Βιβλιο

Ο Μπομπ Ντίλαν «αναγνωρίζει» διστακτικά το Νόμπελ του (εικόνες)

H σιβυλλική ανάρτηση στο διαδίκτυο για το νέο του βιβλίο

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328291-678473.jpg
EPA/LEX VAN LIESHOUT

Μια πρώτη ένδειξη ότι γνωρίζει για τη βράβευσή του από τη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία έδωσε ο Αμερικανός τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν. Σε ανάρτηση της ιστοσελίδας του στο Facebook για το νέο βιβλίο με στίχους του, ο Αμερικανός μουσικός θρύλος, μεταξύ των άλλων διακρίσεών του, συμπεριέλαβε και το «βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας». Αυτή θεωρείται η πρώτη επίσημη αναγνώριση της βράβευσής του. Ωστόσο, στο επίσημο site του μουσικού η διάκριση του Νόμπελ αφαιρέθηκε. 

Στο μεταξύ, στις αρχές της εβδομάδας η μόνιμη γενική γραμματέα της επιτροπής των Νόμπελ Σάρα Ντάνιους δήλωσε ότι η Ακαδημία θα σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας με τον μεγάλο ερμηνευτή. Παρότι έστειλε email και επικοινώνησε με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Ντίλαν, ο ίδιος ο μουσικός δεν επικοινώνησε ποτέ προσωπικά μαζί της.

Την ημέρα ανακοίνωσης του Νόμπελ, ο 75χρονος Ντίλαν έδωσε συναυλία στο Λας Βέγκας χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στο Νόμπελ. Η Ντάνιους, πάντως, «δεν ανησυχεί» και δήλωσε σίγουρη ότι ο Μπομπ Ντίλαν θα εμφανιστεί στην ειδική τελετή απονομής στη Στοκχόλμη, στις 10 Νοεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδόσεις Utopia: «Αθέατος Βίος» του Νικολό Αμανίτι | «Το κακό που δεν υπάρχει» της Τζούλια Καμινίτο
«Αθέατος Βίος» και «Το κακό που δεν υπάρχει»: δύο μυθιστορήματα για όσα κρύβουμε από τον κόσμο – και από τον εαυτό μας

Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή

«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε, εκδόσεις Διόπτρα
«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε: Το ταξιδιωτικό βιβλίο ενός απρόθυμου ταξιδευτή

Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.

Βασίλης Καραποστόλης
Βασίλης Καραποστόλης: «Όταν παύουν τα αισθήματα, πληθαίνουν οι παραισθήσεις»

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY