Αυτοκινηση

100άρα για την Citroen στο WRC

Ιστορική η νίκη του Ogier στο Monte-Carlo

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-kentriki.jpg
© Red Bull Content Pool

Ο Sébastien Ogier κέρδισε για έβδομη φορά τον φημισμένο και πιο προβεβλημένο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), το Ράλι Μόντε-και έγραψε ιστορία για την Citroen.

Ο Γάλλος 6-άκις παγκόσμιος πρωταθλητής,  ξεπέρασε τεχνικές  δυσκολίες στην Citreon C3 WRC στο τελευταίο σκέλος, είχε την τύχη με το μέρος του όταν έπρεπε και τερμάτισε πρώτος με την μικρότερη διαφορά που σημειώθηκε ποτέ στον συγκεκριμένο αγώνα: μόλις 2.2’’ εμπρός από τον Βέλγο Thierry Neuville με το Hyundai.

Τα 2.2’’ ήταν αρκετά για να εξασφαλίσει μια συναισθηματική νίκη στο ντεμπούτο της επιστροφής στην Citroën. Σηματοδότησε δε την 100η παγκόσμια νίκη του γάλλου κατασκευαστή, ενώ ήταν η 7η φορά συνολικά που κέρδισε εκεί ο ίδιος, πλέον με 4 διαφορετικών κατασκευαστών αυτοκίνητα!

auto_1.jpg
© Red Bull Content Pool

Ο αγώνας ήταν δύσκολος, μια και οι περίεργες και απρόβλεπτες συνθήκες στις Ειδικές Διαδρομές στις Άλπεις, μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή… Και πώς να μην γίνει αυτό, αφού οι αγωνιζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν συνθήκες όπου το χιόνι, ο πάγος και η ξηρή ή υγρή άσφαλτος μπορούν να εμφανιστούν στην ίδια Ειδική Διαδρομή και μάλιστα περισσότερες από μία φορά!

«Είναι ο αγώνας που θέλω να κερδίζω περισσότερο σε όλη την σεζόν, γι 'αυτό είμαι τόσο χαρούμενος τώρα», δήλωσε ο Ogier, όντας για έξι συνεχόμενες φορές νικητής του Monte-Carlo!

auto_3.jpg
© Red Bull Content Pool


Ο Εσθονός Ott Tänak συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου με ένα Toyota Yaris και την εξάδα κάλυψαν οι Sébastien Loeb (Hyundai), Jari-Matti Latvala (Toyota) και Kris Meeke (Toyota).

Το Ράλι Σουηδίας, ο μόνος αμιγώς χειμερινός γύρος του θεσμού, φιλοξενεί τον δεύτερο γύρο τον επόμενο μήνα. Έχει για βάση του το Torsby και θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

auto_12.jpg
© Red Bull Content Pool

Οι νίκες στην ιστορία του WRC

Ποιοι ακολουθούν όμως την Citroen που έχει ήδη, πρώτη, καταγράψει τριπλό νούμερο στις νίκες της; Μέχρι σήμερα λοιπόν, η λίστα έχει ως εξής: Citroen 100, Ford 91, Lancia 73, Toyota 49, Peugeot 48, Subaru 47, VW 44, Mitsubishi 34, Audi 24 και Fiat 21.

Σε επίπεδο κατασκευαστών που έχουν κερδίσει παγκόσμια πρωταθλήματα, μια και καταπιαστήκαμε με την ιστορία, πολυνίκης είναι η Lancia με 10 τίτλους (που σήμερα δεν υπάρχει καν σαν κατασκευαστής ευρείας αγοράς, άρα με δεδομένο ότι σταμάτησε τους αγώνες το 1992, μπορούμε να φανταστούμε την επικράτησή της στα παλιά χρόνια), και ακολουθούν οι: Citroen 8, Peugeot 5, VW/Ford/Toyota 4, Fiat/Subaru 3, Audi 2 και Alpine-Renault/Talbot/Mitsubishi 1.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ