Βιβλιο

Το φθινόπωρο στο Free Thinking Zone

Τι ετοιμάζει για το φθινόπωρο το Free Thinking Zone;

323843-667197.jpg
Αναστασία Βουτσινά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328198-678177.jpg

Σε μια γωνία της Σκουφά βρίσκεται ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα άλλα. Εδώ δεν μπορείς μόνο για να αγοράσεις βιβλία, αλλά και να συζητήσεις και να ακούσεις πολλές απόψεις. Με όνειρα, ιδέες και άποψη, το Free Thinking Zone έχει στόχο από την ίδρυσή του το Δεκέμβριο του 2011, να αποτελέσει έναν Οίκο Ανοχής Ελεύθερης Σκέψης.  

Τι ετοιμάζει για το φθινόπωρο το Free Thinking Zone;

Παρουσιάζοντας το φθινοπωρινό πρόγραμμά του, δίνει έναυσμα για σκέψη, συζήτηση αλλά και δημιουργία. Από τις 2 Νοέμβρη μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, γίνεται χώρος φιλοξενίας του σεμιναρίου «Πρακτική και Θεωρία της ανάγνωσης και της γραφής». Εισηγητής του ο Δημήτρης Φύσσας, συγγραφέας, δημοσιογράφος και φιλόλογος με μεγάλη αγάπη για την νεοελληνική γλώσσα. Με την καθοδήγησή του, ποίηση και πεζογραφία ξεδιπλώνουν τα μυστικά τους στους συμμετέχοντες, τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ελληνική λογοτεχνία.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τι ετοιμάζει για το φθινόπωρο το Free Thinking Zone;

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων του Free Thinking Zone:

Λέσχη Φιλελεύθερης Ανάγνωσης - Κυριακή 23/10, 12.00

Με αφορμή τα 2400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη διαβάζουμε τα “Ηθικά Νικομάχεια”(Τόμος 1 Α-Δ εκδόσεις Κάκτος). Προϋπόθεση συμμετοχής να έχετε διαβάσει το βιβλίο.  

Συζήτηση «Πρέπει να ενισχυθούν οι αμεσοδημοκρατικοί θεσμοί; Λειτουργικότητα και επικινδυνότητα των δημοψηφισμάτων» - Δευτέρα 24/10, 19.00

Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου βιβλίου του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου Θεσμοί – Κρίση και ρήξη (Εκδόσεις Πατάκη) ο καθηγητής συζητάει με την πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου, τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και τον καθηγητή Γιώργο Παγουλάτο. H συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από κανάλι του Free Thinking Ζone στο You Tube.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 3617461. Με σειρά προτεραιότητας.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥΣ «Είσαι νομικός; Τώρα μπορείς να έχεις επικαιροποιημένη νομολογία» - Τρίτη 25/10, 18.30-20.30

Με τον Θέμη Χατζηιωάννου.

Είσαι νομικός; Έχεις βαρεθεί να χάνεις χρόνο ψάχνοντας τις συνεχείς αλλαγές στη νομολογία; Έλα να μάθεις για τις διμηνιαίες ηλεκτρονικές εκδόσεις του inalaw.gr και της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών με τις οποίες μπορείς να ενημερώνεσαι άμεσα και εύκολα.

ΚΑΝΩΝ (Ένα νέο παράδειγμα) «Το νευρικό σύστημα μιας χώρας σε κρίση» - Δευτέρα 31/10, 18.30

Από τον διακεκριμένο ερευνητή Κώστα Πλούμπη

Ένας από τους πιο έμπειρους και διακεκριμένους ερευνητές ο κ. Κώστας Πλούμπης μας παρουσιάζει τις κοινωνικές, πολιτικές και ψυχολογικές διαστάσεις της κρίσης όπως αποτυπώνονται στις έρευνες.

Θεματικές ενότητες: α) Πώς αντιμετωπίζεται το μέλλον β) Η βίωση των καταστάσεων γ) Ψυχολογική φόρτιση δ) Βιοτικό επίπεδο ε) Απόψεις – Στάσεις ζωής στ) Η σημασία της προσωπικότητας ζ) Ηγετικές ιδιότητες

Παρουσίαση του θεατρικού έργου «Δώρα επετείου» του Αναστάση Πινακουλάκη - Τρίτη 1/11, 18.30

Απονομή πρώτου βραβείου του διαγωνισμού θεατρικού κειμένου που διοργάνωσε το Free Thinking Zone σε συνεργασία με τον ελληνικό πολιτιστικό οργανισμό στις Βρυξέλλες "Κύκλος" και με πρωτοβουλία του Тheatre en Liberte, στο έργο "Δώρα Επετείου" του Αναστάση Πινακουλάκη. Για το έργο θα μιλήσει το μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού και συγγραφέας κ. Ανδρέας Στάικος. Το βραβείο θα απονείμει στον νικητή η κα Μαρία Πατακιά, ποιήτρια και πρόεδρος του ελληνικού πολιτιστικού οργανισμού στις Βρυξέλλες 'Κύκλος". Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το έργο.

«Η αρετή του εγωισμού» της Αυν Ραντ - Σάββατο 5/11, 18.30

Το νεοσύστατο Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπζεκτιβισμό παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μεταφρασμένο, διάσημο βιβλίο της Άυν Ραντ "Η αρετή του εγωισμού". Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Λέσχη Φιλελεύθερης Ανάγνωσης - Κυριακή 6/11, 12.00

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Free Thinking Readers διαβάζει “Oι αραχτοί” του Michele Serra(εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ). Μαζί μας η μεταφράστρια του βιβλίου κα Δήμητρα Δότση. Προϋπόθεση να έχετε διαβάσει το βιβλίο.

«Μετά το Brexit έχει τελειώσει η Ευρώπη;» - Τρίτη 8/11, 18.30

Μία περιφερειακή συζήτηση στα πλαίσια тоυ φεστιβάλ Battle of Ideas που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, με το οποίο το Free Thinking Zone είναι affiliate partner από το 2012.

Ομιλητές: ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρώην Υπουργός και διευθυντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Αμερικανικού Κολεγίου Deree, o κ. Λεωνίδας Μπουρίτσας, ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί ευρωπαϊκών θεμάτων, ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, λέκτορας κοινωνιολογίας του βρετανικού Πανεπιστημίου Loughborough και ο κ. Γιάννης Κουτσομύτης, αναλυτής θεμάτων διεθνούς πολιτικής, οικονομίας και Ευρωζώνης και μπλόγκερ. Συντονιστής ο κ. Geoff Kidder, Μέλος του Δ.Σ και Διευθυντής διοργάνωσης εκδηλώσεων του φεστιβάλ Battle of Ideas.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά.


Info: Free Thinking Zone, Σκουφά 64 & Γριβαίων | 2103617461, facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ