Αθλητισμος

Sky diver

Πάρε θάρρος, κλείσε τα μάτια και πέτα. Η απόλυτη ελευθερία!

Contributor Athens Voice
Μιχάλης Παπαδόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sky diver
© Paolo Sandionigi / Pexels

Ο συντάκτης της A.V. και οπαδός των extreme sports έπεσε με ελεύθερη πτώση από τα 5.000 μέτρα και περιγράφει την εμπειρία. (video)

Σίγουρα σε κάποια φάση της ζωή σου που έχεις ταξιδέψει με αεροπλάνο, έχεις κοιτάξει από το παράθυρο τον ουρανό. Κάποιοι κλείνουν τα μάτια και χαλαρώνουν στην αναπαυτική πολυθρόνα του αεροσκάφους. Κάποιοι άλλοι ανοίγουν το παράθυρο αυτό και πηδούν από τα 5.000 μέτρα.

Η ζωή είναι αναμνήσεις. Είναι σημαντικό να επενδύουμε περισσότερο σε εμπειρίες που δημιουργούν αναμνήσεις παρά σε κάτι υλικό που σύντομα θα βαρεθούμε. Τα αντικείμενα, είναι αξεσουάρ. Η εμπειρία, είναι Εσύ. Όσο για τη διαδικασία είναι μάλλον απλή. Στην αρχή παρακολουθείς κάποια μαθήματα. Αυτά θα σε καθοδηγήσουν στο πώς να χειρίζεσαι το σώμα σου και την αναπνοή σου στον ουρανό. Ντύνεσαι με ειδικό ολόσωμο εξοπλισμό, που έχει να κάνει με τα κιλά και το ύψος του καθενός. Μετά, είσαι έτοιμος να μπεις στο αεροπλάνο. Ο δρόμος είναι μονόδρομος. Προς τα πάνω. Και λίγο πιο πάνω. Για την ακρίβεια, ακόμη πιο πάνω. Περνάς σύννεφα, ανεβαίνεις κι’ άλλο, νιώθεις ότι είσαι τόσο κοντά στο να ακουμπήσεις το μπλε του ουρανού, αρχίζοντας να χάνεις από τα μάτια σου το μπλε της θάλασσας. Μετά από μισή ώρα πτήσης, γύρω στα 5.000 μέτρα ύψος, έχεις φτάσει στο σωστό ύψος. Το απόλυτο χάος. Είναι η στιγμή που ανοίγει η πόρτα του αεροπλάνου και όλος ο αέρας μπαίνει με μανία μέσα. Μη σε νοιάζει. Πάρε θάρρος, κλείσε τα μάτια και πέτα. Η απόλυτη ελευθερία! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ