Αυτοκινηση

O Ott Tanak χάνει τον αγώνα στην προτελευταία Ε.Δ. της ημέρας

Τα ηνία παίρνει ο Elfyn Evans και η Hyundai παλεύει για μία θέση στο βάθρο

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Πορτογαλίας 2021

Ράλι Πορτογαλίας: Όλα όσα έγιναν στις Ειδικές Διαδρομές του Σαββάτου

To πρωινό σκέλος του Σαββάτου στο φετινό Ράλι Πορτογαλίας, το οποίο αποτελείτο από 3 Ε.Δ., κύλησε ήρεμα με ένα σταθερό μοτίβο στις πρώτες θέσεις: Ott Tanak, με Hyundai i20, στην 1η θέση, Elfyn Evans με Toyota Yaris, στη 2η, και Dani Sordo, με Hyundai i20, στην 3η. Στη 2η Ε.Δ. του απογευματινού σκέλους (13η Ε.Δ. στο σύνολο) είδαμε μια μικρή ανατροπή με τον Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, να τερματίζει 2ος, και τον Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, να τερματίζει 3ος. Ο πρωταθλητής του 2020 Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, πάλευε και σήμερα όλη μέρα μεταξύ 4ης και 6ης θέσης, παρόλο που η θέση του στον δρόμο ήταν σημαντικά ευνοϊκότερη.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Και μετά ήρθε η προτελευταία Ε.Δ. διαδρομή της ημέρας (η 14η), η SS14 Amarante, την οποία περνούσαν για 2η φορά σήμερα και η οποία είναι 37.92 χιλιόμετρα. Ενώ έχουν τερματίσει σχεδόν όλα τα πληρώματα της κορυφαίας κατηγορίας και απομένει μόνο ο Evans και ο Tanak, λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρυθμός του Tanak έχει πέσει και το αυτοκίνητο δεν πηγαίνει όπως θα έπρεπε. Μετά από λίγες στροφές, το ελικόπτερο μας αποκαλύπτει ότι έχει καταστραφεί η πίσω δεξιά ανάρτηση (κάτι που έπαθε ο Thierry Neuville χθες) και ουσιαστικά οδηγεί με 3 τροχούς.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Η πρώτη του απόφαση ήταν να μην σταματήσει διότι, αν και μπαίνοντας στην Ε.Δ. αυτή είχε ένα άνετο προβάδισμα 22.4 δευτερολέπτων από τον Elfyn Evans, εάν σταματούσε να αλλάξει ελαστικό, αυτό θα χανόταν σίγουρα. Δύο με τρία χιλιόμετρα μετά όμως φάνηκε πως πια το αυτοκίνητο δεν άντεχε και ο Tanak σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, την ώρα που ο Evans τερμάτιζε, και κάπου εκεί συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει τον αγώνα. Ήταν μια πραγματικά τραγική και λυπηρή στιγμή και εικόνα καθότι ο Tanak έχει υπάρξει κάτι παραπάνω από εξαιρετικός μέχρι τώρα στον αγώνα αυτό.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Πριν ξεκινήσει η Σούπερ Ειδική, και τελευταία Ε.Δ. της ημέρας, ο Αρχηγός Ομάδας της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, είπε «έχω δει πόσο σκληρά και πόσο καλά δουλεύουν οι άνθρωποί μου και στην προετοιμασία για τον αγώνα αυτό αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού, αλλά μετά όσα έγιναν και χθες και σήμερα, πρώτος εγώ πρέπει να τους ανεβάσω το ηθικό, αλλά πριν γίνει αυτό πρέπει πρώτα να ηρεμήσω ο ίδιος». Πριν μπει στη Σούπερ Ειδική το εναπομείναν Hyundai i20, του Dani Sordo, παρουσίασε πρόβλημα στο starter του κινητήρα και ο φόβος του ήταν ότι εάν έσβηνε, με δυσκολία θα ξανάπαιρνε μπροστά. Προς τιμή του, ο Sordo όχι μόνο έκανε τον καλύτερο χρόνο αλλά «ροκάνισε» 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα από τη διαφορά του με τον Evans. H κατάταξη αυτή τη στιγμή έχει τον Evans να προηγείται με 10 δευτερόλεπτα του Sordo, ενώ ακολουθούν δύο Toyota, του Ogier και του Katsuta.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι: θα επιτεθεί ο Sordo για να κερδίσει τον αγώνα ή θα αρκεστεί σε μία σίγουρη 2η θέση, προκειμένου να δώσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του για το πρωτάθλημα κατασκευαστών;

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Ράλι Πορτογαλίας 2021


*Φωτογραφίες: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ