Αυτοκινηση

Peugeot 208 1.2 PureTech 110

Το hatchback πόλης της Peugeot με ανανεωμένο, εκλεπτυσμένο στυλ, κομψή σιλουέτα και σπορ διάθεση

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347054-720417.jpg

Τι είναι

> Το hatchback πόλης της Peugeot με ανανεωμένο, εκλεπτυσμένο στυλ, κομψή σιλουέτα και σπορ διάθεση. Στους νεωτερισμούς, καίρια θέση καταλαμβάνει ο νέος turbo  30κύλινδρος κινητήρας 1,2 λίτρων που αποδίδει 110 ίππους.

Design

> Η ανανέωση, εντοπίζεται στο ότι ο προφυλακτήρας έχει γίνει πιο αιχμηρός, με πιο καθαρές και μυώδεις γραμμές , ενώ το εμπρός μέρος τονίζεται από τους δίχρωμους προβολείς με LED φωτεινή γράμμωση.

Το σπορτίφ εσωτερικό με μοντέρνα σχεδίαση βρίσκεται σε αρμονία με το εξωτερικό. Οι ήπιες γραμμές του ταμπλό, οι αεραγωγοί σε σχήμα ματιών γάτας, στα δύο άκρα του και όλες οι επιφάνειες, φανερώνουν την προσοχή που έχει δοθεί έως και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ η θερμικά διαμορφωμένη επιφάνεια του ταμπλό με τη μαλακή στην αφή αίσθηση και την εκφραστική σχεδίαση, προσδίδει μία ακόμη πιο ποιοτική εικόνα.

Interior / Silicon Valley

> Η τοποθέτηση των αναλογικών οργάνων μέσα στο οπτικό πεδίο στο ύψος του κεφαλιού ξεχωρίζει. Η μεγάλη οθόνη αφής 7’’ είναι διαισθητική στη χρήση και προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μια ποικιλία λειτουργιών. Η λειτουργία Mirror Screen επιτρέπει μα χρησιμοποιείτε εφαρμογές του smartphone σας οι οποίες είναι συμβατές με Mirrorlink ή με Carplay μέσω της οθόνης αφής 7" του αυτοκινήτου, ενώ παρέχει επίσης προηγμένες δυνατότητες διασύνδεσης, με Bluetooth και USB επιτρέποντας streaming περιεχομένου audio και video.

Για βέλτιστη αναγνωσιμότητα και για χρήση του αυτοκινήτου με ασφάλεια, υπάρχουν συμβατές εφαρμογές που διαθέτουν συγκεκριμένη διεπαφή προσαρμοσμένη ειδικά για χρήση κατά την οδήγηση.

Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα και πακέτα εξατομίκευσης του εσωτερικού, ενώ τα 285 λίτρα του πορτπαγκάζ χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά για την κατηγορία.

Tech / Safety

> Το νέο Peugeot 208 με τους αισθητήρες παρκαρίσματος και την κάμερα και επιπλέον με το Park Assist (ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης για παράλληλο παρκάρισμα ή στάθμευση σε κενά σε ταχύτητες κάτω από 7 km/h), είναι πανεύκολο να παρκάρετε

Το Active City Brake (Emergency Urban Collision Braking System) είναι μία νέα τεχνολογία η οποία βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων ή στην μείωση της σοβαρότητάς τους εάν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί αρκετά γρήγορα ενώ κινείται σε αστικούς δρόμους και με ταχύτητες μικρότερες από 30 χλμ/ώρα.

Όλα τα 208 είναι εξοπλισμένa με στάνταρ ESP (Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας) με δυνατότητα απενεργοποίησης το οποίο συμπεριλαμβάνει ASR (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης), CDS (Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας), EBA (Σύστημα φρεναρίσματος πανικού), ABS (σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων) και REF (ηλεκτρονική κατανομή πέδησης).

Τέλος αναφέρουμε την υπηρεσία Peugeot Connect SOS για την ταχεία αντιμετώπιση προβλημάτων.

Κινείται / Στρίβει

> Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο κινητήρας turbo 1.2 λίτρων PureTech 110 S&S, ο οποίος σε συνδυασμό με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6, επιτυγχάνει εκπομπές CO₂ 104 γρμ/χλμ, αποτελώντας το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των αυτόματων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων, μια και με την τεχνολογία Quickshift, οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται γρήγορα και ομαλά.

Επιπλέον, οι επιδόσεις του (ενεργειακή απόδοση) είναι σχεδόν ισοδύναμες με εκείνες ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων χάρη στις μειωμένες εσωτερικές τριβές και το κλείδωμα του μετατροπέα ροπής όποτε αυτό είναι αναγκαίο, για την αποφυγή ολίσθησης.

Στον δρόμο η ουδέτερη συμπεριφορά του και οι αναλογικά οριακά τέλεια και οφείλεται στην πολύ καλή ρύθμιση των αναρτήσεων.

Κοστίζει 

> Η τιμή του πεντάπορτου Peugeot 208 1.2 PureTech 110 EAT6 αρχίζει από τα 17.000 ευρώ.

Info: Πληροφορίες για το νέο Peugeot 208 στο www.peugeot.gr/range/car-selector

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ