Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο
Η ευρηματική νέα καμπάνια του ΟΣΔΕΛ για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας
Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο: Αυτή είναι η νέα καμπάνια του ΟΣΔΕΛ για την ενίσχυση του βιβλίου
Με μια ευρηματική όσο και προσαρμοσμένη στο πνεύμα των ημερών καμπάνια, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου προτρέπει όλους μας να διασκεδάσουμε τα δεινά της καραντίνας στρεφόμενοι σε ένα από τα ωραιότερα αγαθά της ανθρωπότητας: το διάβασμα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του μη κερδοσκοπικού αστικού συνεταιρισμού:
Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να διαχειριστούμε απαιτούν από όλους μας ψυχραιμία, υπευθυνότητα και εγρήγορση. Ο ΟΣΔΕΛ προσάρμοσε εγκαίρως τη λειτουργία του στα νέα δεδομένα, εφαρμόζοντας όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία. Συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό στην προστασία της δημόσιας υγείας, συνεχίζοντας, στο μέτρο του εφικτού, απρόσκοπτα τη λειτουργία του Οργανισμού και την επικοινωνία μαζί σας.
Επιπλέον, ο ΟΣΔΕΛ αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς και την ευθύνη του απέναντι στα μέλη του, συγγραφείς, μεταφραστές, εκδότες, αρθρογράφους επιστημονικών περιοδικών και δημοσιογράφους, σχεδίασε και θα υλοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες μία ηλεκτρονική καμπάνια, με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο».
Η εν λόγω πρωτοβουλία αφενός, υποστηρίζει την κινητοποίηση του Υπουργείου Υγείας, αφετέρου συμβάλει στην ανάδειξη του ρόλου του βιβλίου, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει, υπό τις παρούσες συνθήκες, ως εναλλακτική διέξοδος για εκατομμύρια συμπολίτες μας.
Στην προσπάθεια αυτή, η συμβολή σας είναι καθοριστικής σημασίας. Σας προτρέπουμε να στηρίξετε και να μοιραστείτε μέσω των καναλιών επικοινωνίας, που έχετε στη διάθεσή σας, έντυπων και ηλεκτρονικών, προσωπικών και επαγγελματικών, το μήνυμα και τα δημιουργικά της καμπάνιας. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε όλοι μαζί να διαδώσουμε το μήνυμα ότι το βιβλίο είναι, και μπορεί να είναι, «σύμμαχος» στην περιπέτεια αυτή, πηγή χαράς, γνώσης και δύναμης.
Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι επιβεβλημένο να στηρίξουμε, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας, τους δημιουργούς και τα έργα λόγου, έτσι ώστε να βγούμε από τη δοκιμασία αυτή ενωμένοι, πιο δυνατοί και έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, που όλοι ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι καλύτερη.
Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να στηρίξετε την καμπάνια «Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο», που υλοποιεί ο ΟΣΔΕΛ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη επικοινωνίας του Οργανισμού κ Φιόνα Ανδρικοπούλου στο τηλ.: 210 3849109 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση fandrikopoulou@osdel.gr.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Διαβάσαμε το βιβλίο «Flesh» του Ντέιβιντ Σολόι που κέρδισε το βραβείο Booker 2025
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Ποικίλες αναγνωστικές προτάσεις για τις αρχές του 2026
Δύο βιβλία που ξεχώρισα το 2025: «Μαύρο Χαϊκού» της Γιάννας Μπούκοβα (εκδόσεις Ίκαρος) και «Δεν θ’ αργήσω» της Βασιλικής Πέτσα (εκδόσεις Πόλις)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.