Βιβλιο

«Ελληνική Ζαχαροπλαστική», ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο με ελληνικές γλυκές συνταγές

Στις 5 Δεκεμβρίου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με γλυκές γεύσεις και live μουσική

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέλιος Παρλιάρος.
© Vaggelis Paterakis

«Ελληνική Ζαχαροπλαστική», το νέο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου από τις εκδόσεις Πεδίο θα παρουσιαστεί στις 5 Δεκεβρίου στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη 

Νέες δημιουργίες, νέα βιβλία, νέο συλλεκτικό περιοδικό με την ATHENS VOICE. Πετυχαίνουμε τον Στέλιο Παρλιάρο στην πιο δημιουργική του φάση, όπως μοιράζεται και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ATHENS VOICE. Αυτή του τη δήλωση επιβεβαιώνει και η κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Ελληνική Ζαχαροπλαστική», από τις εκδόσεις Πεδίο.  

«Ελληνική Ζαχαροπλαστική»,το νέο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου

Ο Στέλιος Παρλιάρος, έχοντας διανύσει μια πορεία ως ζαχαροπλάστης για περισσότερα από 40 χρόνια, επιχειρεί να διηγηθεί την ιστορία της ελληνικής ζαχαροπλαστικής, καταθέτοντας προσωπικές μαρτυρίες και αναμνήσεις, μέσα από 56 συνταγές ελληνικών γλυκών, που όλοι έχουμε αγαπήσει -κάποιες κλασικές, κάποιες πιο δημιουργικές. Επιμένοντας στα υπέροχα υλικά της ελληνικής γης που εγγυώνται την επιτυχία, ο ζαχαροπλάστης της καρδιάς μας, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε (και να πετυχαίνουμε) αμυγδαλόπιτα με σουμάδα, τσουρέκι, βασιλόπιτα πολίτικη (τιμώντας και την καταγωγή του), γιαουρτογλυκό με ζελέ από ροδάκινα, κρητικό cheesecake, τούρτα σοκολάτας με μαστίχα και πολλές άλλες νόστιμες λιχουδιές.

Ελληνική Ζαχαροπλαστική, νέο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου

«Ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να γράψω ένα βιβλίο για την ελληνική ζαχαροπλαστική. Ένα βιβλίο που θα περιλάμβανε αγαπημένες συνταγές γλυκών που απολαύσαμε όλοι ως παιδιά, μαζί με την ιστορία τους. Ποιος εμπνεύστηκε το μελομακάρονο; Τι επιρροές έχουν οι εργολάβοι; Ποιος κρύβεται πίσω από την καριόκα; Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια συντονισμένη καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών που αποτελούν το σύνολο της ελληνικής ζαχαροπλαστικής, με αποτέλεσμα να είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο το να καταφέρει κανείς να γνωρίζει με σιγουριά από πού… κρατά η σκούφια κάθε γλυκού», εξηγεί ο Στέλιος Παρλιάρος γιατί έγραψε το εν λόγω βιβλίο. «Η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα είχε αυθεντικότητα και ψυχή. Μπορεί να έλειπαν βασικά υλικά, όπως το βούτυρο, όμως η ελληνική γη πάντα είχε να προσφέρει τα δικά της "δώρα". Ελαιόλαδο, φρούτα, ξηροί καρποί, μέλι πρωταγωνιστούσαν σε γλυκά φτιαγμένα με μεράκι και διάθεση προσφοράς», προσθέτει. Το βιβλίο «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» εκτός από τα ελληνικά, κυκλοφορεί στα αγγλικά και γαλλικά.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου, «Ελληνική Ζαχαροπλαστική», με γλυκές δημιουργίες

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ο Στέλιος Παρλιάρος μας προσκαλεί με πολλή χαρά στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη για μια Χριστουγεννιάτικη βραδιά με γλυκές γεύσεις και live μουσική εμπνευσμένη από το νέο του βιβλίου. Εκεί, θα συζητήσουμε, θα διασκεδάσουμε και φυσικά θα δοκιμάσουμε- δε γινόταν διαφορετικά μια και μιλάμε για τον καλύτερο chef pâtissier της Ελλάδος. Τη μουσική θα επιμεληθεί ο Θοδωρής Οικονόμου και τις on-site δημιουργίες, η ομάδα του Στέλιου Παρλιάρου. Χορηγός του event είναι η deals.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου, Ελληνική Ζαχαροπλαστική

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 6:30 μμ,

Contemporary Art Zoumboulakis Galleries, Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 20, Κολωνάκι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ