Αθλητισμος

Προπονητής στη Μίλαν ο Τζενάρο Γκατούζο

Έφυγε ο Μοντέλα και τον διαδέχεται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gattuso.jpg
EPA/OLIVIER MAIRE

Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι αγαπητός στους φίλους της Μίλαν. Δεκατρία ολόκληρα χρόνια φόρεσε τη φανέλα της και ήταν μαχητικός υπέρ του δέοντος, δίνοντας πάντα τον καλύτερο εαυτό του.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν τον καθιστούν αυτόματα και ιδανικό προπονητή για να αναλάβει την ομάδα, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια που ασκεί το επάγγελμα, δεν έχει και ιδιαίτερες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Έχοντας περάσει από Σιόν, Παλέρμο, ΟΦΗ και Πίζα, εμπλεκόταν σε έντονες αντιπαραθέσεις με δημοσιογράφους, παίκτες και παράγοντες. Αποτέλεσμα να λήγει πρόωρα η συνεργασία του με τις ομάδες. Μόνο στην Πίζα έμεινε δύο σεζόν, μετρώντας μία άνοδο στη Β’ κατηγορία και αμέσως έναν υποβιβασμό-επιστροφή στη Γ’ Ιταλίας. Ενδιάμεσα είχε προλάβει να έρθει σε ρήξη με τη διοίκηση, υποβάλλοντας την παραίτησή του, ωστόσο έναν μήνα αργότερα επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας.

Η Μίλαν προφανώς και είναι ομάδα άλλου μεγέθους, αλλά με τον Βιτσέντζο Μοντέλα όδευε στα… βράχια. Τι μπορεί να αλλάξει ο Γκατούζο; Προς το καλύτερο, όχι πολλά πράγματα. Αυτό λέει η λογική τουλάχιστον.

Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα χαρίσει πολλές στιγμές, όπως αυτή από την εποχή που ήταν προπονητής στον ΟΦΗ. Αναφερόμαστε σε μια... επική συνέντευξη Τύπου, που οι δημοσιογράφοι ρωτούν στα ελληνικά, ο μεταφραστής (που ξέρει μόνο αγγλικά) τα λέει στον βοηθό του Γκατούζο, που του τα μεταφέρει στα ιταλικά και αφού ο κόουτς μιλήσει, έγινε πάλι η αντίστροφη διαδικασία. Κάποια στιγμή, γύρω στο πέμπτο λεπτό, ο Γκατούζο αρχίζει και κουράζεται, το γυρίζει στα αγγλικά και σιγά-σιγά αρχίζει να βρίζει και στα ελληνικά… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ