Βιβλιο

Μάργκαρετ Άτγουντ: Ο Πόλεμος των Άστρων ενέπνευσε τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου (video)

Αιρετική στις δηλώσεις της για άλλη μια φορά η συγγραφέας του δυστοπικού «The Handmaid's Tale»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13792560.jpg
EPA/ROLF VENNENBERND

Η Καναδή Μάργκαρετ Άτγουντ, η διάσημη συγγραφέας του κλασικού πια δυστοπικού μυθιστορήματος «The Handmaid's Tail», το οποίο μεταφέρθηκε από τη Hulu στην τηλεόραση και έγινε τηλεοπτικό φαινόμενο, δήλωσε στο περιοδικό Variety ότι οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη εμπνεύστηκαν από τον «Πόλεμο των Άστρων». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η μόνη διαφορά είναι ότι στην ταινία οι «βομβιστές» την γλιτώνουν.

Η σύνδεση έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης για την οπερατική διασκευή του μυθιστορήματός της το 2000 στη Δανία. Σε εκείνη την παραγωγή παρουσιαζόταν οπτικό υλικό από τον βομβαρδισμό ορισμένων εμβληματικών κτιρίων του κόσμου και ανάμεσά τους ήταν οι Δίδυμοι Πύργοι της Νέας Υόρκης. Ένα χρόνο μετά ο τρόμος «χτύπησε» τους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Η όπερα «The Handmaid's Tail» την επόμενη χρονιά ανέβηκε χωρίς το οπτικό υλικό με τους Δίδυμους Πύργους.

Πάνω σε αυτό η Άτγουντ δήλωσε: «Μην ανησυχείτε οι τρομοκράτες δεν εμπνεύστηκαν από το βιβλίο μου, αλλά από τον Πόλεμο των Άστρων». Και εξήγησε: «Μα θυμάστε την πλοκή του πρώτου Star Wars; Δύο τύποι πέφτουν με ένα αεροπλάνο κι ανατινάζουν το στόχο τους. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην ταινία τη γλιτώνουν. Μετά την επίθεση της 11ης, η κυβέρνηση προσέλαβε χολιγουντιανούς σεναριογράφους για να τους πουν τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί. Οι σεναριογράφοι ταινιών επιστημονικής φαντασίας είναι πολύ καλοί στο να προβλέπουν το δυστοπικό μέλλον. Δεν βγαίνουν όλα αληθινά, αλλά υπάρχουν αρκετά σενάρια τύπου 'τι θα γινόταν αν...' εκεί έξω.

Military plane crashes in Algeria

O 2ος κύκλο του Handmaid's Tale θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Απριλίου. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο τρέιλερ.

Αγγλικά: Πώς να θυμάσαι Λεξιλόγιο!! Συμβουλές 100%Επιτυχία!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ