Βιβλιο

Η διάσημη συγγραφέας Έλενα Φεράντε είναι άντρας;

Έρευνα έξι γλωσσολόγων τον κατονομάζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370756-765815.jpg

Άντρας, και μάλιστα ο δημοσιογράφος κ. Ντομένικο Σταρνόνε, φέρεται ότι είναι η παγκόσμια διάσημη Ιταλίδα συγγραφέας Έλενα Φεράντε, η πραγματική ταυτότητα της οποίας αποτελεί ένα από τα λογοτεχνικά αινίγματα της εποχής μας. 

Αυτό αποκαλύπτει μια επιστημονική έρευνα που επίσημα θ΄ ανακοινωθεί  αύριο Παρασκευή, αλλά τα συμπεράσματά της δημοσιεύουν κατ΄ αποκλειστικότητα τα σημερινά «Νέα».

Λεπτομερέστερα, έξι καθηγητές Γλωσσολογίας, ανάμεσα στους οποίους και ο κ. Γιώργος Μικρός, (Υπολογιστική και Ποσοτική Γλωσσολογία, Ιταλική Φιλολογία, Πανεπιστήμιο Αθήνας), ανέπτυξαν αλγόριθμους ποσοτικής εμφάνισης λέξεων και εκφράσεων στο έργο «της» κ. Φεράντε, συγκρίνοντάς τους μ΄ ένα σώμα 150 βασικών βιβλίων από 40 σύγχρονους Ιταλούς συγγραφείς. Όλοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: «η» συγγραφέας είναι άντρας, πάνω από 60 χρονώ, κατάγεται από τη Νότια Ιταλία και ειδικά από την πόλη Σαβιάνο. Στο προφίλ αυτό ταιριάζει μόνο ο κ. Σταρνόνε, ο οποίος είναι και ο άντρας της μεταφράστριας της διάσημης Ιταλίδας συγγραφέως κ. Ανίτας Ράια. Ο κ. Σταρνόνε έχει πληροφορηθεί τι πρόκειται ν΄ ανακοινωθεί και φέρεται πως είναι έξω φρενών.

Τα έργα «της» κ. Φεράντε αναφέρονται έντονα στη γυναικεία ψυχολογία των Ιταλίδων του Νότου. Πέρυσι είχε προταθεί για Νόμπελ.

Στην Ελλάδα τα βιβλία «της» κ. Φεράντε κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη, με πολύ μεγάλη επιτυχία.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ