Βιβλιο

Συνδέεται το συναίσθημα με τη διατροφή;

Διατροφή και Συναισθήματα: Το νέο βιβλίο του Γιάννη Διαμαντόγλου για το πώς αυτό που νιώθουμε επηρεάζει και επηρεάζεται από τη διατροφή.

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Διατροφή και Συναισθήματα» του Γιάννη Διαμαντόγλου, από τις εκδόσεις Αρμός

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Διαμαντόγλου «Διατροφή και Συναισθήματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Σας έχει συμβεί να τρώτε χωρίς να πεινάτε;
Πώς επιδρούν οι διατροφικές επιλογές μας στα συναισθήματά μας;
Με ποιον τρόπο τα αρνητικά συναισθήματα επιδρούν στο ανοσοποιητικό μας και ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής;
Πώς ένα οικογενειακό ή φιλικό γεύμα συμβάλει στην αύξηση της ευτυχίας;
Τελικά ο έρωτας περνά από το στομάχι;

Το να τρώμε πολλές φορές είναι ένας προσωρινός τρόπος να πνίξουμε δυσάρεστα συναισθήματα όπως θυμό, φόβο, άγχος, μοναξιά κ.ά. Η τάση μας να στραφούμε στο φαγητό έχει να κάνει με τη σκέψη ότι η τροφή θα μας προσφέρει ανακούφιση και ηρεμία.

Το «Διατροφή και Συναισθήματα» είναι ένας πρακτικός οδηγός για να κατανοήσουμε πως η διατροφή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη, πρόληψη και διαχείριση καταστάσεων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών κατάθλιψης και άγχους.

«Διατροφή και Συναισθήματα» του Γιάννη Διαμαντόγλου, από τις εκδόσεις Αρμός

Ποιος είναι ο Γιάννης Διαμαντόγλου

Γεννήθηκε στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Πειραιά. Ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Χημείας, ενώ τα αμέσως επόμενα χρόνια ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή με εξειδίκευση στις αλληλεπιδράσεις της διατροφής σε μοριακό επίπεδο. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στη Διαχείριση Αποβλήτων. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείτε επαγγελματικά σε φαρμακευτική εταιρία, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στη βιομηχανία λιπών και ελαίων καθώς και στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης φαρμακοβιομηχανίας. Έχει δημιουργήσει το blog θεμάτων διατροφής με τον τίτλο diatrofoskopio, ενώ ανά διαστήματα αρθρογραφεί ως συνεργάτης για διατροφολογικά θέματα σε διάφορα περιοδικά. Τιμήθηκε 2 φορές με το πρώτο βραβείο της πανελλήνιας ένωσης λογοτεχνών (ΠΕΛ) για τους Δελφικούς αγώνες ποίησης 2018, καθώς και τους πανελλήνιους λογοτεχνικούς αγώνες του 2016.


Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Αρμός
www.armosbooks.gr
Με αγορές άνω των 20€ δωρεάν μεταφορικά!

Fb: armos.ekdoseis.ekdiloseis, Insta: armosbooks

εκδόσεις Αρμός

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Φραντσέσκα Ντιοταλέβι: Το να γράψω για τη Βίβιαν Μάιερ υπήρξε άσκηση λεπτότητας, σεβασμού και θάρρους

Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση

Σμαρώ Τζενανίδου,  «Η Βενετία αλλιώς»
15 συγγραφείς συνομιλούν με τον αγαπημένο τους πίνακα στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου

Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μην νικάει το καλό
Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μη νικάει το καλό

Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY