- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥΠΟΥΛApp: Τι συμβαίνει κάθε Κυριακή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η Έμη Σίνη και ο Άγγελος Αγγέλου, οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και εμπνευστές της ομάδας Κοπέρνικος, αφουγκράζονται με προσοχή τις εφηβικές ανησυχίες και τις γονικές αγωνίες της εποχής μας
ΠΟΥΠΟΥΛApp: Η θεατρική παράσταση της Έμης Σίνης και του Άγγελου Αγγέλου, σε σκηνοθεσία Φοίβου Συμεωνίδη, που παίζεται κάθε Κυριακή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Αν είσαι έφηβος/η που ξέμεινες από legendary skins για gems, μητέρα που τρέχοντας για όλα κράσαρες στην προσπάθειά σου να κάνεις ένα gps να σταματήσει, πατέρας που μπάρκαρες για να λύσεις τα οικονομικά βάρη της οικογένειας, ράπερ σε αναζήτηση ταυτότητας, ανάλγητος συμβολαιογράφος, τυχοδιώκτης ξάδερφος ή μικροαπατεώνας που στέρεψες από φαντασία, αν διψάς για περιπέτεια, σασπένς και κυνήγι θησαυρού, σκρόλαρε στη σελίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, κάνε online κράτηση για το ΠΟΥΠΟΥΛΑpp και απόλαυσε μια Κυριακάτικη μεσημεριανή κωμωδία μυστηρίου. Ίσως ανακαλύψεις το manual για έναν ουσιαστικό θησαυρό!
Περίληψη: «Η Στέλλα και ο γιος της ο Πολύκαρπος, μοιάζουν συχνά σαν να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Όταν μια μέρα κληρονομούν από την πλούσια θεία τους τέσσερα πουπουλένια μαξιλάρια, σίγουροι ότι πρόκειται για φάρσα, αποφασίζουν να μην τα κρατήσουν, αλλά να τα χαρίσουν από εδώ κι από εκεί. Όταν ανακαλύπτουν λίγο αργότερα ότι μέσα σε αυτά υπάρχουν κρυμμένα διαμάντια ανεκτίμητης αξίας, κάνουν τα πάντα για να τα βρουν και να τα πάρουν πίσω!...»
Η Έμη Σίνη και ο Άγγελος Αγγέλου, οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και εμπνευστές της ομάδας Κοπέρνικος, αφουγκράζονται με προσοχή τις εφηβικές ανησυχίες και τις γονικές αγωνίες της εποχής μας και, μέσα από μια διακειμενική σύνθεση, αναδομούν τους πατροπαράδοτους τρόπους σύνδεσης της παλιάς με τη νέα γενιά επικαιροποιώντας τους, (χωρίς εύκολους διδακτισμούς), αναδεικνύοντας έτσι τη συμπόρευση μέσα στη (και από) τη διαφορετικότητά μας.
Η πυκνή πλοκή, το πηγαίο χιούμορ, καυστικό ανά στιγμές, με εύστοχα γκαγκς και πολύ κέφι συνθέτουν μια σύγχρονη απολαυστική κωμωδία, με στοιχεία σπονδυλωτού sitcom για μικρούς και μεγάλους. Η διαδραστικότητα του έργου δίνει παλμό στο κοινό, που, ως οργανικό μέρος της παράστασης, συμμετέχει στην αναζήτηση του θησαυρού ενώ ανακαλύπτει τον εαυτό του, ταυτιζόμενο με τους αληθοφανείς χαρακτήρες του έργου.
Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογραμμίζει ιδανικά τη δράση ενώ οι στίχοι των τραγουδιών περιγράφουν εύστοχα τις ψυχικές διαθέσεις των ηρώων και σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της εποχής: άλλοτε την τεχνολογική άγνοια και άλλοτε τις παράλληλες ζωές της εικονικής πραγματικότητας των social media, του gaming, των apps.
Το λειτουργικό και πολυεπίπεδο σκηνικό εναλλάσσεται καθόλη τη διάρκεια της παράστασης εξυπηρετώντας τη σημειολογία και τους σκοπούς της δράσης. Τέλος, η σκηνοθετική ενορχήστρωση, υπό τις οδηγίες του Φοίβου Συμεωνίδη, καταφέρνει να αναδείξει, μέσα στην ιλαρότητά τους το βάθος των χαρακτήρων, τις υπαρξιακές τους αγωνίες αλλά και τις κρίσιμες σταθερές τους, τονίζοντας τόσο με γκρο πλαν την κύρια δράση όσο και με close up στη χρήση βιντεοπροβολέα τη δευτερογενή.
Η πλοκή εξελίσσεται σε φρενήρη ρυθμό και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς τα φαινόμενα απατούν όσους ψάχνουν την εύκολη λύση. «Η αλήθεια κρύβεται στο βάθος», θα πει η εκλιπούσα θεία, στη διαθήκη της, που αρέσκεται στους μαιευτικούς γρίφους και βάζει το challenge! H οικογένεια δέχεται την πρόκληση αλλά τα μέλη της θα χρειαστεί να περιενδυθούν ο ένας τον κόσμο του άλλου, να τον καταλάβουν, να τον νοιαστούν για να μπορέσουν να γίνουν εφευρετικοί. Θα καταφέρουν να αναβαθμίσουν το παλιό τους λογισμικό τους και με εργαλεία την αλληλεγγύη και την τεχνολογία να ξεπεράσουν όλους τους σκοπέλους και να λύσουν το μυστήριο; Το παλιό εμπεριέχει το καινούριο και το καινούριο γεννιέται απ’ το παλιό. Η λύση έρχεται μέσα από το «μαζί». Η αγάπη δε λαγκάρει. Απλώς χρειάζεται update.
Εξαιρετική στην ερμηνεία του ρόλου της μάνας η Αφροδίτη Κλεοβούλου πλαισιώνει μια πολύ δυνατή υποκριτικά ομάδα ηθοποιών: Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Γιάννης Οικονομίδης, Δημήτρης Φουρλής, Βασίλης Χατζηδημητράκης
- Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου - Έμη Σίνη
- Σκηνοθεσία - Κινησιολογία: Φοίβος Συμεωνίδης
- Σκηνικά: Ελένη Στρούλια
- Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
- Φωτισμοί: Ιφιγένεια Γιαννιού
- Μουσική - Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
- Στίχοι: Έμη Σίνη
- Βοηθ. Σκηνοθέτη: Μυρτώ Πανάγου
- Ηχογράφηση, mixing, mastering: Γιώργος Ζιώτας
- Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Μουχταρίδη
- Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης
- Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλέφωνο θεάτρου: 210 341 8550
Παραστάσεις: Από 12 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Κυριακή στις 15:30
Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Ηλικίες: 5 – 12 ετών
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ζωή του σαν σκηνή – τώρα στη «Τζένη Τζένη» του Νίκου Καραθάνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια αναμέτρηση με την κλασική ταινία της Φίνος Φιλμ
Θεατρικές πρεμιέρες και έργα που παίζονται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης
Μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου ο χρόνος ξεφεύγει από τη γραμμική του πορεία
Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται την Τασούλα, την πρωταγωνίστρια της παράστασης στο θέατρο Παλλάς, σε διπλή διανομή
Ένα από τα πιο προκλητικά και ριζοσπαστικά μυθιστορήματα της γαλλικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αυτοβιογραφικό έργο της νομπελίστριας μεταφέρεται από την ομάδα ETÚTI στο Blue Box Creative Studio
Η Μαρία Ναυπλιώτου ως Άτοσσα, ο Δημήτρης Καταλειφός ως Δαρείος, ο Αναστάσης Ροϊλός ως Ξέρξης και ο Σταύρος Σβήγκος ως Αγγελιοφόρος
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν έρχεται για λίγες μέρες στην Αθήνα
Μετά την επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λιλής Ζωγράφου έρχεται στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι
Μπήκαμε στα παρασκήνια της παράστασης και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, Νίκο Κοσώνα (Ζυλ) και Γιάννη Καράμπαμπα (Ζαν)
Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες της παράστασης, λίγο πριν από τη γενική δοκιμή της 18ης Απριλίου
Ένας ύμνος στην ελευθερία και τον έρωτα -Σκηνοθέτης ο Ένκε Φεζολλάρι
Ναταλία Γεωργοσοπούλου, Σάββας Στρούμπος και Φανή Βοβώνη μετέφρασαν για πρώτη φορά στα ελληνικά τις επιστολές που συνέταξε η Ουλρίκε Μάινχοφ μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας
Ο επικεφαλής του Royal Ballet ευχαρίστησε τον Τιμοτέ Σαλαμέ
Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και κάποιες επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές που έρχονται για λίγες παραστάσεις
Η γνωστή ηθοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τον μονόλογο «Girls and boys» που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Αλάμπρα
Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία τον Απρίλιο και τον Μάιο
Η διάσημη όπερα του Μπιζέ στην πιστή «ανακατασκευή» της παρισινής της πρεμιέρας του 1875
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Θάνατος παλληκαριού» του Κωστή Παλαμά στον Μικρό Κεραμεικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.