Αυτοκινηση

Ράλι Μόντε Κάρλο - WRC: Νικητής για 8η φορά ο Sebastien Ogier

Το απίστευτο ρεκόρ του οδηγού της Toyota και ό,τι συνέβη την 4η μέρα του θρυλικού αγώνα WRC.

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rally-monte-carlo-wrc-ogier-toyota.jpg
Νικητής για 8η φορά στο Μόντε Κάρλο ο Ogier με Toyota Yaris

Η Toyota Gazoo Racing μεγάλος νικητής στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος WRC στο Μόντε Κάρλο και ένα μοναδικό ρεκόρ του Ogier.

Την Κυριακή 24/01 ολοκληρώθηκε το Ράλι Μόντε-Κάρλο, η πρώτη στάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2021. Αν και σημαντικά μικρότερο χιλιομετρικά, αν και ιδιαιτέρως περιορισμένο από άποψη οργάνωσης λόγω των ειδικών μέτρων ασφαλείας ενάντια στον Covid-19, υπήρξε παρ’ όλα αυτά εντυπωσιακό, και εντυπωσιακά δύσκολο για τα πληρώματα.

Νικητής ήταν ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris της ομάδας Toyota Gazoo Racing, ο οποίος πήρε την 8η νίκη του στο Μόντε-Κάρλο, ένα ράλι ιδιαιτέρως σημαντικό για αυτόν. Φτάνοντας στον τερματισμό, και λίγο πριν ανέβει στο υψηλότερο βάθρο, εξέφρασε με πρωτοφανή συγκίνηση πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη τόσο για εκείνον όσο και για τον συνοδηγό του Julien Ingrassia.

auto_2_rbcp.jpg

Δυστυχώς η ομάδα της Toyota δεν μπόρεσε να κρατήσει και τις 3 θέσεις στο βάθρο, διότι ο Kalle Rovanpera έχασε την 3η θέση νωρίς το πρωί όταν στην πρώτη Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) είχε ένα κλατάρισμα το οποίο του κόστισε πολύ χρόνο. Έτσι, ο Βέλγος Thierry Neuville, ο οποίος υπήρξε πολύ συνεπής και αποτελεσματικός όλη την ημέρα, βγήκε μπροστά και ανέβηκε στο 3ο βάθρο, προσφέροντας στην ομάδα του, Hyundai Motorsport, πολύτιμους πόντους για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

auto_4_tgr.jpg

Τη 2η θέση άξια κατέκτησε ο Elfyn Evans, με Toyota Yaris, ο οποίος όμως είπε στον τερματισμό ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του, και ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ να φτάνει το 100% των δυνατοτήτων του σε αυτόν τον αγώνα. «Έπρεπε να είχα υπάρξει πιο ανταγωνιστικός με τον Ogier» είπε στο τέλος. Έχει, όμως, την υπόλοιπη χρονιά για να αποδείξει ότι είναι άξιος αντίπαλος και να γίνει πρωταθλητής, κάτι στο οποίο έφτασε απίστευτα κοντά το 2020.

auto_3_rbcp.jpg

auto_1_rbcp.jpg

Ο Gus Greensmith, με Ford Fiesta της ομάδας M-Sport, υπήρξε πολύ αυστηρός με τον εαυτό του στο τέλος του αγώνα λέγοντας «αυτή υπήρξε η χειρότερη επίδοση της καριέρας μου. Έκανα πολλά λάθη και έπρεπε να τα είχα πάει καλύτερα. Έμαθα από τα λάθη μου και πρέπει να βελτιωθώ, γιατί αυτό απλά δεν είναι αρκετό.»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ