Αυτοκινηση

Rally Safari Kenya - Ημέρα 2η: 4 εργοστασιακά πληρώματα εκτός

Πανωλεθρία για τους περισσότερους αγωνιζόμενους η σημερινή ημέρα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_6.jpg

WRC: Το Rally Safari Kenya επέστρεψε και δικαιώνει την φήμη του καθώς «καθάρισε» 4 εργοστασιακά πληρώματα!

Σήμερα, 25 Ιουνίου, είχαμε μια γεμάτη μέρα αγώνα με 3 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) στο πρωινό σκέλος, και 3 (που επαναλήφθηκαν) στο μεσημεριανό. Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα ξεκινούσαν με 4 λεπτά διαφορά λόγω της έντονης σκόνης. Από την πρώτη κιόλας Ε.Δ. οι περισσότεροι οδηγοί τόνισαν πως δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πρόσφυση, και λόγω της σκόνης συχνά δεν έβλεπαν καλά. 

auto_4.jpg

Το δράμα ξεκίνησε από την 2η Ε.Δ. της ημέρας, η οποία ήταν και η πιο μεγάλη (32.68 χιλιόμετρα) και απαιτητική. Ο Elfyn Evans, με Toyota Yaris, έχασε το μπροστά δεξί του ελαστικό λίγα εκατοντάδες μέτρα πριν τον τερματισμό και βγήκε εκτός αγώνα για την ημέρα αυτή, καθότι δεν κατάφερε να τερματίσει καθόλου. Ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, είχε πρόβλημα στην πίσω αριστερή του ανάρτηση και έχασε αρκετό χρόνο αλλά τερμάτισε. Ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, είχε κάποιο θέμα εξαερισμού με αποτέλεσμα να μπαίνει σκόνη μέσα στην καμπίνα και να μην μπορεί να αναπνεύσει καλά. 

auto_5.jpg

Τέλος, ο Dani Sordo, με Hyundai i20, έχασε έναν τροχό και έπεσε σε ένα χαντάκι, βγαίνοντας και αυτός εκτός αγώνα για τη σημερινή μέρα. Στην 3η Ε.Δ. αποσύρθηκε ο Lorenzo Bertelli, με Ford Fiesta, λόγω μιας διαρροής νερού, και στην 4η Ε.Δ. ο Oliver Solberg, με Hyundai i20, λόγω ζημιάς στο rollcage. Στην 5η Ε.Δ. ο οδηγός Martin Prokop, με Ford Fiesta Rally2, στην κατηγορία WRC2, είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει, και ο συνοδηγός του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω πιθανού τραυματισμού στη μέση.

auto_3.jpg

Παρόλα τα παραπάνω συμβάντα, ωστόσο, μέχρι και το τέλος της προτελευταίας Ε.Δ. της ημέρας, οι τρεις πρώτες θέσεις ανήκαν στους  Thierry Neuville, με Hyundai i20, Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, και Ott Tanak, με Hyundai i20 (με τον Rovanpera να φλερτάρει και να «κλέβει» προσωρινά την πρωτιά από τον Neuville με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων). Και μετά ήρθε η σειρά της 6ης και τελευταίας Ε.Δ. της ημέρας, στην οποία τα «είδαμε όλα». Κάποια στιγμή μέσα σε αυτή ο Neuville έχασε εντελώς το πίσω αριστερά ελαστικό, και ο μπροστά δεξιά τροχός είχε βγει εκτός ζάντας, και έτσι έχασε πολύ χρόνο και τερμάτισε 5ος. Ο Tanak έχασε και αυτός το μπροστινό δεξί ελαστικό του όπως επίσης και πολύ χρόνο, και τερμάτισε 6ος. Το πιο δυστυχές όμως συμβάν συνέβη στον Kalle Rovanpera, ο οποίος μόλις 900 μέτρα μετά την αφετηρία κόλλησε στο γνωστό (σε αυτό το Ράλι) fesh-fesh, σε αυτό το αμμώδες χώμα στο οποίο τα αυτοκίνητα συχνά βυθιζόντουσαν. Δυστυχώς ο Rovanpera δεν μπόρεσε να βγει από αυτό, οπότε η Ε.Δ. διακόπηκε για κάποια λεπτά μέχρι να έρθει όχημα και να τον ρυμουλκήσει. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Neuville δήλωσε κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα ότι τα αυτοκίνητα είναι υπερβολικά χαμηλά για το Ράλι αυτό και η δυσκολία είναι τεράστια.

auto_1.jpg

auto_2.jpg

Αυτή τη στιγμή η πρώτη τριάδα έχει ως εξής: 1ος ο Neuville, 2ος ο Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris και διαφορά 18.8 δευτερολέπτων, και 3ος ο Tanak με διαφορά 55.8 δευτερολέπτων.  

Φωτό: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ