Αθλητισμος

Τρελοί πανηγυρισμοί στην Αίγυπτο για την πρόκριση στο Μουντιάλ (video)

Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375721-775469.jpg
EPA/MOHAMED HOSSAM

Μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων των προκριματικών για την Αφρική, η Αίγυπτος εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, νικώντας με 2-1 το αδιάφορο Κονγκό. 

Ακόμη και με ισοπαλία, οι Αιγύπτιοι θα είχαν τον πρώτο λόγο, αλλά θα ζούσαν έναν μήνα με το άγχος.

Με την «γκέλα» να ελλοχεύει κόντρα στην ουραγό του ομίλου, όλα άλλαξαν στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν η Αίγυπτος κέρδισε ένα άκρως αμφισβητούμενο πέναλτι. 

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν ψύχραιμος και έκανε το 2-1 στο 95ο λεπτό, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. 

Τόσο πολύ, που και οι φωτογράφοι αντί να κάνουν τη δουλειά τους, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και γιόρτασαν μαζί με τους παίκτες των νικητών.

Το καλοκαίρι θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Αιγύπτου σε Μουντιάλ μετά το 1990, όταν στην ομάδα υπήρχαν οι αδερφοί Χασάν και ο Μαγκντί Τολμπά, όλοι τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Πιο εντυπωσιακή και συγκινητική φιγούρα, ο βασικός τερματοφύλακας των Αιγύπτιων, ο Εσάμ Ελ Χανταρί. 

Αγωνίζεται στην εθνική της χώρας του από το 1996 και το καλοκαίρι, αν όλα πάνε καλά, θα είναι βασικός στη Ρωσία, σε ηλικία 45 ετών.

Αμέσως μετά το τέλος του ματς, οι δρόμοι στο Κάιρο πλημμύρισαν από κόσμο, ενώ viral έχει γίνει η αντίδραση ενός ηλικιωμένου Αιγύπτιου, μόλις ο Σαλάχ κάνει το 2-1 και συνειδητοποιεί πως η Αίγυπτος θα ξαναπαίξει σε Μουντιάλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ