Αθλητισμος

Ο Αναστασιάδης είναι βασικός υποψήφιος για τον πάγκο της Εθνικής ποδοσφαίρου

Άγγελος εξάγγελος…

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2205103.jpg
©MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε λογικά τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, αφού πρώτα ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας με τον Μίχαελ Σκίμπε.

Λόγω πολύ χαμηλού μπάτζετ, αυτό που μοιάζει σίγουρο είναι ότι ο νέος προπονητής θα είναι Έλληνας.

Πρώτο φαβορί είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος στα 65 του ενδέχεται να επιστρέψει στους πάγκους μετά από δύο χρόνια, όταν και είχε ένα σύντομο πέρασμα από τη Λάρισα. Το ενδεχόμενο πρόσληψης του Μακεδόνα τεχνικού έχει φέρει έναν μικρό «εμφύλιο» στις τάξεις της ΕΠΟ, καθώς η τάση που προέρχεται από τον ΠΑΟΚ προσπαθεί να τον επιβάλλει, ενώ υπάρχουν αρκετοί που δεν τον θέλουν.

Ο Αναστασιάδης είναι ένας πολύ καλός κόουτς, όμως οι υπόλοιπες αντιλήψεις του για μια ομάδα είναι αρκετά παρωχημένες. Δεν ακολουθεί τις σύγχρονες προπονητικές μεθόδους, ουσιαστικά βγαίνει από τη σύνταξη, ενώ υπάρχουν κι αυτή η βαθιά πίστη του στα Θεία, που είναι σημείο αναφοράς στην καριέρα και τη δουλειά του. Δεν είναι τόσο ότι επικαλείται συχνά την Παναγία, όσο ότι επισκέπτεται τον πνευματικό του στο Άγιο Όρος για να τον συμβουλευτεί για τις επαγγελματικές του αποφάσεις…

Αν ο Αναστασιάδης αναλάβει την Εθνική σίγουρα δεν θα βαρεθούμε, όμως αναμφίβολα δεν είναι η πιο λογική λύση. Η άλλη ισχυρή τάση στη ΕΠΟ θέλει τον Γιάννη Αναστασίου, ενώ ως αουτσάιντερ κυκλοφορεί ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Σε λίγες ώρες λογικά θα ξέρουμε ποιος θα πάρει τη θέση του Σκίμπε, όμως γίνεται φανερό ότι όποιος και να είναι ο νέος προπονητής, οι βλέψεις δεν θα πρέπει να είναι πολύ υψηλές.

Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και να μην πετάξουμε «λευκή πετσέτα» με μια λύση τύπου Αναστασιάδη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ