Trending Now

Το New Yorker τρολάρει τους «μαραθωνοδρόμους» με 7 σκίτσα

7 τύποι μαραθωνοδρόμων που συναντούμε καθημερινά και μάλλον δεν τους πολυσυμπαθούμε

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hello-i-m-nik-c7vu_zosezu-unsplash.jpg

Ο σούπερ ηλικιωμένος, ο φουσκωτός και ο ποζεράς αθλητής στο στόχαστρο του σκιτσογράφου του New Yorker

Ο Μαραθώνιος έχει τους τύπους του. Όλοι το ξέρουν αυτό. Ειδικά όσοι έχουμε παρευρεθεί στις τρεις διαφορετικές διαδρομές του Μαραθωνίου της Αθήνας, ξέρουμε ότι σε καθεμία θα συναντήσουμε ξεχωριστούς ανθρώπους, με διαφορετικές αφετηρίες και μεγάλες αποκλίσεις στον τερματισμό. Το ίδιο συμβαίνει και στον στίβο της περιοχής σου. Ο καθένας τρέχει για έναν διαφορετικό λόγο, αλλά αυτός δεν είναι το τρέξιμο; Μια διαδρομή εμπειριών, ιστοριών και τύπων που δεν πίστευαν ότι θα είχαν τόσα κοινά. Το New Yorker παρουσιάζει με 7 ξεκαρδιστικά σκίτσα τους αθλητές που θα συναντήσεις σε έναν Μαραθώνιο ή έστω στο πάρκο της γειτονιάς.

parkhurst_runners_1.jpg
1.Εκείνος που προετοιμάζεται υπερβολικά
Είναι εκείνος ο τύπος που από μέσα τους οι περισσότεροι αθλητές αντιπαθούν. Ειδικά όταν τους βλέπεις στις μικρότερες αποστάσεις να έχουν πάνω τους kit για 100 χιλιόμετρα. Το New Yorker σημειώνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι τύποι εκείνοι δεν τρέχουν καν, αλλά απλά κάνουν ένα γρήγορο βάδην. Και πώς θα μπορούσαν εδώ που τα λέμε, αφού ο εξοπλισμός που φέρουν μαζί τους ζυγίζει κιλά.


parkhurst_runners_2.jpg
2. Ο ποζεράς μαραθωνοδρόμος
Όχι, το New Yorker δεν τοποθετεί σε αυτήν την θέση εκείνον που ποστάρει όλη την ώρα φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της προπόνησής του, αλλά εκείνον που όλη την ώρα λέει ιστορίες για το πόσο κουράστηκε ή πόσο ίδρωσε στην προπόνησή του. Φυσικά δεν τον βάλαμε με το ζόρι να τρέχει για ώρες…


parkhurst_runners_3.jpg
3. Ο «ψυχοπαθής» δρομέας
Ο τύπος που νομίζεις ότι είναι σκαστός από κάποιο ίντερνετ καφέ. Πιθανότατα άρχισε να τρέχει όταν απογοητεύτηκε από κάποια αποτυχία στο gaming και οι σκέψεις του για την αθλητική ενδυμασία έχουν μείνει στις ΗΠΑ των 60s. Πιθανότατα μετά τους πόνους από την πρώτη του φορά, θα επιστρέψει στη μεγάλη του αγάπη.


parkhurst_runners_4.jpg
4. Ο σούπερ ηλικιωμένος

Εδώ θα εναντιωθώ, αφού συχνά βλέπουμε θαύματα από ηλικιωμένους, που ούτε καν φανταζόμαστε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς πλησιάζοντάς τους. Το New Yorker φυσικά δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους τρολάρει και εκείνους. «Κοιτάξτε, τα καταφέρατε, κρατηθήκατε υγιείς και ζήσατε τόσο. Τώρα μπορείτε να σταματήσετε όμως γιατί όλοι φοβούνται μην τους πεθάνετε μπροστά τους».


parkhurst_runners_5.jpg
5. Ο άπλυτος
Κοίταξε για Μαραθώνιο πας, είναι λογικό να ταλαιπωρηθείς, να ιδρώσεις, να μην μυρίζεις όπως όταν βγαίνεις έξω. Όμως καλό είναι να είναι πλυμένα τα ρούχα σου, ώστε να μην επιβαρυνθεί άλλο η όλη κατάσταση.


parkhurst_runners_6.jpg
6. Ο κακοποιός σκύλων
Το New Yorker αναφέρεται σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που θεωρούν πως πηγαίνοντας για προπόνηση θα πρέπει να σύρουν και τον σκύλο τους μαζί. Ο καλύτερος σου φίλος δεν μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες για την τροφή του, ούτε ενδιαφέρεται να τρέχει κάθε μέρα. Αποδέξου το!


parkhurst_runners_7.jpg
7. Εκείνος που είναι υπερβολικά χαρούμενος και… φουσκωτός
Ζηλεύουμε ρε άνθρωπε! ΟΚ βγήκες έξω χαρούμενος/η και θες να το δείξεις. Και μαζί με αυτό θες να δείξεις και τα μούσκουλά σου. Σταμάτα να χαιρετάς όποιον βλέπεις μπροστά σου. Νιώθουμε άβολα. Πείτε, πόσες φορές έχετε φτάσει σε ανάλογες σκέψεις με τον σκιτσογράφο του New Yorker;

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ