Κάνε μια βόλτα με ευρωπαίους λογοτέχνες στη Στοά του Βιβλίου
Ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος είναι αφιερωμένος στην παιδική και νεανική λογοτεχνία
Για τέταρτη χρονιά το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλίων να συναντήσουν συγγραφείς από διάφορες χώρες της Ευρώπης στη Στοά του Βιβλίου.
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου (11.00-15.00) με αφορμή τον 4ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο συγγραφείς, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι θα διαβάσουν κομμάτια από τα λογοτεχνικά τους έργα και θα συζητήσουν με το κοινό σε διάφορα σημεία της Στοάς του Βιβλίου. Καθεμία από τις αναγνώσεις θα επαναλαμβάνεται, παρουσία του συγγραφέα και θα ακολουθεί συνάντηση με το κοινό. Έτσι, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους της εκδήλωσης.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην παιδική και νεανική λογοτεχνία και εστιάζει στην πολιτισμική διαφορετικότητα (cultural diversity), με στόχο να προβάλει την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, προέλευση, γλώσσα και θρησκεία και να ενταχθεί στον ευρύτερο κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων του EUNIC Αθήνας, με γενικό τίτλο «The role of culture in cultural integration: The culture of integration». Ο περίπατος περιλαμβάνει αναγνώσεις, παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα, υπογραφή βιβλίων και άλμπουμ, συζητήσεις με το κοινό, κ.ά. σε διάφορα σημεία της Στοάς.
Οι φετινοί ευρωπαίοι λογοτέχνες που θα παρουσιάσουν το έργο τους είναι οι Tanya Landman (British Council), Bernard Friot (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος), Antonio G. Iturbe (Instituto Cervantes), Anastasia Kalantzi-Azizi (Πρεσβεία Αυστρίας), Julia Kaergel (Goethe-Institut Athen), Πάνος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Πλησή (Σπίτι της Κύπρου).
Στο πλαίσιο του φετινού Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Περιπάτου, είναι καλεσμένη η βρετανή λογοτέχνης Tanya Landman (Carnegie Medal, Guardian Children’s Fiction Prize), η οποία θα διαβάσει κομμάτια από τα τελευταία της έργα «Beyond the Wall» (2017) και «Buffalo Soldier» (2014). Μετά την ανάγνωση θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση.

Ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργειών του EUNIC για την κατανόηση, την προώθηση και την ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας και της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, με στόχο την ανάδειξη της πολυμορφίας της λογοτεχνικής έκφρασης στην Ευρώπη και την παρουσίαση της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και των ευρωπαίων λογοτεχνών στο ευρύ κοινό μέσω μιας σειράς δημοσίων αναγνώσεων και άλλων παράλληλων δράσεων.
Η πώληση των βιβλίων στα ελληνικά θα γίνεται από τα βιβλιοπωλεία Public ενώ τα ξενόγλωσσα βιβλία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από το Λεξικοπωλείο.
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, 11.00-15.00. H είσοδος είναι ελεύθερη. Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Ένα βιβλίο που δεν γράφτηκε για παιδιά αλλά κατέκτησε τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο
Παύει ένα έργο να «ανήκει» στον συγγραφέα μόλις τελειώσει η συγγραφή του;
Τα βιβλία τους «Απεταξάμην» και «Παλμαρέ» αντίστοιχα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μίνωας
Οι λέσχες ανάγνωσης γίνονται η πιο όμορφη αφορμή για νέες γνωριμίες, συζητήσεις και έμπνευση στην πόλη
Διαβάσαμε το βιβλίο «Flesh» του Ντέιβιντ Σολόι που κέρδισε το βραβείο Booker 2025
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Ποικίλες αναγνωστικές προτάσεις για τις αρχές του 2026
Δύο βιβλία που ξεχώρισα το 2025: «Μαύρο Χαϊκού» της Γιάννας Μπούκοβα (εκδόσεις Ίκαρος) και «Δεν θ’ αργήσω» της Βασιλικής Πέτσα (εκδόσεις Πόλις)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.