Βιβλιο

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου η 8η Σκυταλοδρομία Λόγου

Η πρώτη για το 2019

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skytalodromia_logou
8η Σκυταλοδρομία Λόγου

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά, θα πραγματοποιηθεί η 8η Σκυταλοδρομία Λόγου της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

Μετά τους Τίτο Πατρίκιο, Παντελή Μπουκάλα, Ρέα Γαλανάκη, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Μαρία Στασινοπούλου, Νίκο Βατόπουλο, Θοδωρή Γκόνη και Μάκη Τσίτα, ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εκπρόσωπος της Γλωσσολογίας-Λεξικογραφίας, παραδίδει τη σκυτάλη στον Soloúp (Αντώνη Νικολόπουλο),σκιτσογράφο, δρ Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

xaralampakis
Χριστόφορος Χαραλαμπάκης

Τα βιβλία-αναφοράς των δύο σκυταλοδρόμων είναι το «Χρηστικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας» (Αθήνα 2014: Εθνικό Τυπογραφείο) του Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, για το οποίο τιμήθηκε το 2015 από την Εταιρεία Συγγραφέων με το Βραβείο Πολιτισμού Δαίδαλος για την εξαιρετική προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα, και το graphic novel «Ο Συλλέκτης - Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο» (Ίκαρος 2018) του Soloúp (Αντώνη Νικολόπουλου). Τη συζήτηση συντονίζουν η Ελεονώρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος, και ο Γιώργος Γιανναράκος, δημοσιογράφος-σκηνοθέτης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών - Εθνικό Τυπογραφείο και τις Εκδόσεις Ίκαρος.

syllektis
Συλλέκτης

Πρόκειται για την όγδοη Σκυταλοδρομία Λόγου, ένα πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Η Σκυταλοδρομία φέρνει Έλληνες συγγραφείς από διαφορετικά κειμενικά είδη πιο κοντά στο κοινό, αλλά και πιο κοντά μεταξύ τους, σε μια πρωτότυπη διαδοχή ιδεών, κειμένων και λόγου, που σαν θεμελιώδη βάση έχει το σεβασμό, την αλληλοεκτίμηση και αλληλεγγύη και τον ανοιχτό διάλογο. 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Έλληνες Συγγραφείς» και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ