Αθλητισμος

Μέρα αγωνίας για την Εθνική ποδοσφαίρου

Απόψε κρίνεται ουσιαστικά η τύχη της Ελλάδας στον όμιλο που οδηγεί στο Μουντιάλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375543-775216.jpg
ΣΑΚΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ / EUROKINISSI

Όταν μπουν στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ της Λευκωσίας, απόψε οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές, θα ξέρουν αν και τι ακριβώς ζητάνε από το παιχνίδι με την Κύπρο.

Είναι απορίας άξιον πως τα κατάφερε η ΟΥΕΦΑ και δεν έβαλε την ίδια ώρα τα παιχνίδια του ίδιου ομίλου. Όπως και να ‘χει, στις 7 το απόγευμα η Βοσνία θα φιλοξενήσει το Βέλγιο και αν δεν νικήσει, θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στην Εθνική Ελλάδος για τη δεύτερη θέση. Οι Βόσνιοι έχουν 14 πόντους (τελευταία αγωνιστική παίζουν εκτός με την αδιάφορη κι αδύναμη Εσθονία), έναν περισσότερο από την Εθνική μας που πρέπει απαραιτήτως να πάρει τα δύο εναπομείναντα ματς, σήμερα στην Κύπρο και την Τρίτη στην Αθήνα με το Γιβραλτάρ. Από ‘κει και πέρα, θα περιμένει «γκέλα» των Βόσνιων, ώστε να πάρει αυτή τη δεύτερη θέση. Οι Βέλγοι μπορεί να είναι πολύ ισχυροί, αλλά ως βέβαιοι πρώτοι, δεν είναι δεδομένο ότι θα φορτσάρουν σήμερα το απόγευμα στο Σεράγεβο.

Πάντως, ακόμη και δεύτερη να έρθει η Εθνική, δεν είναι βέβαιο πως θα παίξει στα μπαράζ για την πρόκριση του Μουντιάλ.

Από τις εννιά ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στους ομίλους τους, η μία θα μείνει εκτός της συνέχειας. Κι αυτό ορίζεται από μια ειδική βαθμολογία μεταξύ των δεύτερων ομάδων, όπου αφαιρούνται οι βαθμοί που αποκτήθηκαν από την εκάστοτε ουραγό του κάθε ομίλου.

Για να ξεπεράσει η Εθνική τη Βοσνία θα πρέπει να φτάσει τους 19 βαθμούς, που όμως για την ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι 13, καθώς θα αφαιρεθούν οι δύο νίκες από το Γιβραλτάρ.

Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες ομάδες έχουν μεγαλύτερη συγκομιδή, οπότε η Εθνική κινδυνεύει να αποκλειστεί, ακόμη κι αν τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της.

Τα σενάρια είναι πάρα πολλά, κυριολεκτικά δεκάδες, όμως δεν έχει νόημα να αναλυθούν, ιδιαίτερα αφού τρία γκρουπ –μαζί και το δικό μας- θέλουν ακόμη δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν.

Το βασικότερο, βέβαια, είναι να προσπεράσουμε τη Βοσνία. Και μετά βλέπουμε…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ