Αθλητισμος

Ο Άντι Μάρεϊ προανήγγειλε το τέλος της καριέρας του (video)

Δεν ξέρει αν θα αντέξει ως το Γουίμπλεντον του καλοκαιριού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντι Μάρεϊ
Άντι Μάρεϊ © INTIME / GEPA PICTURES

Αν και στην αρχή οι Άγγλοι δεν πήραν με καλό μάτι τον Άντι Μάρεϊ (Σκοτσέζος γαρ…) αναγκάστηκαν τα επόμενα χρόνια να παραδεχτούν πως είναι ο κορυφαίος τενίστας που έβγαλε η Βρετανία.

Τα ξημερώματα, ο ίδιος ο 31χρονος αθλητής προανήγγειλε τους τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Από το 2017 ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο ισχίο κι από μια επέμβαση που δεν πήγε καλά. Μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο τους ενός χρόνου έπεσε από το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο 800, ενώ σήμερα βρίσκεται στο 240.

«Σκόπευα να αποσυρθώ στο Γουίμπλεντον το καλοκαίρι, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να αντέξω άλλους πέντε μήνες πονώντας. Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ ούτε την προπόνηση ούτε φυσικά τους αγώνες. Οπότε δεν αποκλείω, το Αυστραλιανό Όπεν να είναι η τελευταία διοργάνωση της καριέρας μου».

Ο Μάρεϊ ξεκινά τη Δευτέρα με αντίπαλο τον Ισπανό Μπατίστα κι αν χάσει, ίσως αποχαιρετήσει τα κορτς. Όπως είπε και ο ίδιος φανερά φορτισμένος και με δάκρυα στα μάτια, «πονάω σερί εδώ και 20 μήνες. Δεν είμαι όπως προ εξαμήνου, αλλά εξακολουθώ να νιώθω πόνους κι αυτό δεν το αντέχω».

Halston Profile

Ο Βρετανός μπόρεσε να μπει σφήνα στα μεγάλα ονόματα της εποχής μας (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς) και να κατακτήσει τρία τουρνουά Γκραν Σλαμ, ένα Αμερικάνικο και δύο Γουίμπλεντον. Παράλληλα πήρε και δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς, σε Λονδίνο και Ρίο.

Τσουκαλάς: Απειλές κατά Τζήλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ