Αθλητισμος

Μαραθωνοδρόμος κατέρρευσε σε ζωντανή μετάδοση (video)

Προπορευόταν στην κούρσα όταν τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marathon2342.jpg
Youtube

Ο Κάλουμ Χόκινς είχε αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα στον Μαραθώνιο των Κοινοπολιτειακών Αγώνων στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ήταν μπροστά δύο λεπτά από τον δεύτερο και έτρεχε ολοταχώς για να κόψει το νήμα στον τερματισμό. Μόνο που έμεινε από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στο 40ο χλμ. μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θεατών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η διοργανώτρια αρχή θα προχωρούσε στον αποκλεισμό του. Τελικά, ο αθλητής εγκατέλειψε.

Callum Hawkins collapses after 40km during @gc2018 Commonwealth Games.

Αρκετοί, πάντως, ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τους διοργανωτές για ολιγωρία στην παροχή των πρώτων βοηθειών. Ο Σκωτσέζος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για ένα 24ωρο. Την ώρα του αγώνα η θερμοκρασία άγγιζε τους 27 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους αθλητές να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα αφυδάτωσης. 

Νικητής ήταν ο Αυστραλός Μάικλ Σίλι με 2:16:46. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Μουνιό Σόλομον Μουτάι από την Ουγκάντα με 2:19:02, ενώ τρίτος ήρθε ο Ιρλανδός Κέβιν Σίγουρντ με 2:19:54.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ