Βιβλιο

«Ταξίδι φιλαναγνωσίας» από το Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης

Δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας σε Χίο και Λέσβο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δράσεις φιλαναγνωσίας για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στη Χίο και τη Λέσβο

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Κεντρικός τίτλος των δράσεων είναι «Για να αγαπήσουμε το διάβασμα - Δράσεις φιλαναγνωσίας για μικρούς και μεγάλους» και ομιλητές θα είναι οι Εύα Στάμου, συγγραφέας – Δρ Ψυχολογίας,  Ευαγγελία Κανταρτζή, διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας - δημοσιογράφος. Τις δράσεις θα πλαισιώσουν άνθρωποι του πολιτισμού και της εκπαίδευσης από τα δυο νησιά.

«Παρά τις δυσμενείς συνθήκες» αναφέρουν οι διοργανωτές, «αποφασίστηκε να γίνει αυτό το "Ταξίδι Φιλαναγνωσίας" τον Οκτώβριο και μάλιστα να ξεκινήσει από δύο νησιά που δοκιμάζονται παντοιοτρόπως, τη Χίο και τη Λέσβο. Έτσι θα βρεθούμε εκεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου (1- 7 του μηνός) με σκοπό να πραγματοποιήσουμε δράσεις σε σχολεία, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και εκδηλώσεις που θα απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, τηρώντας πάντοτε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα όσα θα έχουν αποφασιστεί σχετικά».

Οι διοργανωτές τονίζουν: «Στα αδιέξοδα της εποχής το βιβλίο δεν είναι μόνο ένα ισχυρό όπλο άμυνας, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να διασκεδάσουν, να σκεφτούν και όλοι μαζί να φροντίσουμε η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη. Έτσι τολμάμε αυτό το ταξίδι. Άλλωστε "την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ακόμα ταξιδέψει"»