Βιβλιο

Σειρά Angel Eyes: Μια εντυπωσιακή ιστορία έρωτα και φαντασίας

Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου δημιούργησε τον ονειρόκοσμο Angel Eyes αναβιώνοντας το ξεχασμένο είδος του εικονογραφημένου μυθιστορήματος

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 687
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentrikii.jpg

Η συγγραφέας και εικονογράφος Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου δημιούργησε τον ονειρόκοσμο Angel Eyes, συνδυάζοντας τις κλίσεις της και αναβιώνοντας το ξεχασμένο είδος του εικονογραφημένου μυθιστορήματος. Η σειρά φαντασίας «Angel Eyes» ξεκίνησε με το «Βιβλίο Ι: Φύλακες» το 2016 και το «Βιβλίο ΙΙ: Το Μονοπάτι» το 2017, και συνεχίζεται με το «Βιβλίο ΙΙΙ: Προορισμός» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018 από τις εκδόσεις Momentum. 

Σε ένα φαντασιακό βαλκανικό μεσαίωνα, η ιστορία παρακολουθεί τη ζωή της Αμόρια του Αλέριο. Όπως όλες οι γυναίκες της οικογένειάς της στο παρελθόν, έτσι και η ίδια γεννιέται με το σημάδι του ματιού στο σώμα της και με το χάρισμα να βλέπει το αλλόκοσμο. Ανήκει στις «Κόρες», γυναίκες-μάγισσες που ακολουθούνται αδιάκοπα από Αγγέλους, επουράνιους αλλά και έκπτωτους, τους «Φύλακες». 

Μεγαλώνει μαζί με τη γιαγιά της, τη γιάτρισσα Μάρα που της μαθαίνει την τέχνη της λαϊκής Μαγείας. Και φτάνοντας στην εφηβεία, συνειδητοποιεί ότι είναι απαγορευμένα ερωτευμένη με τον δικό της Φύλακα-Άγγελο, τον Μίχο. Αστρικά ταξίδια, συναντήσεις με αλλόκοσμα πλάσματα και ένας Φύλακας-Δαίμονας, ο Σεντ, που γίνεται ο μέντοράς της, θα την οδηγήσουν στην αμφισβήτηση του κατεστημένου δόγματος και στο να επιλέξει το δικό της μονοπάτι. Εκεί που ελλοχεύουν κίνδυνοι όχι μονάχα για την ψυχή της, αλλά ακόμα και για τη ζωή της ίδιας και των αγαπημένων της προσώπων. 

Κι όταν μάλιστα εμφανίζεται ένας άγνωστος και επικίνδυνος εχθρός, που δρα καταχθόνια κρυμμένος στη σκιά, η Κόρη πρέπει να στηρίξει τους δύο Φύλακες που μέχρι τότε την προστάτευαν. Οι αρχετυπικοί αντίπαλοι εξαναγκάζονται σε αφόρητη συμμαχία και μαζί με τους ανθρώπους παίρνουν τις θέσεις τους για μάχη. Δεν υπάρχει επιστροφή για κανέναν τους πλέον. Στο μονοπάτι που επέλεξαν, θα ισορροπήσουν ή θα συντριβούν. 

Η Αμόρια καλείται να εξυψωθεί πάνω από το αδύναμο κορίτσι που κάποτε ήταν, και να αναζητήσει τον προορισμό της τόσο στο φυσικό όσο και στο αστρικό πεδίο. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει για να προστατέψει τους αγαπημένους της;…

angel-eyes.jpg

Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου φέρνει νέα πνοή στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία του Φανταστικού, μέσα από μια εντυπωσιακή ιστορία φαντασίας, έρωτα και μαγείας, με μάχες αγωνιώδεις αλλά και συγκρούσεις εσωτερικές, και με εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

Όλα τα δεδομένα ανατρέπονται και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το κλείσιμο κάθε βιβλίου μάς αφήνει να αδημονούμε για τη συνέχεια, ενώ η εμπειρία της ανάγνωσης ενισχύεται ακόμα περισσότερο χάρη στην πρωτότυπη εικονογράφηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ