Αθλητισμος

Η τελική ευθεία για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας

Μετρημένα τα… κουκιά, δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στον Ολυμπιακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Η τελική ευθεία για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI

Με τη νίκη 89-82 επί της τουρκικής Εφές, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε δικαίως αυτό που τόσο καιρό κυνηγούσε: Το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν θα τερματίσει δεύτερος, τρίτος (το πιθανότερο) ή τέταρτος.

Για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, θα πρέπει να κάνει μία ήττα η Φενέρμπαχτσε που παίζει εκτός με τη Χίμκι και εντός με τη Μάλαγα. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» επιζητούν το 2/2, το οποίο είναι εφικτό, αν και τα δύο τους εναπομείναντα ματς είναι αρκετά πονηρά. Πρώτα παίζουν στην Ισπανία με τη Μάλαγα και την τελευταία αγωνιστική (Μεγάλη Παρασκευή) φιλοξενούν τη Ζαλγκίρις.

Για να πέσουν κάτω από την 3η θέση, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να χάσουν και τους δύο αγώνες τους, κάτι που δεν μοιάζει πολύ πιθανό. Κι από τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πολύ εύκολο πρόγραμμα (με Ερ. Αστέρα εκτός και Μπάμπεργκ εντός), όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει πέμπτος και θα παίξει με τους Ισπανούς, έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Όσον αφορά τους Πειραιώτες, πιθανώς θα παίξουν στα πλέι οφ που οδηγούν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας είτε με τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα είτε με τη Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ