Αυτοκινηση

Fiat 500X Sport με προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό

Δυναμικά χαρακτηριστικά και νέα επίπεδα επιδόσεων

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 723
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-fiat-g-.jpg

Η νέα έκδοση του Fiat 500X Sport έρχεται με προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και δυναμικά χαρακτηριστικά.

Σχεδιασμένο για όσους αναζητούν ένα ξεχωριστό μοντέλο με δυναμικά χαρακτηριστικά και προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, η νέα έκδοση του 500Χ έρχεται να ολοκληρώσει το δημοφιλές μοντέλο.

Αν σας είχε συναρπάσει η διαφήμιση που το 500-αράκι με κάποιο μαγικό τρόπο μεγεθυνόταν και έδινε τις χάρες του, την κομψότητά του και την προσωπικότητά του στο νεογεννηθέν 500Χ, σας λέμε ότι η Fiat συνεχίζει, ή μάλλον καλύτερα, δεν σταμάτησε ποτέ να γεννάει ιδέες για να λανσάρει τα μοντέλα της! 

Η Fiat αποκάλυψε λοιπόν το νέο 500X Sport, που φέρνει στο προσκήνιο τη σπορ πλευρά του ιταλικού Crossover, στο τεχνικό κέντρο «Luigi Ridolfi», της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στη Φλωρεντία (FIGC). Η επιλογή του μέρους έγινε τόσο για να τιμηθεί η 20χρονη συνεργασία της Fiat με την Ομοσπονδία, αλλά και για να τονιστεί η σχέση του νέου μοντέλου με την ευρύτερη έννοια των σπορ.

av-fiat-1.jpg

Design
Η έκδοση 500X Sport διαθέτει νέα στοιχεία στην εμφάνισή της που τη διαφοροποιούν και παράλληλα ενισχύουν περαιτέρω το δυναμικό της χαρακτήρα, χωρίς να χάσει τίποτα από την ιταλική γοητεία που χαρακτηρίζει το μοντέλο. Οι ειδικά σχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τα σπορ πλαϊνά μαρσπιέ και το ειδικό φινίρισμα στους καθρέφτες και τις χειρολαβές δίνουν το στίγμα, ενώ το σήμα Sport στα εμπρός φτερά, ο διαχύτης και η διπλή χρωμιομένη απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν την εικόνα μαζί με τους νέους τροχούς των 18 ή προαιρετικά των 19 ιντσών. Αντίστοιχα και στο εσωτερικό μια σειρά στοιχείων όπως η σκούρα επένδυση στις εμπρός κολόνες, το νέο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, ο επιλογέας αλουμινίου, αλλά και οι κόκκινες λεπτομέρειες τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Προαιρετικά διαθέσιμη είναι και η επιλογή της επένδυσης του πίνακα οργάνων και του τιμονιού με Alcantara, ένα στοιχείο που ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση δυναμισμού και πολυτέλειας.  

Tech
Το νέο 500X Sport, όπως και η υπόλοιπα σειρά του 500Χ, διαθέτει μια πλήρη λίστα τεχνολογικών χαρακτηριστικών με έμφαση στην ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα. Στο βασικό εξοπλισμό τα φώτα τεχνολογίας Full LED, ενώ η λίστα με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης είναι πλήρης, διαθέτοντας, εκτός των άλλων, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας, adaptive cruise control και σύστημα ενεργής προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Αντίστοιχα το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης Uconnect με την οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης των 7 ιντσών προσφέρει κορυφαία λύση συνδεσιμότητας χάρη και στη συμβατότητά του με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto.

av-fiat-3.jpg

 
Μηχανικά
Η νέα έκδοση που προστίθεται στην οικογένεια του 500Χ εφοδιάζεται και με το νέο βενζινοκινητήρα 1.3 Turbo FireFly, απόδοσης 150 ίππων και 270Nm ροπής, που το καθιστά ως την κορυφαία έκδοση της σειράς 500Χ. Με νέα ανάρτηση, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος κατά 13 χλστ. σε σχέση με τις εκδόσεις Urban και Cross, νέα ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης και τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, το 500Χ Sport είναι το πρώτο σπορ crossover.  
Σε αυτό το πλαίσιο τα στοιχεία και η ρύθμιση της ανάρτησης αναθεωρήθηκαν για μία πιο ακριβή και σπορ αίσθηση, ενώ παράλληλα διάφορες τροποποιήσεις στα μηχανικά μέρη συνέβαλαν ώστε το 500Χ Sport να είναι μία ιδανική πρόταση για όσους αναζητούν μια συνολικά δυναμική αίσθηση οδήγησης.
Σημειώνουμε ότι η γκάμα κινητήρων του μοντέλου θα περιλαμβάνει τον 1.3 Turbo FireFly 150 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT και τον κινητήρα Diesel 1.6MTJ 120 ίππων με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο DCT.   
  
Τιμές 
Οι τιμές του νέου Fiat 500X που είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με το σύστημα Uconnect ξεκινούν από €16.900 και άτοκο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω της FCA Bank. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ