Βιβλιο

14 βιβλία ξένης λογοτεχνίας και ποίησης

Μερικές από τις καλύτερες εκδόσεις που θα βρείτε στα ράφια των βιβλιοπωλείων

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 782
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιβλίο, διάβασμα
© Laura Chouette / Unsplash

Βιβλία ξένης λογοτεχνίας, ποίησης κι επιστημονικής φαντασίας που πρέπει να διαβάσεις

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Μάρτα Οριόλς, Να μάθω να μιλώ με τα φυτά, Μτφ.: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Εκδ. Καστανιώτη
Μάρτα Οριόλς, Να μάθω να μιλώ με τα φυτά, Μτφ.: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Εκδ. Καστανιώτη
Η ισπανική εφημερίδα El Mundo έκανε λόγο για την «πιο πρόσφατη αποκάλυψη της καταλανικής λογοτεχνίας» και για ένα «σπαρακτικό μυθιστόρημα περί απώλειας». Πρωταγωνίστρια η Πάουλα Σιντ, μια νεογνολόγος 42 ετών, παθιασμένη με τη δουλειά της αλλά βυθισμένη στη ρουτίνα μιας φθίνουσας συναισθηματικής σχέσης, η οποία χάνει εντελώς απρόσμενα τον σύντροφό της, τον Μάουρο, σε τροχαίο δυστύχημα. Το μοιραίο συνέβη λίγες μόλις ώρες αφότου εκείνος της είχε ανακοινώσει ότι, ύστερα από 15 χρόνια, θα έφευγε από το σπίτι επειδή υπήρχε κάποια άλλη. Έτσι, η Πάουλα καλείται να βιώσει κάτι φοβερά περίπλοκο, όχι μόνο το πένθος, αλλά και την οργή της για τον χωρισμό.


Φιοντόρ Ντοστογιέβσκι, Νιέτοτσκα Νιεσβάνοβα, Μτφ.: Αθηνά Σαραντίδη, Εκδ. Γκοβόστη
Φιοντόρ Ντοστογιέβσκι, Νιέτοτσκα Νιεσβάνοβα, Μτφ.: Αθηνά Σαραντίδη, Εκδ. Γκοβόστη
Το βιβλίο αυτό είναι η πρώτη απόπειρα του Ντοστογιέβσκη να γράψει μυθιστόρημα! Επιφυλάσσει επίσης μια μεγάλη απογοήτευση στον αναγνώστη: είναι ημιτελές. Η συγγραφή του άρχισε το 1846, αλλά διακόπηκε άδοξα όταν ο Ντοστογιέβσκη εξορίστηκε στη Σιβηρία για καταναγκαστική εργασία. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα πολύ ιδιαίτερο έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα με τεράστια λογοτεχνική αξία, αν και παραγνωρισμένο.


Katherine Neville, Ο μαγικός κύκλος, Μτφ.: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου, Εκδ. Ελληνικά Γράμματα
Katherine Neville, Ο μαγικός κύκλος, Μτφ.: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου, Εκδ. Ελληνικά Γράμματα
Η Άριελ Μπεν, ειδικός για τη διαχείριση τοξικών υλικών σε έναν απομονωμένο πυρηνικό σταθμό, βλέπει τη ζωή της να καταρρέει όταν ο ξάδερφός της δολοφονείται από αγνώστους. Ο τρομερός θάνατός του την καθιστά μοναδική δικαιούχο της οικογενειακής κληρονομιάς: μιας μυστηριώδους κρύπτης με χειρόγραφα που την οδηγούν στο θανάσιμο επίκεντρο μιας διεθνούς συνωμοσίας και ενός μυστηρίου αιώνων. Όλα ξεκινούν στα Ιεροσόλυμα, στο έτος 32, την τελευταία εβδομάδα της ζωής του Χριστού. Και καθώς η Άριελ διατρέχει τις ηπείρους για να αποκαλύψει τα μυστικά του οικογενειακού της παρελθόντος, αρχίζει να ξεσκεπάζει λίγο λίγο την ανατριχιαστική αλήθεια της χιλιετίας που διανύουμε.


Τέοντορ Στορμ, Ίμενζεε, Μτφ.: Ηλίας Τριανταφύλλου, Εκδ. Λέμβος
Τέοντορ Στορμ, Ίμενζεε, Μτφ.: Ηλίας Τριανταφύλλου,
Εκδ. Λέμβος
Ένα από τα πρώτα κείμενα του Τ. Στορμ, αυτό που τον έκανε ευρύτερα γνωστό, με φανερές ακόμα τις επιδράσεις από το κίνημα του ύστερου ρομαντισμού. H δομή της νουβέλας, που υιοθετεί λυρικά χαρακτηριστικά, και ο πυκνός συμβολισμός που διατρέχει τις εικόνες της ιστορίας τοποθετούν το έργο στα εξέχοντα δείγματα του λεγόμενου ποιητικού ρεαλισμού. Η αναπόληση της νιότης κι ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο ο συγγραφέας σχολιάζει τον τρόπο που η γερμανική κοινωνία αλλάζει στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Η εισαγωγή είναι του Γιώργου Γιανναράκου.


Καζούο Ισιγκούρο, Η Κλάρα και ο ήλιος, Μτφ.: Αργυρώ Μαντόγλου, Εκδ. Ψυχογιός
Καζούο Ισιγκούρο, Η Κλάρα και ο ήλιος, Μτφ.: Αργυρώ Μαντόγλου, Εκδ. Ψυχογιός
Στο πρώτο μυθιστόρημά του μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ (2017), ο Καζούο Ισιγκούρο αφηγείται την ιστορία της Κλάρας, μιας Τεχνητής Φίλης με εκπληκτική παρατηρητικότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, η οποία από τη θέση της στο κατάστημα, όπου πωλείται, παρακολουθεί με προσοχή τη συμπεριφορά όσων έρχονται για να ρίξουν μια ματιά, αλλά και όσων περνούν απ’ έξω, στον δρόμο. Και ελπίζει πως σύντομα κάποιος θα τη διαλέξει. Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μας προσφέρει μια μοναδική άποψη του διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου μας μέσα από τα μάτια μιας αξέχαστης αφηγήτριας.


T.S. Eliot, Ο Βράχος και τα τέσσερα κουαρτέτα, Εκδ. Αρμός
T.S. Eliot, Ο Βράχος και τα τέσσερα κουαρτέτα, Εκδ. Αρμός
Για πρώτη φορά στα ελληνικά από τον Άντη Ροδίτη το έργο του Eliot, που κυκλοφόρησε το 1934 στην Αγγλία αλλά από τότε δεν ξανατυπώθηκε. Για τη συγγραφή του έργου χρησιμοποίησε ποικίλα στοιχεία, μαζί με διαφόρων τύπων χαρακτήρες, αναπαραστάσεις διαφόρων ιστορικών περιόδων, σκηνές από τη Βίβλο, παντομίμα, μπαλάντες, κηρύγματα, τελετές, ομιλίες, με κεντρικό στοιχείο ένα χορό επτά γυναικών και δέκα ανδρών σε στυλ αρχαίου ελληνικού δράματος. Με θεμελιώδη αξία στην κατανόηση του διεθνώς αναγνωρισμένου μεταγενέστερου έργου του, Τα τέσσερα κουαρτέτα.


Jean – Patrick Manchette, Το μελαγχολικό κομμάτι της Δυτικής Ακτής, Μτφ.: Θοδωρής Τσαπακίδης, Εκδ. Άγρα
Jean – Patrick Manchette, Το μελαγχολικό κομμάτι της Δυτικής Ακτής, Μτφ.: Θοδωρής Τσαπακίδης, Εκδ. Άγρα
Το «Μελαγχολικό κοµµάτι της Δυτικής Ακτής», δηµοσιευµένο πριν από σαράντα χρόνια και κάτι, µας µιλούσε -µε µουσική υπόκρουση Τζέρρυ Μάλλιγκαν και Μποµπ Μπρούκµαγερ- για εκείνη την εποχή, για τη βαθιά κρίση ενός ανθρώπου, αντανάκλαση της κρίσης του κόσµου που τον περιέβαλλε. Εκείνη η εποχή είναι η σηµερινή. Η κρίση εξακολουθεί να υπάρχει, αναµφίβολα ακόµη πιο βαθιά. Και ο Ζερφώ συνεχίζει µελαγχολικός, στις τρεις το πρωί, να τρέχει µε 145 χιλιόµετρα την ώρα, στον εξωτερικό περιφερειακό του Παρισιού, σε ένα ραντεβού µε την αναπόδραστη βία.


Gregg Olsen, Αν το πεις, Μτφ.: Νεκτάριος Καλαϊτζής, Εκδ. Bell
Gregg Olsen, Αν το πεις, Μτφ.: Νεκτάριος Καλαϊτζής, Εκδ. Bell
Κάποιες φορές η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο αριστοτέχνης του «True Crime» στις ΗΠΑ, δηλαδή των βιβλίων που εξιστορούν πραγματικά εγκλήματα που συγκλόνισαν την Αμερική και όχι μόνο. Το «Αν το πεις» είναι μια σκληρή ιστορία επιβίωσης, όπου ο Όλσεν αφηγείται την απίστευτη κακοποίηση και τους βασανισμούς που υπέστησαν οι τρεις αδελφές Νίκι, Σάμι και Τόρι Νότεκ από την ίδια τους τη μητέρα, τη Σέλι και τον αγώνα τους για να ξεφύγουν από το αρρωστημένο οικογενειακό τους περιβάλλον και μια ζωή εγκλωβισμένη σε ψέματα, εκφοβισμό, εξαναγκασμούς και φόνους…


Kim Toyi, Ρού, Μτφ.: Δάφνη Κιούση, Εκδ. Άγρα
Kim Toyi, Ρού, Μτφ.: Δάφνη Κιούση, Εκδ. Άγρα
Το Ρού είναι η αποσπασματική αφήγηση μιας Βιετναμέζας προσφυγοπούλας από τη Σαϊγκόν, που μαζί με τους άλλους boatpeople εγκατέλειψαν με πλοιάριο το Νότιο Βιετνάμ στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν η χώρα ζούσε τον εμφύλιο σπαραγμό, κατάφεραν να διασχίσουν τον κόλπο του Σιαμ και να φτάσουν σώοι αλλά απογυμνωμένοι στην Μαλαισία, κινδυνεύοντας από τις θαλασσοταραχές και τους πειρατές. Η αφηγήτρια και η οικογένειά της βρήκαν καταφύγιο στον Καναδά. Τριάντα χρόνια αργότερα, η συγγραφέας αφηγείται τη ζωή στην παραδείσια και τραυματισμένη γενέθλια χώρα, μαζί με τη σταδιακή και δύσκολη ενηλικίωση και ενσωμάτωση στη χώρα υποδοχής.


Ίαν ΜακΓιούαν, Άμστερνταμ , Μτφ.: Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης, Εκδόσεις Πατάκη
Ίαν ΜακΓιούαν, Άμστερνταμ, Μτφ.: Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης, Εκδόσεις Πατάκη
Έχοντας πάρει το βραβείο Booker 1998, το «Άμστερνταμ» είναι ένα µυθιστόρηµα για τη φιλία, τον έρωτα, τις µηχανορραφίες στον πολιτικό στίβο, τον νεοκυνισµό και τη σκληρότητα µιας εποχής που ακροβατεί ανάµεσα στη γενικευµένη απάθεια και στην εκ νέου επινόηση της συγκίνησης, του συναισθήµατος και της ευαισθησίας. Στην ιστορία, δύο παλιοί φίλοι, εραστές και οι δύο, στα νεανικά τους χρόνια, της πληθωρικής και αγαπηµένης Μόλλυ Λέιν που µόλις έχει αφήσει αυτόν τον µάταιο κόσµο. Την επαύριον της κηδείας της Μόλλυ, ο Κλάιβ θα ζητήσει από τον Βέρνον µια απόδειξη φιλίας που θα οδηγήσει σε µια συµφωνία µε απρόβλεπτες και αναπάντεχες επιπτώσεις...


«Ada ή Ardor: Ένα οικογενειακό χρονικό» του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ
Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ , Άντα ή Πάθος, Μτφ.: Μυρτώ Αναγνωστοπούλου, Εκδ. Πατάκη
Ένα φλογερό παιδικό ειδύλλιο ξετυλίγεται περίτεχνα σε μια ονειρικά λαμπερή Αμερική. Στην εξοχική έπαυλη του θείου του, συλλέκτη έργων τέχνης, ο Βαν Βιν συναντάει την Άντα, την όμορφη εξαδέλφη του. Στη διάρκεια μιας συγκλονιστικής πορείας ογδόντα χρόνων, που διασχίζει ηπείρους, ξετυλίγεται η παράξενη αλήθεια της μοναδικής συγγένειας του Βαν Βιν και της Άντα. Γραμμένη σε συναρπαστικά αιχμηρή και μαγευτικά ρέουσα πρόζα, το «Άντα ή Πάθος» είναι το εκτενέστερο και πλουσιότερο μυθιστόρημα του Ναμπόκοφ (1899-1977), μια ιστορία αγάπης, αλλά ταυτόχρονα κι ένα παραμύθι, μια παρωδία της ιστορίας, μια ερωτική σάτιρα, μια εξερεύνηση της ροής του χρόνου.


Jessie Burton «Η εξομολόγηση», εκδόσεις Πατάκη
Τζέσσι Μπέρτον, Η εξομολόγηση, Μτφ.: Μυρτώ Καλοφωλιά, Εκδ. Πατάκη
Πρόκειται για ένα φωτεινό, δυνατό και βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τα μυστικά και την αφήγηση, τη μaητρότητα και τη φιλία, για το πώς χάνει κανείς και βρίσκει τον εαυτό του, από τη συγγραφέα του «Κουκλόσπιτου» και της «Μούσας», που κέρδισαν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Το 1980 η Ελίζ, μια μοναχική γυναίκα που αισθάνεται αόρατη, παρά την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της, θα γοητευτεί από την προσωπικότητα μιας συγγραφέως, της Κόνστανς, και θα την ακολουθήσει στην Αμερική. Τρεις δεκαετίες αργότερα η Ρόουζ Σάιμονς αναζητά απαντήσεις για τη μητέρα της, η οποία εξαφανίστηκε όταν εκείνη ήταν ακόμη μωρό. Ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει ήταν η Κόνστανς…


Τζωρτζ Όργουελ, Η φάρμα των ζώων, Διασκευή – Εικονογράφηση: Odyr, Μτφ.: Νίνα Μπάρτη, Γιώργος Προεστός, Εκδ. Κάκτος
Τζωρτζ Όργουελ, Η φάρμα των ζώων, Διασκευή – Εικονογράφηση: Odyr, Μτφ.: Νίνα Μπάρτη, Γιώργος Προεστός, Εκδ. Κάκτος
Το αριστούργημα του Τζωρτζ Όργουελ σε κόμικς, όπου κουρασμένα από την εκμετάλλευση στην οποία τα υποβάλλουν οι άνθρωποι, τα ζώα της Αρχοντικής Φάρμας επαναστατούν εναντίον του ιδιοκτήτη τους και καταλαμβάνουν το αγρόκτημα, με σκοπό τη δημιουργία ενός συνεταιριστικού συστήματος ισοτιμίας που βασίζεται στο σύνθημα: «Τέσσερα πόδια καλό, δυο πόδια κακό». Όμως, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος προκειμένου κάποια ζώα –τα πιο έξυπνα, τα γουρούνια– να αρχίσουν να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, επαναφέροντας ένα καθεστώς καταπίεσης. Η ιστορία της φιλελεύθερης εξέγερσης των ζώων ξαναγράφεται για να δικαιολογήσει τη νέα τυραννία, και οι αντιφρονούντες είτε εξαφανίζονται είτε σωπαίνουν με τη βία. Με ακρυλικό μελάνι, μετατρέποντας κάθε σελίδα σε αληθινό έργο τέχνης, ο κομίστας και ζωγράφος Odyr έδωσε σχήμα και χρώμα σε αυτό το «αγροτικό παραμύθι», το οποίο, σύμφωνα με τον Άγγλο συγγραφέα Malcolm Bradbury, «είναι η καλύτερη σάτιρα που γράφτηκε ποτέ για το σκοτεινό πρόσωπο της σύγχρονης ιστορίας».


Μπράντον Τέιλορ, Αληθινή ζωή, Εκδ. Κάκτος
Μπράντον Τέιλορ, Αληθινή ζωή, Εκδ. Κάκτος
Ο Γουάλας αισθάνεται ότι δεν χωράει στην πανεπιστημιούπολη όπου δουλεύει ασταμάτητα για να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στη βιοχημεία. Είναι ένας εσωστρεφής νεαρός από την Αλαμπάμα, μαύρος και γκέι, που έχει αφήσει πίσω του την οικογένειά του χωρίς να καταφέρει να αποδράσει από τις βαριές σκιές της παιδικής του ηλικίας. Για λόγους αυτοσυντήρησης, ο Γουάλας διατηρεί απόσταση από όλους, ακόμα και από τον στενό κύκλο των φίλων του – όπου κάποιοι βγαίνουν μεταξύ τους, άλλοι βγαίνουν με γυναίκες και κάποιοι άλλοι υποκρίνονται τους στρέιτ. Ένα μυθιστόρημα για την οικειότητα, τη βία και τη συγχώρεση μεταξύ φίλων σε μία πανεπιστημιούπολη των Μεσοδυτικών Πολιτειών, από μια ηλεκτρισμένη νέα λογοτεχνική φωνή.


ΠΟΙΗΣΗ

William Carlos Williams, Η Κόρη στην Κόλαση και άλλα ποιήματα, Μτφ.: Γιάννης Ζέρβας, Εκδ. Printa
William Carlos Williams, Η Κόρη στην Κόλαση και άλλα ποιήματα, Μτφ.: Γιάννης Ζέρβας, Εκδ. Printa
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ, Γουίλλιαμ Κάρλος Γουίλλιαμς, θεωρείται διεθνώς ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της αμερικανικής γλώσσας. Απεικονιστής στις καταβολές του και ισόβιος φίλος τού Έζρα Πάουντ, επηρέασε καθοριστικά τους ποιητές της Γενιάς των Μπιτ. Ο Άλλεν Γκίνσμπεργκ έγραψε γι’ αυτόν ότι «ξεχώριζε, ήταν ο μόνος από τους μεγάλους ποιητές με όμορφη ψυχή και ο μόνος που κατάφερε να μείνει πιστός στην ανθρωπιά του». Εδώ, περιλαμβάνεται το αριστούργημά του «Η Κόρη στην Κόλαση», μια -η εκτενέστερη μέχρι στιγμής στη γλώσσα μας- επιλογή από το υπόλοιπο ποιητικό έργο του, καθώς και ένα κείμενό του με οδηγίες προς νέους ποιητές.


Fernando Pessoa, Είκοσι ένα χαϊκού, Μτφ.: Γιάννης Σουλιώτης, Εκδ. Printa
Fernando Pessoa, Είκοσι ένα χαϊκού, Μτφ.: Γιάννης Σουλιώτης, Εκδ. Printa
Σε δίγλωσση έκδοση η ποιητική συλλογή με Είκοσι ένα χαϊκού διά χειρός Fernando Pessoa, σε μετάφραση, καθώς και πρόλογο και εισαγωγή, του Γιάννη Σουλιώτη και επιμέλεια της Δήμητρας Παπαβασιλείου. Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον του Πεσσόα για την Ιαπωνία γεννήθηκε γύρω στο 1910. Στα χειρόγραφά του εκείνης της εποχής βρέθηκαν κείμενα από (ή σχετικά με) τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και, όταν το 1921 ο Pessoa ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Olisipo, ένα από τα πρώτα του σχέδια –που δεν πρόλαβε να ευοδωθεί– ήταν η κυκλοφορία ενός βιβλίου με χαϊκού και άλλα ιαπωνικά ποιήματα, τα οποία είχε επιμεληθεί ο ίδιος.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Dan Simmons, Υπερίων, Μτφ.: Βασίλης Αθανασιάδης, Εκδ. Anubis
Dan Simmons, Υπερίων, Μτφ.: Βασίλης Αθανασιάδης, Εκδ. Anubis
Βρισκόμαστε στον 29ο αιώνα και η διαστρική Hγεμονία των Aνθρώπων αντιμετωπίζει μια τρομακτική απειλή, καθώς οι μυστηριώδεις Eκτοπισμένοι συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους πάνω από τον πλανήτη Yπερίωνα. Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος που θα συγκλονίσει ολόκληρο το γαλαξία, επτά προσκυνητές ξεκινούν το ταξίδι τους στους Xρονοτύμβους του Yπερίωνα, πατρίδας του Aρπακτικού - ενός αλλόκοτου πλάσματος που αψηφά τα όρια του χώρου και του χρόνου. Το πρώτο βιβλίο της σειράς Hyperion Cantos, που τιμήθηκε με τα βραβεία Hugo και Locus, μας καλεί να ταξιδέψουμε σε έναν μελλοντικό κόσμο που συνδυάζει την τεχνολογία με τις αρχαίες θρησκείες και τις επιστημονικές ανακαλύψεις με το μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης.


Guy Gavriel Kay, Παιδιά του Ουρανού και της Γης, Μτφ.: Εβίτα Λύκου, Εκδ. Anubis
Guy Gavriel Kay, Παιδιά του Ουρανού και της Γης, Μτφ.: Εβίτα Λύκου, Εκδ. Anubis
Σε έναν κόσμο όπου άλλοι λατρεύουν τα αστέρια και άλλοι τον ήλιο, ένα πράγμα παραμένει κοινό: η αβέβαιη μοίρα των απλών ανθρώπων. Ένας ζωγράφος ταξιδεύει στην κατακτημένη πλέον Πόλη των Πόλεων με μια αποστολή που λίγοι γνωρίζουν. Ο Guy Gavriel Kay, εμπνευσμένος από την περίοδο της Αναγέννησης, συνθέτει μια συναρπαστική ιστορία στην οποία τα διπλωματικά παιχνίδια, η κατασκοπία, ο πόλεμος και η τέχνη βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ένα μαγευτικό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται σε έναν κόσμο ο οποίος δίνει την αίσθ  ηση του αληθινού.


Brian Herbert & Kevin J. Anderson, Dune: Ο Δούκας του Κάλανταν, Μτφ.: Βασίλης Αθανασιάδης, Εκδ. Anubis
Brian Herbert & Kevin J. Anderson, Dune: Ο Δούκας του Κάλανταν, Μτφ.: Βασίλης Αθανασιάδης, Εκδ. Anubis
Έναν περίπου χρόνο πριν τα γεγονότα που οδήγησαν στην άνοδο του θρυλικού Μουάντ’Ντιμπ, η εξουσία των Κορρίνο μοιάζει αδιαμφισβήτητη, όσο κι αν οι ισορροπίες μεταξύ των πανίσχυρων οίκων της Αυτοκρατορίας είναι πιο εύθραυστες από ποτέ. Κερδίζοντας την εύνοια του αυτοκράτορα Σαντάμ, ο Λίτο Ατρείδης θα προκαλέσει την οργή των εχθρών του και θα δώσει το έναυσμα για μια σειρά γεγονότων που θα αλλάξουν τις ισορροπίες δυνάμεων στο γνωστό σύμπαν. «Μια εξαιρετική εισαγωγή στη σειρά (Dune). Ιδανικό για να το διαβάσει κανείς πριν επιχειρήσει να ξαναδιαβάσει τα πρώτα βιβλία» - Grimdark Maga.


Gwenda Bond, Καχύποπτα μυαλά, Μτφ.: Παναγιώτης Δρεπανιώτης, Εκδ. ΑΘΕΝS Bookstore
Gwenda Bond, Καχύποπτα μυαλά, Μτφ.: Παναγιώτης Δρεπανιώτης, Εκδ. ΑΘΕΝS Bookstore
Λίγο μετά την αποκάλυψη των νέων πρωταγωνιστών και τα πρώτα spoilers της 4ης σεζόν, η σειρά Stranger Things γυρνάει πίσω στο καλοκαίρι του ’69, με το επίσημο βιβλίο- prequel: Καχύποπτα μυαλά. Βανάκια χωρίς πινακίδες, ένα απομακρυσμένο εργαστήριο χωμένο βαθιά στο δάσος, ουσίες που πειράζουν το μυαλό και χορηγούνται από μυστικοπαθείς ερευνητές και μια φοιτήτρια που αποφασίζει να αποκαλύψει μια αδιανόητη συνομωσία. Είτε ανήκεις στην κατηγορία τωνStranger Things Geeks, είτε όχι, η ιστορία πίσω από την ιστορία θα σε συνεπάρει με τους χαρακτήρες και τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες: τι κρύβεται πίσω από τους τοίχους του Εθνικού Εργαστηρίου του Hawkins; Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Dr. Martin Brener; Τι περιλαμβάνει το project MKULTRA; Ποιο είναι το κορίτσι με τον κωδικό 008; Τι συνέβη στηνTerry Ives; Αποκτήστε το στο www.strangerthings.gr και σε όλα τα βιβλιοπωλεία. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ