- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Θ. Πελαγίδης & Μ. Μητσόπουλος «Who’s to Blame for Greece?
Το νέο βιβλίο των Θοδωρή Πελαγίδη & Μιχάλη Μητσόπουλου καλύπτει όλη την ταραχώδη περίοδο της προηγούμενης δεκαετίας
Νέο βιβλίο: Θ. Πελαγίδης & Μ. Μητσόπουλος «Who’s to Blame for Greece? - Life After Bankruptcy: Between Optimism and Substandard Growth» (MacMillan Palgrave)
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Θοδωρή Πελαγίδη & Μιχάλη Μητσόπουλου με τίτλο «Who’s to Blame for Greece? - Life After Bankruptcy: Between Optimism and Substandard Growth», από τις διεθνείς εκδόσεις MacMillan Palgrave (London), June 2021.
Σε 432 σελίδες, το βιβλίο καλύπτει όλη την ταραχώδη περίοδο της προηγούμενης δεκαετίας με ιδιαίτερη έμφαση στις αιτίες της οικονομικής κρίσης (κεφ. 3 & 6), τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας την «περίοδο της τρόικας» 2010-2014 (κεφ. 4 & 5), τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα της πολιτικής της «εσωτερικής υποτίμησης» όπως αυτή εφαρμόστηκε (κεφ. 5), αλλά και τις ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν για ισχυρή ανάκαμψη (κεφ. 8 ), την περίοδο από το 2015 και εντεύθεν (κεφ. 10-11). Το μέρος V του βιβλίου (κεφ. 13-20) καλύπτει ζητήματα της ευρωπαϊκής στρατηγικής (κεφ. 13) και ενοποίησης που επηρεάζουν την ελληνική οικονομία, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του πολιτικοοικονομικού συστήματος (κεφ. 14), αλλά και κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της ανάκαμψης της μεταποίησης (κεφ. 15), του διαρθρωτικού προβλήματος της φορολογικής πολιτικής (κεφ. 17 & 18), αλλά και των οικονομικών προοπτικών υπό την επίδραση της πανδημίας (κεφ.19).
Πρόκειται για το τρίτο διεθνές βιβλίο των συγγραφέων μετά από τα Understanding the Crisis in Greece. From Boom to Bust (MacMillan Palgrave 2011 & 2012) & Greece. From Exit to Recovery? (Brookings 2014).
Διαβάστε τη συνέντευξη του Θοδωρή Πελαγίδη στην Αγγελική Μπιρμπίλη εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο (κεφάλαια, κτλ.) εδώ. Στην ίδια ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου μπορείτε να ανατρέξετε σε ένα μικρό μέρος του κάθε κεφαλαίου σύμφωνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα μέχρι απλούς κατοίκους, ένα βιβλίο — ταξίδι σε 201 ιστορίες. Ο Χρήστος Πιπίνης, «ψυχή» της ομάδας, μάς είπε περισσότερα
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 19:30
Τα δεκατέσσερα κείμενα του βιβλίου αναφέρονται στις πολιτικές, στρατιωτικές και διπλωματικές εξελίξεις που διαμόρφωσαν το νεοελληνικό κράτος και την νεοελληνική κοινωνία
Στην ποιητική συλλογή «Les Grottes – Excavating Insanity» προσπαθεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής προς τη νηφαλιότητα και την επιβίωση γράφοντας
Όσα είπαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς στοχαστές της εποχής μας
Ο τόμος προς τιμήν του σε επιμέλεια των πανεπιστημιακών καθηγητών Burkhard Fehr και Παναγιώτη Ροϊλού
Ποτέ δεν με απογοήτευσε αυτός ο Εβραίος συγγραφέας από την Πολωνία, που το 1978 πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Δεν πρόκειται για μια αυστηρή πραγματεία, αλλά για ένα βιβλίο που μετατρέπει τη σύνθετη διαδικασία της αγοράς κατοικίας σε ανθρώπινη κουβέντα.
Από τις Εκδόσεις Βακχικόν, σε μετάφραση Σωτήρη Μηνά
Ένα μυθιστόρημα για όλους όσοι ζουν «σημαδεμένοι» — από την εμφάνιση, από το παρελθόν, από τις συνθήκες
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Gutenberg
Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση
Το δοκίμιο της συγγραφέα και ιστορικού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Bell
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.