Βιβλιο

Το Μεγάλο Ελληνικό Καλοκαίρι #38

Ένα διήγημα σε συνέχειες...

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25297-58958.JPG

Συνέχεια από το προηγούμενο


Η μπλε τηλεφωνήτρια φόρεσε ένα μπλε φόρεμα για να ταιριάζει με τη φωνή της. Από το άγχος της δεν έφαγε τίποτα όλη τη μέρα. «Θα έχω χάσει ακόμα ένα κιλό, δε μπορεί» σκέφτηκε με ικανοποίηση και έβαλε γρήγορα στο στόμα της μια νουαζέτα. Η μαμά της, της καρφίτσωσε ένα φυλακτό μέσα από το βαθύ της ντεκολτέ, για να μην τη ματιάσουν και να πάνε όλα καλά στο ραντεβού της. Η κα. Κλεάνθη ανησυχούσε για το μέλλον της κόρης της. Ήταν το μόνο από τις τέσσερα παιδιά της που είχε μείνει ελεύθερο. Ήθελε γρήγορα να την αποκαταστήσει για να πάρει τη σύνταξη της και να κάνει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Είχε βρει μια καλή προσφορά στα golden deals, αλλά έληγε σε ένα μήνα και έπρεπε να την προλάβει. Η Μαίρη πριν φύγει έφαγε ακόμα μια νουαζέτα, για να ηρεμήσει το στομάχι της από τους πόνους.

Στο δρόμο έκανε πρόβα τα λόγια που θα έλεγε στο Μηνά, «αγάπη μου, μωρό μου» επαναλάμβανε θεατρικά και γέλαγε σα μικρό παιδί. Ύστερα, φαντάστηκε και τη σκηνή του φιλιού, το πώς θα γύρει αυτός το κεφάλι του και θα ακουμπήσει τα χείλια του πάνω στα δικά της. Αυτός θα είναι ο Burt Lancaster και αυτή η Deborah Kerr «κανείς δε με έχει φιλήσει όπως εσύ» θα του πει. Όσο πλησίαζε στα αγάλματα, εκεί είχαν δώσει ραντεβού, σκεφτόταν πόσα παιδιά θα κάνουν, τι ονόματα θα τους δώσουν και πώς θα είναι το σπίτι τους. Της Μαίρης της αρέσουν πολύ τα άσπρα σεμέν πάνω στην τηλεόραση και στα τραπεζάκια του καφέ. Η κα. Κλεάνθη έχει πλέξει όλη της την προίκα.

Έφτασε 15 λεπτά πιο νωρίς. Του είχε πει ότι θα φορά γαρδένιες στα μαλλιά. Φοβήθηκε όμως ότι δε θα την αναγνώριζε και έβαλε όλη τη γλάστρα πάνω της. Όσο περίμενε το Μηνά ονειρεύτηκε και το πώς θα είναι το νυφικό της. Το ήθελε πριγκηπικό, μακρύ με δαντέλα και μπόλικο τούλι. Η κοιλιά της γουργούριζε, δεν ήξερε αν ήταν από τις πεταλούδες που φτερούγιζαν μέσα της ή από τη λιγούρα. «Έπρεπε να πάρω τα σοκολατάκια μαζί μου, θα μου έκοβαν κάπως την όρεξη» είπε από μέσα της. Ο ήλιος ακόμα έκαιγε και εκείνη ίδρωνε μέσα στο στενό της φόρεμα. Έβγαλε το καθρεπτάκι της για να διορθώσει το κόκκινο κραγιόν της. Τα δόντια της είχαν γίνει ροζ. Κοίταξε το κινητό και ήταν ακριβώς οκτώ. Ο Μηνάς σε λίγο θα ερχόταν.

Συνεχίζεται...


Φωτο: Μαρίζα Παπαδημητρίου www.azymmetry.com / Καράμπαμπας Χαλκίδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ