Αθλητισμος

Είμαστε η Εθνική κάτω των 20! Να κάτσουμε;

Πάμε να τους γνωρίσουμε

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 442
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44144-99288.jpg

H Εθνική ομάδα U-20 –κάτω των 20 ελληνιστί– έχει κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στο Μουντιάλ «των μικρών».

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ζεστό της Κυριακής βράδυ, οι νέοι μας, η Εθνική ομάδα U-20 –κάτω των 20 ελληνιστί– έχει κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στο Μουντιάλ «των μικρών» με το Μεξικό στην εκπνοή του 90λεπτου, με εκπληκτικό γκολ του Κολοβού. Η Εθνική προκρίνεται στην επόμενη φάση. Τα πιτσιρίκια αυτά έχουν γράψει χιλιόμετρα στα ημέτερα... γήπεδα.

Πάμε να τους γνωρίσουμε
● Στέφανος Καπίνο
Ο μόνος που μετράει μόνο μία συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα και δύο παρουσίες στο Κύπελλο. Ο κόουτς, όμως, του εμπιστεύεται τη θέση του βασικού που του «στερεί» στον Παναθηναϊκό ο Καρνέζης. Δικαιολογημένα, βέβαια, γιατί ο Καρνέζης είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος Έλληνας γκολκίπερ.
● Σωκράτης Διούδης
Το παιδί το «δικό μου». Έπαιξε βασικός στην περσινή ομάδα των Νέων, τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης, και στον ημιτελικό υπερασπίστηκε τα γκολπόστ όταν αποβλήθηκε ο Καπίνο στο ματς με την Αγγλία. Χωρίς να «ζεσταθεί» έπιασε πέναλτι. Φέτος μετράει 12 αναμετρήσεις με τη φανέλα του Άρη για τη Σούπερ Λίγκα και μία για το Κύπελλο.
● Νίκος Γιαννακόπουλος
Και αυτός με αξιόλογο βιογραφικό. Αγωνίστηκε σε 14 αναμετρήσεις σαν βασικός τερματοφύλακας για τους «κυανέρυθρους» με 1.260 λεπτά συμμετοχής.
● Δημήτρης Κωνσταντινίδης
18 παρουσίες σαν δεξί μπακ του ΠΑΟΚ, δεν ήταν λίγες. Οι 14 απ’ αυτές με 973 λεπτά στη Σούπερ Λίγκα! Είχε ακόμα 3 συμμετοχές στο Κύπελλο και άλλη μία στα πλέι-οφ.
● Μαυρουδής Μπουγαΐδης
Μαζί με τον τον Κουτρουμπή αποτέλεσαν δίδυμο στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Είχε 18 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα με 1.501 λεπτά συμμετοχής και αγωνίστηκε σε δύο αγώνες Κυπέλλου.
● Κώστας Τριανταφυλλόπουλος
Ο νεαρός στόπερ του Παναθηναϊκού που εξέπληξε φέτος με την ωριμότητά του. Είχε 15 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα με 1.171 λεπτά, ενώ είχε και 290 λεπτά με την «πράσινη» φανέλα στο Γιουρόπα Λιγκ. Αγωνίστηκε σε τρεις αναμετρήσεις για το Κύπελλο.
● Κώστας Σταφυλίδης
Ο έτερος του ΠΑΟΚ. Ο 19χρονος πήρε μέρος σε 24 αναμετρήσεις, εκ των οποίων 18 στο πρωτάθλημα με 1.027 λεπτά συμμετοχής, 3 στα πλέι-οφ και τρεις στο Κύπελλο Ελλάδος.
● Δημήτρης Κουρμπέλης
Το πολυεργαλείο του Αστέρα είχε ενεργό συμμετοχή στη φετινή εκπληκτική πορεία της ομάδας της Τρίπολης. Βασικός στον τελικό Κυπέλλου.
● Δημήτρης Γούτας
Ο πανύψηλος στόπερ από την Καβάλα που αγωνίζεται στην Ξάνθη. Μετρά 22 αναμετρήσεις στη Σούπερ Λίγκα σημείωσε δε και 2 τέρματα. Είχε άλλες δύο παρουσίες στο Κύπελλο Ελλάδος.
● Ανδρέας Μπουχαλάκης
Το 20χρονο κοπέλι του Εργοτέλη και σκόρερ του 1ου γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στο Μεξικό, ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας φέτος. 39 συμμετοχές και 6 γκολ.
● Παναγιώτης Μπάλλας
Ο κόφτης του Ατρόμητου δεν είχε μεγάλη συμμετοχή φέτος, αλλά έχει θέση στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής.
● Δημήτρης Κολοβός
Ο χρυσός σκόρερ του τέρματος με το Μεξικό. Βασικό στέλεχος του Πανιωνίου τη σεζόν που πέρασε.
● Δημήτρης Διαμαντάκος
Αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν στον Πανιώνιο και στο δεύτερο μισό στον Άρη με 21 συμμετοχές συνολικά στη Σούπερ Λίγκα (1.172 λεπτά). Είχε άλλη μια συμμετοχή στο Κύπελλο.
● Γιάννης Γιαννιώτας
Ο 20χρονος ακραίος του Άρη ήταν βασικός και αναντικατάστατος φέτος, αλλά όχι εξαιρετικός. Σημείωσε όμως 5 τέρματα και έδωσε 2 ασίστ σε 26 παιχνίδια τη χρονιά που τελείωσε.
● Χαράλαμπος Λυκογιάννης
Στο ρόστερ του ΟΣΦΠ, πού να βρεθεί θέση για τον Χαραλάμπη! Έπαιξε σε 4 ματς στη Σούπερ Λίγκα (2 βασικός), αγωνίστηκε σε ένα ματς για το Κύπελλο, μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά των δύο αγώνων με τη Μονπελιέ, ενώ έπαιξε ένα ημίχρονο στον επαναληπτικό με τη Λεβάντε.
● Σπύρος Φουρλάνος
Αγωνίστηκε σε 5 αναμετρήσεις των «πράσινων» φέτος και είχε 2 συμμετοχές στο Κύπελλο. Αγωνίστηκε ως βασικός και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λάτσιο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
● Αντώνης Ράνος
Ο επιθετικός της Ξάνθης με δύο αγώνες σαν βασικός, αλλά συνολικά με 12 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και 1 γκολ. Αγωνίστηκε σε 4 αγώνες Κυπέλλου.
● Αναστάσιος Μπακασέτας
Είχε μεγάλο ανταγωνισμό φέτος στον Αστέρα και ίσως δεν πήρε τόσες ευκαιρίες όσες θα μπορούσε. Αγωνίστηκε σε 7 αγώνες στη Σούπερ Λίγκα σαν αλλαγή κυρίως με δύο τέρματα, 1 ματς σαν αλλαγή στο Κύπελλο και σε 4 αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.
● Δημήτρης Πέλκας
Το είπαν νέο Κούδα! Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός από τα Γιαννιτσά αγωνίστηκε σε 10 αναμετρήσεις για τη Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε 3 αγώνες Κυπέλλου, αλλά και σε 3 παιχνίδια για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.
● Νίκος Μαρινάκης
Ο μοναδικός από το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που δεν είχε συμμετοχή σε κάποια επίσημη διοργάνωση ανδρών. Ίσως φταίει το... επίθετο του. Με αυτό το επίθετο, αντε να παίξεις βασικός στον ΠΑΟ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ