Θεματα

Πώς κάνεις τις γεύσεις…λέξεις;

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328325-678557.jpg

Ζούμε σε μια εποχή που αγαπάει το φαγητό περισσότερο από ποτέ. Ή –πιο σωστά- το δείχνει αλλά και γράφει γι αυτό περισσότερο από ποτέ. Όπου και να πέσει το μάτι σου βλέπεις συνταγές, διαβάζεις κριτικές, θαυμάζεις φωτογραφίες και βίντεο λαχταριστών πιάτων. Οι σεφ σήμερα είναι κάτι σαν ροκ σταρ. Και το θέμα του φαγητού είναι πια τόσο καυτό όσο και το ίδιο το πιάτο. Ο καθένας έχει να πει ή να γράψει την άποψή του για αυτό. Το θέμα είναι πώς τη γράφει. Ποιο είναι το σημείο εκείνο που οι γεύσεις γίνονται λέξεις;

Αν σε ενδιαφέρει το φαγητό και σου αρέσει να γράφεις, ίσως έχεις σκεφτεί ήδη να κάνεις το επόμενο βήμα. Ένα σεμινάριο για τη γραφή της γεύσης, από έναν άνθρωπο ειδικό πάνω στο θέμα αυτό. Η Νανά Δαρειώτη δημοσιογράφος (που διαβάζεις τα θέματά της και στην Athens Voice), ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας με μεγάλη εμπειρία σε γαστρονομικές εκδόσεις ξεκινάει έναν κύκλο σεμιναρίων για το food writing-food blogging και σε μαθαίνει να γράφεις ιστορίες γεμάτες αρώματα, χαρακτήρα, αλλά και σωστές πληροφορίες.

Όπως λέει η ίδια «η γραφή της γεύσης, άρα το κείμενο για το φαγητό και τη γαστρονομία, είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη και γι’ αυτό πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Για να είναι απολαυστική οφείλει να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις, μια και σε όλες απευθύνεται, και για να το πετύχει χρειάζεται τις δικές της λέξεις, τη δική της γραμματική και ένα αλλιώτικο ίσως συντακτικό, που τις περισσότερες φορές περιλαμβάνει και εικόνα».

Το σεμινάριο ωστόσο δεν απευθύνεται μόνο σε food bloggers, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να μιλήσουν (και να γράψουν) για τη γεύση. Στον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων θα μάθεις πώς να κάνεις το blog σου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, πώς να γράφεις ενδιαφέρουσες ιστορίες και μια καλή εισαγωγή, απαραίτητη για να διαβάσει κανείς ολόκληρο το κείμενο. Αλλά και πώς να κάνεις τον αναγνώστη συμμέτοχο, πώς να συνδέσεις τη συνταγή με ιστορίες σχετικές και, το κυριότερο, πώς να δημιουργήσεις μια ιστορία με σωστή δομημένη αφήγηση.

Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών η καθεμία και θα περιλαμβάνει γραπτές ασκήσεις, αναγνώσεις, συζητήσεις και πρακτική εξάσκηση.

Info: Το πρόγραμμα μαθημάτων διεξάγεται στα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center& Cookery Club (www.mathimatamageirikis.gr). Κόστος: €250. Για τηλεφωνικές κρατήσεις καλέστε στο 210 9882378. Για ηλεκτρονικές κρατήσεις πατήστε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.