Αθλητισμος

Η σπουδαία πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά (video)

Προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης, αποκλείοντας μεγάλα ονόματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsitsipas.gif
EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Με πέντε σερί διαδοχικές νίκες μέσα στην εβδομάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό τουρνουά ATP Βαρκελώνης που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Καταρχάς πρόκειται για μια διοργάνωση επιπέδου «500». Τι σημαίνει αυτό; Στη βαθμίδα δυσκολίας και σπουδαιότητας προηγούνται τα τέσσερα Γκραν Σλαμ (Ρολάν Γκαρός, Ουίμπλεντον, Αμερικανικό και Αυστραλιανό Όπεν). Ακολούθως έρχονται τα 1000άρια τουρνουά, που είναι σαν μικρά Γκραν Σλαμ και μετά τα 500άρια, με το συνολικό έπαθλο της διοργάνωσης να ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Για να φτάσει στον τελικό ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τέσσερις σπουδαίους αθλητές. Ο 19χρονος βρίσκεται στο νούμερο 63 της κατάταξης, αν και από Δευτέρα θα εκτοξευτεί.

Ξεκίνησε με τον Αργεντινό Σβάρτσμαν, που είναι το νούμερο 17 στον κόσμο! Συνέχισε με τον Αλμπέρτ Ράμος Βινιόλας (40), και την Παρασκευή με τον Γερμανό Ντόμινικ Τιμ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 7. Το μεσημέρι του Σαββάτου νίκησε στον ημιτελικό τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, που είναι το νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μοιάζει -και είναι- εντυπωσιακό ότι σε όλα τα ματς δεν έχασε ούτε ένα σετ, τα πήρε όλα με 2-0!

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή το απόγευμα και ο αντίπαλός του θα γίνει γνωστός αργότερα μέσα στην ημέρα. Μάλλον, όμως, θα είναι ο «βασιλιάς του χώματος», ο υπέρτατος Ράφα Ναδάλ!

Highlights: Real Madrid - Panathinaikos Superfoods Athens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ