- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυλαία για τη «Γυναίκα με τα Μαύρα» έπειτα από 33 χρόνια - Υπέκυψε στην οικονομική κρίση
Υπήρξε ένα από τα μακροβιότερα θεατρικά έργα του Λονδίνου
Λονδίνο: Τερματίζονται λόγω κρίσης κόστους ζωής οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Γυναίκα με τα Μαύρα» - Σταδιοδρόμησε επί 33 χρόνια στη σκηνή του Γουέστ Εντ.
Η «Γυναίκα με τα Μαύρα», ένα από τα μακροβιότερα θεατρικά έργα του Λονδίνου, κλείνει μετά από 33 χρόνια, περισσότερες από 13.000 παραστάσεις και αναρίθμητες κραυγές αγωνίας του κοινού.
Το ανατριχιαστικό δράμα, που διασκευάστηκε από τον Στίβεν Μάλατρατ έχοντας βασιστεί στο μυθιστόρημα της Σούζαν Χιλ από το 1983, θα παίξει την τελευταία του παράσταση στο θέατρο Fortune στο Γουέστ Εντ στις 4 Μαρτίου του 2023.
Μια δημοφιλής παράσταση για γενιές θεατών, η «Γυναίκα με τα Μαύρα», «έχει δώσει σε γενιές νέων την ευκαιρία να βιώσουν την απόλαυση και τον αντίκτυπο του θεάτρου που αλλάζει τη ζωή», είπε η συγγραφέας Σούζαν Χιλ.
Ο παραγωγός του έργου, Πίτερ Γουίλσον, είπε: «Η θαυματουργή θεατρικότητα της “Γυναίκας με τα Μαύρα” δεν έχει κλονιστεί ποτέ. Μέσα από μια γάζα, μια λυγαριά και μια πόρτα, ο Στίβεν Μάλατρατ και ο [σκηνοθέτης] Ρόμπιν Χέρφορντ δημιούργησαν έναν ολόκληρο κόσμο στον οποίο έχουν εισέλθει γενιές νέων ανθρώπων, παραδομένοι στην απόλυτη μαγεία του θεάτρου: τη δική τους φαντασία. Ωστόσο, η οικονομική πραγματικότητα μας επηρέασε, σε έναν κόσμο αυξανόμενων τιμών».
Τα θέατρα αντιμετωπίζουν αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας και οι οικονομικές πιέσεις εντείνονται για το θεατρόφιλο κοινό, εν μέσω της κρίσης κόστους ζωής που μαστίζει τη Βρετανία.
Μια σειρά από έργα υψηλού προφίλ του Γουέστ Εντ ανακοίνωσαν επίσης τον τερματισμό τους. Το «Come from Away» και η «Μαίρη Πόπινς» θα παίξουν τις τελευταίες τους παραστάσεις τον Ιανουάριο.
Το «Γυναίκα με τα μαύρα» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Σκάρμπορο, αφού ο Χέρφορντ ανέθεσε στον Μάλαντρατ να γράψει μια ιστορία φαντασμάτων για τα Χριστούγεννα.
Άνοιξε στο θέατρο Στίβεν Τζόζεφ το 1987. Το έργο έφτασε στο θέατρο Fortune το καλοκαίρι του 1989, αφού έπαιξε νωρίτερα εκείνη τη χρονιά στα θέατρα Lyric Hammersmith, the Strand (σημερινό Novello) και Playhouse.
«Το Fortune ήταν ένα πολύ χαρούμενο σπίτι στο Λονδίνο για αυτό το έργο», είπε ο Χέρφορντ. «Η οικειότητά του παρείχε όχι μόνο τη σωστή κλίμακα και ατμόσφαιρα για τη δράση, αλλά και μια απόλαυση για το κοινό που εκτιμά αυτό το κόσμημα του Γουέστ Εντ με την κλασική του αρτ ντεκό αρχιτεκτονική».
Το έργο δημιουργήθηκε με ελάχιστα μέσα και έχει καστ μόλις δύο μελών: Ο Τζούλιαν Φόρσαιθ πρωταγωνιστεί αυτή τη στιγμή ως Άρθουρ Κιπς και ο Μάθιου Σπένσερ παίζει τον Ηθοποιό.
Η υπόθεσή του, συνοπτικά: Ο συμβολαιογράφος Άρθουρ Κιπς ταξιδεύει από το βικτωριανό Λονδίνο, σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει απροσδόκητα, όταν το σπίτι αρχίζει να του αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του και την μυστηριώδη παρουσία μιας γυναικείας φιγούρας, ντυμένης στα μαύρα, της οποίας η κάθε εμφάνιση σημαίνει θάνατο...
Η «Γυναίκα με τα Μαύρα» είναι το δεύτερο μακροβιότερο θεατρικό έργο στο Λονδίνο. Στον κινηματογράφο έγινε μεγάλη επιτυχία το 2012, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.
Η «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, η μακροβιότερη θεατρική παράσταση στον κόσμο, γιορτάζει αυτήν την περίοδο την 70η επέτειό της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη ζωντανεύει επί σκηνής τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη
Η ανατρεπτική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου σε ένα κλασικό έργο
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή του «Μεγάλου µας Τσίρκου»
Μυστικά, αποκαλύψεις και παρεξηγήσεις στα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας
Η μουσική παράσταση για την ελληνική μετανάστευση στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου κάνει πρεμιέρα στις 19 Μαρτίου
Ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Γιάννης Καλαβριανός μάς επανασυστήνουν το έργο του 1891, με πρωτότυπη μουσική και ενορχήστρωση και καινούργιο κείμενο σε δεκαπεντασύλλαβο
Η νέα σκηνική ανάγνωση της κλασικής ταινίας της Φίνος Φιλμς ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ένα θέατρο που ταυτίστηκε με τη λυρική ιστορία της Αθήνας από το 1904 έως σήμερα
Η ηθοποιός του ρίσκου πρωταγωνιστεί στην «Ντάμα Πίκα» και μιλάει για το θέατρο, το σινεμά και τις στιγμές που την καθόρισαν
Από τον «Ριγολέτο» και την «Τόσκα» μέχρι τη «Χρυσή Εποχή» του Ρήγου, δείτε το πρόγραμμα
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης διασκευάζει και σκηνοθετεί το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη
Η σκηνή του θεάτρου ως εικόνα ενός μέλλοντος που δεν είναι καταστροφικό
Ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Νάνα Παπαδάκη πρωταγωνιστούν στο πιο ασυνήθιστο και αποκαλυπτικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς
Τι αλλάζει στις πολιτιστικές μας συνήθειες και γιατί όλο και περισσότεροι Αθηναίοι επιλέγουν το θέατρο
Τρεις μπατζανάκηδες σε οδοιπορικό ελευθερίας
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη της παράστασης «Κέικ» στο Θέατρο Εμπορικόν
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια της παράστασης «Ταξίδι γύρω από τη χύτρα μου» στο θέατρο Αλκμήνη
Ο ηθοποιός πίσω από τον ρόλο του Αργύρη στο «Τρίτο Στεφάνι» μιλάει για τη ζωή και την πορεία του
Παρακολουθήσαμε μία από τις πρόβες της «πειραγμένης» κωμικής όπερας και μιλήσαμε με τη Σοφία Πάσχου
Μια βραδιά στο H.ug για την Z’ επιστολή του Πλάτωνα και την παράδοξη ιστορία της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.