Last of the American Girls: Το βιβλίο που έγραψαν οι Green Day
Ένας φόρος τιμής στη γυναίκα - επαναστάτρια που αρνείται να συνθηκολογήσει
Tα μέλη του συγκροτήματος Green Day έγραψαν συλλογικά βιβλίο με τίτλο «Last of the American Girls».
Το βιβλίο που εικονογράφησε ο σκιτσογράφος Φρανκ Καρούζο, θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου από την Dey Street.
Με τίτλο το τραγούδι «Last of the American Girls» από το άλμπουμ «21st Century Breakdown» το βιβλίο περιγράφεται ως «εμπνευσμένος φόρος τιμής και εγχειρίδιο για την κάθε γυναίκα επαναστάτρια που αρνείται να συνθηκολογήσει» σύμφωνα με δήλωση του εκδότη. Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν, αλλά το βιβλίο διαφημίζεται ως εγκώμιο στα «κορίτσια αληθινές επαναστάτριες» μία άλλη αναφορά σε τραγούδι, συγκεκριμένα στο «She’s a Rebel» από το άλμπουμ «American Idiot».
Ο αρχηγός και τραγουδιστής της ροκ μπάντας, Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ δήλωσε στο Blunt ότι το τραγούδι «Last of the American Girls» γράφτηκε αρχικά για τη σύζυγό του. «Τότε άρχισα να μπαίνω περισσότερο στις δικές μου πεποιθήσεις – σε οτιδήποτε από ένα μικρό βιβλίο συνωμοσίας ή να παίζω δίσκους βινυλίου ή κάτι τέτοιο», εξήγησε. «Είναι σαν ένα ενδυναμωτικό είδος υπόγειου τρόπου ζωής, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μια νέα εποχή που έρχεται με τον τρόπο που όλοι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε». Το τραγούδι ήταν ένα από τα κομμάτια του «21st Century Breakdown» που προστέθηκαν στη μεταφορά του «American Idiot» στο Μπρόντγουεϊ σε μιούζικαλ.
Ο Φρανκ Καρούζο έχει συνεργαστεί με άλλους μουσικούς στο παρελθόν, εικονογράφησε το βιβλίο του Μπρους Σπρίνγκστιν «Outlaw Pete» και ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού βίντεο «Dawned on Me» των Wilco.
Το βιβλίο θα είναι το πρώτο πρότζεκτ των Green Day από το άλμπουμ «Revolution Radio» του 2016.
Το 2017 κυκλοφόρησαν τη δεύτερη συλλογή τους με τίτλο «The God's Favorite Band», στην οποία συμπεριέλαβαν το νέο τραγούδι «Back in the USA» μαζί με μία καινούρια εκδοχή του «Ordinary World» από το άλμπουμ «Revolution Radio» που ερμηνεύουν μαζί με την τραγουδίστρια της κάντρι, Μιράντα Λάμπερτ.
Μέσω του Instagram Live τον Δεκέμβριο, ο Άρμστρονγκ επιβεβαίωσε ότι γράφει νέα τραγούδια για τους Green Day αν και η μπάντα δεν έχει αποκαλύψει ακόμα άμεσα σχέδια για το μέλλον.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Διαβάσαμε το βιβλίο «Flesh» του Ντέιβιντ Σολόι που κέρδισε το βραβείο Booker 2025
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Ποικίλες αναγνωστικές προτάσεις για τις αρχές του 2026
Δύο βιβλία που ξεχώρισα το 2025: «Μαύρο Χαϊκού» της Γιάννας Μπούκοβα (εκδόσεις Ίκαρος) και «Δεν θ’ αργήσω» της Βασιλικής Πέτσα (εκδόσεις Πόλις)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.