- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς κάνεις τις γεύσεις…λέξεις;
Ζούμε σε μια εποχή που αγαπάει το φαγητό περισσότερο από ποτέ. Ή –πιο σωστά- το δείχνει αλλά και γράφει γι αυτό περισσότερο από ποτέ. Όπου και να πέσει το μάτι σου βλέπεις συνταγές, διαβάζεις κριτικές, θαυμάζεις φωτογραφίες και βίντεο λαχταριστών πιάτων. Οι σεφ σήμερα είναι κάτι σαν ροκ σταρ. Και το θέμα του φαγητού είναι πια τόσο καυτό όσο και το ίδιο το πιάτο. Ο καθένας έχει να πει ή να γράψει την άποψή του για αυτό. Το θέμα είναι πώς τη γράφει. Ποιο είναι το σημείο εκείνο που οι γεύσεις γίνονται λέξεις;
Αν σε ενδιαφέρει το φαγητό και σου αρέσει να γράφεις, ίσως έχεις σκεφτεί ήδη να κάνεις το επόμενο βήμα. Ένα σεμινάριο για τη γραφή της γεύσης, από έναν άνθρωπο ειδικό πάνω στο θέμα αυτό. Η Νανά Δαρειώτη δημοσιογράφος (που διαβάζεις τα θέματά της και στην Athens Voice), ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας με μεγάλη εμπειρία σε γαστρονομικές εκδόσεις ξεκινάει έναν κύκλο σεμιναρίων για το food writing-food blogging και σε μαθαίνει να γράφεις ιστορίες γεμάτες αρώματα, χαρακτήρα, αλλά και σωστές πληροφορίες.
Όπως λέει η ίδια «η γραφή της γεύσης, άρα το κείμενο για το φαγητό και τη γαστρονομία, είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη και γι’ αυτό πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Για να είναι απολαυστική οφείλει να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις, μια και σε όλες απευθύνεται, και για να το πετύχει χρειάζεται τις δικές της λέξεις, τη δική της γραμματική και ένα αλλιώτικο ίσως συντακτικό, που τις περισσότερες φορές περιλαμβάνει και εικόνα».
Το σεμινάριο ωστόσο δεν απευθύνεται μόνο σε food bloggers, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να μιλήσουν (και να γράψουν) για τη γεύση. Στον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων θα μάθεις πώς να κάνεις το blog σου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, πώς να γράφεις ενδιαφέρουσες ιστορίες και μια καλή εισαγωγή, απαραίτητη για να διαβάσει κανείς ολόκληρο το κείμενο. Αλλά και πώς να κάνεις τον αναγνώστη συμμέτοχο, πώς να συνδέσεις τη συνταγή με ιστορίες σχετικές και, το κυριότερο, πώς να δημιουργήσεις μια ιστορία με σωστή δομημένη αφήγηση.
Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών η καθεμία και θα περιλαμβάνει γραπτές ασκήσεις, αναγνώσεις, συζητήσεις και πρακτική εξάσκηση.
Info: Το πρόγραμμα μαθημάτων διεξάγεται στα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center& Cookery Club (www.mathimatamageirikis.gr). Κόστος: €250. Για τηλεφωνικές κρατήσεις καλέστε στο 210 9882378. Για ηλεκτρονικές κρατήσεις πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα εστιατόρια και τα καλλυντικά μέχρι το κρασί και το εναλλακτικό κρέας, ο βιγκανισμός εξελίσσεται σε μια νέα πολιτισμική και οικονομική δύναμη
Η βάση είναι ξεκάθαρη: 100% φρέσκος ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς, αφράτα buns, σπιτικές σος, πατάτες κομμένες στο χέρι. Αλλά αυτό που μένει είναι η λεπτομέρεια.
Εδώ και 50 χρόνια είναι κομμάτι της καθημερινότητας της Θεσσαλονίκης
Ένα ψαράκι τόσο δα, που είναι όμως ελληνικότατο, ντόπιο, σχετικά οικονομικό, πολύ τσαχπίνικο και με τρομερή διατροφική αξία
Και όχι, το λεμόνι δεν ψήνει το ωμό ψάρι και δεν σκοτώνει τα βακτήρια στα όστρακα
Από επικό gelato μέχρι artisanal προφιτερόλ και τα τουλουμπάκια που έγιναν viral
Ένα γλυκό με έντονη... γλυκύτητα, τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά
Τα πάντα εδώ είναι ολόφρεσκα, φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριό τους, με άριστες πρώτες ύλες, αγάπη και τέχνη
Από το 2023 έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις, με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση
Η artisanal φιλοσοφία του Overoll αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια
Τα κλασικά κι αγαπημένα και οι τρεις νέοι κωδικοί που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε
Σταθερό σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν ότι ένα καλό γλυκό δεν είναι απλώς επιδόρπιο αλλά μνήμη
Στα Άνω Πετράλωνα, το Αρµενοβίλ - γλυκά της Θεσσαλονίκης, είναι σηµείο αναφοράς
Στα Zuccherino το gelato δεν είναι απλώς γλυκό, είναι καλοκαιρινή εμπειρία πόλης
Η οικογενειακή επιχείρηση από τον Βόλο που σκέφτηκε να φτιάξει ένα παγωτό τόσο-όσο!
Έχεις δοκιμάσει παγωτό... Matcha Latte;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.