Βιβλιο

«Αριστοτέλης»: Tο graphic novel των Τάσου Αποστολίδη και Αλέκου Παπαδάτου κυκλοφορεί και στα Κινέζικα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στην Ελλάδα - Σε ποιες άλλες γλώσσες θα μεταφραστεί το σπουδαίο έργο

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O «Αριστοτέλης», το graphic novel των Τάσου Αποστολίδη και Αλέκου Παπαδάτου κυκλοφορεί και στα Κινέζ

Αριστοτέλης: Στα κινεζικά κυκλοφορεί το «graphic novel» του σεναριογράφου, Τάσου Αποστολίδη και του κομίστα, Αλέκου Παπαδάτου.

Το «graphic novel» του σεναριογράφου, Τάσου Αποστολίδη και του κομίστα, Αλέκου Παπαδάτου, «Αριστοτέλης», για την ανθρώπινη πλευρά και το έργο του αρχαίου Σταγειρίτη φιλοσόφου, μετά την επιτυχία που γνώρισε στην Ελλάδα, κυκλοφορεί τώρα στα Γαλλικά, τα Γερμανικά, αλλά και τα Κινέζικα, από την εκδοτική εταιρεία «Guomai Culture & Media» του Πεκίνου, ενώ σύντομα θα μεταφραστεί και στα Λιθουανικά, τα Πορτογαλικά, τα Κορεάτικα και τα Τούρκικα.

Βασιζόμενο σε ιστορικά γεγονότα, αλλά και με μπόλικη φαντασία από μέρους των δημιουργών, ο «Αριστοτέλης» πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τις περιπέτειές του ως Μακεδόνας «μέτοικος» στην Αθήνα, τους φόβους και τις αδυναμίες του, αλλά και τις τιμές που του επιφυλάχθηκαν, όσο ζούσε. Δίνοντας μία ανθρώπινη διάσταση στην θρυλική προσωπικότητα του «πατέρα» της Δυτικής Φιλοσοφίας, χωρίς, ωστόσο, να αφαιρεί κάτι από την ανεκτίμητη κληρονομιά του, το «graphic novel» γνωρίζει το έργο και τη σκέψη του Αριστοτέλη, με απλή γλώσσα και χιούμορ, στις νεότερες γενιές.

Μέσα από τις έγχρωμες σελίδες, ο αναγνώστης μεταφέρεται νοερά στον 4ο π.Χ. αιώνα και γνωρίζει το περιβάλλον που επηρέασε τις θεωρίες του μεγάλου φιλοσόφου. Οι εκφραστικές εικόνες, οι πενήντα και πλέον ενδιαφέροντες χαρακτήρες και η πιστή απεικόνιση των κτιρίων, των αντικειμένων, των θρησκευτικών τελετών και της καθημερινότητας της εποχής, κάνουν το κόμικ ένα πραγματικό αριστούργημα.

Ο «Αριστοτέλης», το graphic novel των Τάσου Αποστολίδη και Αλέκου Παπαδάτου κυκλοφορεί και στα Κινέζ

Ο πρωταγωνιστής εκφράζει τις απόψεις του σχετικά με την «αρετή» και το «μέτρο» στους τομείς της ηθικής, της οικονομίας και της πολιτικής, καλώντας έτσι το σημερινό κοινό να κάνει μία σύγκριση με τη δική μας εποχή. Κατά τη διάρκεια του έργου, βλέπουμε τις επιρροές του Αριστοτέλη και τις αντιρρήσεις του με άλλα φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής, ενώ είναι φανερό πως πρόκειται για μια εποχή πνευματικής άνθισης.

Η μετάφραση του έργου του Τάσου Αποστολίδη και του Αλέκου Παπαδάτου σε τόσες γλώσσες και ειδικά σε κάποιες με τέτοιο ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα, που σίγουρα διακρίνει την Κινέζικη, αποδεικνύει την παγκοσμιότητα του μηνύματος του έργου, όπως άλλωστε και του μηνύματος του φιλοσόφου, τη ζωή του οποίου πραγματεύεται. Ο «Αριστοτέλης» είναι ένα σύγχρονο έργο τέχνης, που αξίζει να διαβαστεί από όλους τους λαούς και από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

O «Αριστοτέλης», το graphic novel των Τάσου Αποστολίδη και Αλέκου Παπαδάτου κυκλοφορεί και στα Κινέζ
O «Αριστοτέλης», το graphic novel των Τάσου Αποστολίδη και Αλέκου Παπαδάτου κυκλοφορεί και στα Κινέζ
O «Αριστοτέλης», το graphic novel των Τάσου Αποστολίδη και Αλέκου Παπαδάτου κυκλοφορεί και στα Κινέζ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ