Health & Fitness

Τρέξε για την απόσταση, όχι για τον χρόνο

Μπες στο Allianz World Run και συγκέντρωσε όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορείς για τα Παιδικά Χωριά SOS

aggeliki-kosmopoulou_1.jpg
Αγγελική Κοσμοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_allianz.jpg

«Τρέξε για την απόσταση, όχι για τον χρόνο». Αυτός είναι ο πρώτος κανόνας του τρεξίματος, και σημαίνει να τρέχεις για να κατακτήσεις τον δρόμο και τη χαρά του. Για να γνωρίσεις διαδρομές, να γεμίσεις εικόνες, να εξοικειωθείς με ό,τι συνθέτει τη δρομική εμπειρία. Κι έπειτα να αρχίσεις το άλλο, το παράλληλο ταξίδι εντός: να σταματήσεις το χρονόμετρο, να υπερβείς τον τόπο, να ακούσεις τη δική σου φωνή που σε ευθυγραμμίζει με τη ζωή.

Ο χρόνος έρχεται μετά. Και η προσπάθεια να τον βελτιώσεις είναι περισσότερο αναζήτηση εσωτερική. Είσαι εσύ με τον εαυτό σου, για να τον ενθαρρύνεις, να τον εκπαιδεύσεις, να σπρώξεις τα όριά του πιο πέρα. Ακόμα κι όταν στέκεσαι στην αφετηρία του αγώνα, ανάμεσα στο πολύχρωμο πλήθος, θέλεις περισσότερο να αναμετρηθείς με τον χτεσινό εαυτό σου παρά με τον άλλο, τον συναθλητή.

Μαζεύεις χιλιόμετρα για να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου. Για την υγεία και την ευεξία σου πρωτίστως, μα άλλο τόσο για τη χαρά. Αυτή σε βγάζει στο δρόμο τα πρωινά του Σαββατοκύριακου όταν οι άλλοι κοιμούνται, σε οδηγεί τα βράδια μετά τη δουλειά, στις στιγμές που ο ανοιχτός δρόμος μάχεται αθόρυβα με την απραξία στον καναπέ σου.

Μαζεύεις χιλιόμετρα με μέτρο τη χαρά. Κι όταν αθροίζονται για καλό σκοπό, η χαρά τοκίζεται και φτάνει έξω από εσένα, αγγίζοντας τις ζωές εκείνων που χρειάζονται αυτό το χάδι.

Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι το Allianz World Run, ένας αγώνας διαφορετικός. Αντίπαλος δεν υπάρχει, μα υπάρχει στόχος: να συγκεντρώσεις όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορείς, για καλό σκοπό. Τρέχεις για αντοχή, για την υγεία σου, για ένα όμορφο σώμα; Τρέχεις ως προετοιμασία για τους μεγάλους ή μικρούς αγώνες του φθινοπώρου ή του χειμώνα; Μην αλλάξεις τίποτα, μα άφησε τις διαδρομές σου να δουλέψουν διπλά.

Μπες στο www.allianzworldrun.com, κάνε την εγγραφή σου επιλέγοντας την ομάδα της Ευρώπης και κατέβασε την εφαρμογή Runtastic − ή σύνδεσέ την με τον αγώνα αν ήδη τη χρησιμοποιείς. Ως τις 25 Οκτωβρίου, κάθε χιλιόμετρό σου θα αθροίζεται στον παγκόσμιο δρομικό «κουμπαρά» της Allianz και θα ενισχύει τον κοινό σκοπό, τα Παιδικά Χωριά SOS, προωθώντας την κοινωνική ένταξη και ενισχύοντας τις επόμενες γενιές.

Η δρομική σου χαρά θα μεγαλώσει, καθώς θα ξέρεις πως κάνοντας αυτό που αγαπάς και «γράφοντας» ώρες και χιλιόμετρα στο δικό σου κοντέρ θα συνδέεσαι μαγικά με τον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ