Βιβλιο

3 νέα βιβλία για το καλοκαίρι

Σελίδες που συναρπάζουν και αξίζει να διαβάσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 709
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Photo by Jairph/ Unsplash
© Jairph/ Unsplash

Andrea Camillieri, Rut Nieves, Rosella Postorino: 3 νέα βιβλία για τις διακοπές

Andrea Camillieri «Το ολοδικό μου» Ελληνικά Γράμματα
Andrea Camillieri «Το ολοδικό μου»
Ελληνικά Γράμματα 
Ωμό, διαστροφικό, ακραία ερωτικό, αριστοτεχνικά δομημένο, όπως δηλαδή το περιμέναμε όταν μάθαμε πως ο μετρ επιστρέφει με ένα σκοτεινό θρίλερ ανομολόγητων επιθυμιών. Ο Τζούλιο, η Αριάνα, ο πόθος, η ερωτική ολοκλήρωση αλλά και η παράβαση κάθε όρκου ή κανόνα. Τρίτα πρόσωπα, επικίνδυνες σοφίτες, παράνομα κρεβάτια και μυστικά κρυμμένα βαθιά σε σκοτεινές φωλιές. Βασισμένος σε αληθινή ιστορία, ο Καμιλιέρι μετά την «Εξαφάνιση της Λάουρα» και «Το Γκρι Ταγιέρ» ξανακάνει τον παλιό καλό κώδικα του ερωτικού νουάρ μια ολότελα νέα και επίκαιρη απόλαυση. Η Γιάννα Σκαρβέλη επιμελήθηκε τη μετάφραση. 


Rut Nieves «Πίστεψε σ’ εσένα» Πεδίο
Rut Nieves «Πίστεψε σ’ εσένα»
Πεδίο 
Μπορείς να ανακαλύψεις μια δύναμη που θα μεταμορφώσει τη ζωή σου; Μπορείς έστω κι αν πέρασε χρόνος να ανακαλύψεις την αλήθεια και να ζήσεις τα όνειρά σου; Εκατοντάδες βιβλία διατείνονται πως προσφέρουν απαντήσεις, για να φωτίσουν την καρδιά σου και να σου χαρίσουν το σωστό κλειδί. Αλλά αυτό είναι που ίσως και να πρέπει να το εμπιστευθείς περισσότερο: μυαλό, συναισθήματα, εαυτός, χρόνος, αποφάσεις, εμπειρία, δειλία, φόβος, μυαλό, εμπιστοσύνη, μαθήματα ζωής. Η Ρουτ Νιέβες πρώτα το έζησε και μετά το κατέγραψε, επομένως πιστέψτε την. Όπως αυτή πιστεύει και στον άλλο, νέο, εαυτό της αλλά και σε σας, αρκεί να... σας πιστέψετε. Η μετάφραση είναι της Έλενας Τουλούπη. 


Rosella Postorino «Στο τραπέζι του λύκου» Ελληνικά Γράμματα
Rosella Postorino «Στο τραπέζι του λύκου»
Ελληνικά Γράμματα
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της Μάργκοτ Βολκ, δοκιμάστριας φαγητών του Χίτλερ στο στρατόπεδο Κράουζεντορφ. Μια γυναίκα που δουλειά της ήταν να τρώει-τεστάρει τυχόν ποσότητες δηλητηρίου, ώστε σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να σκοτώσει τον Χίτλερ, αυτή να έπαιρνε τη θέση του. Επάγγελμα: τροφική ασπίδα προστασίας. Η συνταρακτική περιπέτειά της, ο αγώνας της για επιβίωση, η ατσάλινη θέληση της ηρωίδας για να ζήσει, υφαίνονται τόσο έξοχα από την Ποστορίνο, που δημιουργεί μια αξεπέραστης μαεστρίας ντοκουμενταρίστικη μυθοπλασία. Η μετάφραση ανήκει στη Στέλλα Πεκιαρίδη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ