Δικαίωμα στον Παράδεισο: Το νέο βιβλίο της Ψυχιάτρου – Ψυχοθεραπεύτριας Ελένης Καραγιάννη
Ένα προσωπικό ταξίδι, πλούσιο σε συναισθηματικές εναλλαγές
Διηγήματα όπου η Λογοτεχνία συναντά την Ψυχολογία. Ανθρώπινες ιστορίες στις οποίες τίθενται υπαρξιακά ερωτήματα ζωής και προσεγγίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις στην δυσκολία, την συμπλοκότητα και την ομορφιά τους. Ένας καθρέφτης διαπροσωπικών σχέσεων όπου ο άνθρωπος αναγνωρίζει το αληθινό του πρόσωπο και λαχταρά να δημιουργηθεί τόπος συνάντησης με την αλήθεια του άλλου. Παρά την ανθρώπινη ατέλεια, παρά τους τεράστιους περιορισμούς της ύπαρξης, παρά την γεύση θανάτου που βιώνουμε καθημερινά, δυνάμει είμαστε Παράδεισος ο ένας για τον άλλο.
Η Ελένη Καραγιάννη με γραφή γλαφυρή και ζωντανή μας προσκαλεί να την συνοδεύσουμε σε ένα προσωπικό ταξίδι, πλούσιο σε συναισθηματικές εναλλαγές καταλήγοντας ότι είμαστε φτιαγμένοι ως άνθρωποι για να βιώνουμε πληρότητα μέσα στην αγάπη και στο αυθεντικό μοίρασμα με τους άλλους.
Διψάμε για κοντινότητα, για αλληλοπεριχώρηση, για αμοιβαίο καθρέφτισμα και εμπλουτισμό της ζωής.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδύεται ένας ύμνος για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δύναμη της αγάπης σε όλες τις μορφές της, τη συντροφικότητα και την πίστη στη δύναμη της ζωής.
Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αρμός. www.armosbooks.gr. Fb: armos.ekdoseis.ekdiloseis, Insta: armosbook. Με αγορές άνω των 20€ δωρεάν μεταφορικά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Διαβάσαμε το βιβλίο «Flesh» του Ντέιβιντ Σολόι που κέρδισε το βραβείο Booker 2025
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Ποικίλες αναγνωστικές προτάσεις για τις αρχές του 2026
Δύο βιβλία που ξεχώρισα το 2025: «Μαύρο Χαϊκού» της Γιάννας Μπούκοβα (εκδόσεις Ίκαρος) και «Δεν θ’ αργήσω» της Βασιλικής Πέτσα (εκδόσεις Πόλις)
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Ένα ποίημα του Σάββα Σαββόπουλου για τις ιδιαιτερότητες της περιόδου των εορτών
Η βιβλιοθήκη δίνει την ευκαιρία για γνώση μέσα από μια ξεχωριστή πρωτοβουλία
Θέλουμε ελευθερία από ή ελευθερία για; Κι έχει άραγε κόστος η απάντηση;
Στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης ο πιονιέρος της κυβερνητικής είναι πιο επίκαιρος από ποτέ
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.