριπόντων στο All-Star Game του 1997 στο Κλίβελαντ. Ο τότε παίκτης των Σικάγο Μπουλς πέτυχε στον τελικό 22 πόντους και πήρε για πρώτη και μοναδική φορά τον διαγωνισμό. Την ίδια χρονιά σκόραρε και ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα καλάθια στην ιστορία του NBA δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του Μάικλ Τζόρνταν.

Steve Kerr - 1997 NBA 3-Point Shootout (Full Performance, Champion)

Ρέι Άλεν, 2001
Ως παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς συμμετείχε στον Διαγωνισμό Τριπόντων ο «Jesus Shuttlesworth» το 2001. Ο ίσως κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του NBA  κατάφερε νε κερδίσει και αυτόν τον τίτλο σκοράροντας 19 πόντους στον τελικό.

Ray Allen - 2001 NBA 3-Point Shootout (Champion)

Πέτζα Στογιάκοβιτς, 2003
Ο σέρβος εκτελεστής που έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μην αφήσει το στίγμα του και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το 2003 ως παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς θα κέρδιζε για δεύτερη φορά τον Διαγωνισμό σημειώνοντας 22 πόντους.

Pedja Stojakovic NBA All Star 2003 Three Point Shootout

Τζέισον Καπόνο, 2008
Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού στο Λας Βέγκας την προηγούμενη χρονιά είχε ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της ιστορίας με 24 πόντους και ως το απόλυτο φαβορί στη Νέα Ορλεάνη πήγαινε απλά για να σπάσει το ρεκόρ. Και το κατάφερε. Με 25 πόντους αναδείχθηκε νικητής της διαδικασίας κάνοντας το Back to Back.

Foot Locker Three-Point Shootout 2008

Στέφεν Κάρι, 2015
Ο άνθρωπος που είναι κοντά στο να σπάσει όλα τα ρεκόρ σχετικά με τα σουτ τριών πόντων στην ιστορία του NBA, πάντα με απίθανα ποσοστά δεν θα μπορούσε να μην είχε κερδίσει και το διαγωνισμό των σουτ. Το 2015 με τις δίχρωμες μπάλες να έχουν πολλαπλασιαστεί πέτυχε 27 πόντους σε σύνολο τριαντατεσσάρων και κατέκτησε και αυτήν την κορυφή, κερδίζοντας τον διοσκουρό του, Κλέι Τόμπσον. Τα ξημερώματα της Κυριακής θα αναμετρηθεί ξανά έχοντας αντίπαλο και τον αδερφό του, Σεθ.

Stephen Curry vs Klay Thompson in 2015 3 Point contest

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ