- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Key Books Διαβάζει για τους Άλλους
Ένας εκδοτικός οίκος, μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, αγαπημένοι συγγραφείς και εθελοντές συνεργάζονται για μια νέα εφαρμογή που θα συμβάλει ώστε τα audiobooks να φτάσουν πιο μακριά από ποτέ
H Key Books και το Διαβάζω για τους Άλλους συνεργάζονται για την παραγωγή και διάθεση ακουστικών βιβλίων.
Ένα νέο και καινοτόμο εγχείρημα του οργανισμού Διαβάζω για τους Άλλους και του εκδοτικού οίκου Key Books που αφορά στην παραγωγή και διάθεση ακουστικών βιβλίων έρχεται να συμβάλει στο όραμα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και στη μάθηση. Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία θα μπορείτε να ακούτε τα audiobooks της Key Books είναι στον αέρα και είναι προσβάσιμη στα άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης.
Δεκαπέντε βιβλία των εκδόσεων είναι ήδη διαθέσιμα προς ακρόαση, ενώ σύντομα θα προστεθούν και άλλοι τίτλοι. Οι ίδιοι οι συγγραφείς των βιβλίων, ο Στέφανος Ξενάκης, ο Θεόδωρος Παπακώστας, η Νίνα Καλούτσα, η Κωνσταντίνα Ντόμπρου, η Άννα Παπαϊωάννου, ο Νίκος Παπαδογιάννης, ο Δημήτρης Κανέλλης, ο Θανάσης Ευθυμιάδης, ο Λεωνίδας Καραΐσκος και οι εκπαιδευμένοι εθελοντές-αναγνώστες του Διαβάζω για τους Άλλους δανείζουν τη φωνή τους και ηχογραφούν τα βιβλία της Key Books. Μέρος των εσόδων από κάθε αγορά θα διατίθεται για την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού.
Η αγορά γίνεται με τρία απλά βήματα. Στη σελίδα www.audiobooks.keybooks.gr δημιουργείτε τον λογαριασμό σας και επιλέγετε το audiobook που θέλετε να αγοράσετε. Στη συνέχεια κατεβάζετε την εφαρμογή της Key Books είτε από το App Store (για iOS χρήστες) είτε από το Google Play (για android χρήστες). Συνδέεστε με τους ίδιους κωδικούς και είστε έτοιμοι να ακούσετε το audiobook που έχετε αγοράσει. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στη συσκευή σας και να το ακούτε ακόμα και όταν βρίσκεστε εκτός δικτύου.
Το Διαβάζω για τους Άλλους είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση η οποία απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν λόγω ασθένειας ή αναπηρίας. Υποστηρίζει την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων –τυφλών, ηλικιωμένων και ασθενών– στη γνώση και στη μάθηση, δημιουργώντας ακουστικά βιβλία και κρατώντας συντροφιά διαβάζοντας σε όσους δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Ταυτόχρονα, ευαισθητοποιεί για την ισότιμη πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στο βιβλίο, για μία κοινωνία συμπεριληπτική στην οποία όλοι απολαμβάνουμε το δικαίωμα στη μόρφωση.
H Key Books είναι ένας εκδοτικός οίκος που ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να εκδίδει «Βιβλία για ανοιχτά μυαλά». Εστιάζει στα μη λογοτεχνικά βιβλία (non-fiction) με μια βεντάλια θεματικών όπως η δημιουργικότητα, η προσωπική ανάπτυξη, οι αληθινές ιστορίες, οι βιογραφίες, η ψυχολογία, το επιχειρείν και τα παιδικά. Στην Key Books πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος με όμορφα δωμάτια στα οποία μπορούμε να εισέλθουμε αν έχουμε τα κατάλληλα κλειδιά. Ο στόχος μας είναι να εκδίδουμε «κλειδιά» γι’ αυτά τα δωμάτια, βιβλία δηλαδή που μας βοηθούν να ξεκλειδώνουμε το μυαλό μας με κάθε τρόπο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα βιβλία «Σατωρέ», «Το κλουβί της μέλισσας» και «Πρώτη ύλη» κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Βακχικόν
Μία μακρά διαδρομή στα ελληνικά γράμματα
Μια συζήτηση για τον άνθρωπο, τον μύθο και την ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού
Ιδέες για ανάγνωση που ενημερώνει και εμπνέει
Μια ματιά στις φρέσκιες εκδόσεις και τις ιστορίες για να ξαναβρείτε τον χρόνο για διάβασμα
Μια ματιά στις φρέσκιες εκδόσεις και τις ιστορίες που σε περιμένουν εκεί έξω
Η συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας γραμμένη σαν μυθιστόρημα
Το μυθιστόρημα, «Όσα ξέρω για σένα» του Eric Chacour (μετάφραση Στέλα Ζουμπουλάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 19 Μαρτίου
Τα βιβλιοπωλεία δεν είναι εκεί για να πουλάνε — απλώς — βιβλία
Μην πιστεύετε διάφορα άρθρα που ανακοινώνουν τον θάνατο του βιβλίου, υπερβάλλουν και μας τρομοκρατούν τζάμπα και βερεσέ εμάς τους βιβλιόφιλους
Ένα άκρως ενδιαφέρον βιβλίο που με βοήθησε να αντιληφθώ το περίπλοκο ψηφιδωτό που σχημάτιζε τότε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Το μυθιστόρημα «Ο βομβιστής» του best selling συγγραφέα Samuel Bjørk (μετάφραση Δέσπω Παπαγρηγοράκη, Εκδόσεις Διόπτρα) κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου
Το μυθιστόρημα «Ένας κόσμος για τον Τζούλιους» είχε βραβευτεί στο Περού και στη Γαλλία
Καζούο Ισιγκούρο και Ρίτσαρντ Όσμαν ανάμεσα στους 10.000 δημιουργούς που καταγγέλλουν κλοπή των έργων τους
Η «νεο-ηθογραφία» ως βίωμα και όχι ως πρόθεση
Συγγραφείς που τα βάζουν ευθέως και δημόσια ακόμη και με την πιο σκληρή εξουσία, χωρίς να λογαριάσουν πωλήσεις
Από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης μέχρι την πορεία του κινήματος στη δεκαετία του 1990
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Loggia
Η δύναμη της Ιστορίας και το λεπτό νήμα που χωρίζει τον μύθο από την πραγματικότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.