Αθλητισμος

Τα δισεκατομμύρια της Πρέμιερ Λιγκ

Το αγγλικό πρωτάθλημα παραμένει μακράν το πιο ακριβό στον χώρο του ποδοσφαίρου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
arsenal_-_eurokimik.jpg
EUROKINISSI / Παίχτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν - φωτό αρχείου)

Την ώρα που στην ελληνική Σούπερ Λίγκα, καμία ομάδα πλην του ΠΑΟΚ δεν έχει εξασφαλισμένο συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, στην Αγγλία οι ομάδες ξέρουν τα χρήματα που καρπωθούν την τριετία 2019-2022.

Χθες ανακοινώθηκε η πώληση της πλειονότητας των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ, με τα συνδρομητικά Sky Sports και BT Sports να μοιράζονται τα πέντε πρώτα πακέτα αγώνων (4+1).

Το συνολικό ποσό που θα δώσουν οι δύο τηλεοπτικοί κολοσσοί θα ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ (!), ενώ η συμφωνία αφορά φυσικά τα τηλεοπτικά δικαιώματα μόνο για τη Βρετανία. Τα χρήματα που θα εισπράξει η Λίγκα και θα μοιράσει στις ομάδες αναμένεται να γίνουν περισσότερα, αφού εκκρεμούν άλλα δύο πακέτα που αφορούν μεσοβδόμαδα παιχνίδια.

Ως τώρα Sky και BT δεν έχουν εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον, αφού αναμένουν μεγάλο ανταγωνισμό από τους καινούργιους «παίκτες» της νέας εποχής.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως προσφορά θα καταθέσει το Amazon και το Facebook, υπάρχουν φήμες για το Netflix και το Twitter και σιγά-σιγά θα πρέπει να συνηθίσουμε τους «κανόνες» του παιχνιδιού που αλλάζουν, καθώς μια τηλεοπτική μετάδοση δεν είναι απαραίτητο πως θα προβάλλεται στην τηλεόραση!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ