Βιβλιο

Δύο τίτλοι, ένα Νόμπελ Λογοτεχνίας

«Τα απομεινάρια μιας μέρας» και «Ο θαμμένος γίγαντας» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 630
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376278-776822.jpg

H επανακυκλοφορία του βιβλίου «Τα απομεινάρια μιας μέρας», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, έτυχε να γίνει σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση βράβευσης του συγγραφέα Καζούο Ισιγκούρο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Δεν θα πούμε αν είναι το καλύτερο από τα βιβλία του, το σίγουρο είναι όμως πως είναι αυτό που τον καθιέρωσε ως συγγραφέα κλάσης σε όλο τον κόσμο (και του χάρισε το βραβείο Μπούκερ).

376278-776826_0.jpg
Στην αναγνωσιμότητα του συγγραφέα και του βιβλίου συνέβαλε σίγουρα και η κινηματογραφική απόδοσή του από τον Τζέιμς Άιβορι, καθώς διέθετε δύο υποκριτικά μεγαθήρια, τον Άντονι Χόπκινς και την Έμα Τόμσον ως ενσαρκωτές του μπάτλερ Στίβεν και της δεσποινίδας Κέντον. Τα απομεινάρια της ζωής του μπάτλερ ανασυντίθενται στις σελίδες του βιβλίου σε πρώτο πρόσωπο μέσα από μνήμες. Στο τέλος θα βρεθεί να αναρωτιέται αν άξιζε ό,τι έζησε και κυρίως όπως το έζησε (η αφοσίωσή του στο λόρδο Ντάρλιγκντον και η ατολμία του να ομολογήσει τον έρωτά του για την Κέντον) και το πώς αυτή η γνώση θα τον βοηθήσει να προχωρήσει μπροστά.  

376278-776824_0.jpg
Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί και το βιβλίο του «Ο θαμμένος γίγαντας», ένα παραμύθι για τις χαμένες μνήμες, την αγάπη, την εκδίκηση και τον πόλεμο, που διαδραματίζεται στην Αγγλία του 6ου μεταχριστιανικού αιώνα, μια εποχή όπου η πραγματικότητα δεν μπορεί να ξεχωρίσει από το μύθο.

Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν σε μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ