Θεατρο - Οπερα

Το «Matrix» γίνεται μιούζικαλ - Ο Ντάνι Μπόιλ σκηνοθετεί hip hop χορογραφίες

Πότε κάνει πρεμιέρα το «Free Your Mind»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κιάνου Ριβς στο «The Matrix»
Ο Κιάνου Ριβς στο «The Matrix» © Warner Bros

Η ταινία «The Matrix» αλλιώς. Το μιούζικαλ «Free Your Mind» με σκηνοθέτη τον Ντάνι Μπόιλ ετοιμάζεται στην Αγγλία.

Ο Ντάνι Μπόιλ (Danny Boyle) πρόκειται να σκηνοθετήσει μια χορευτική διασκευή της υπερπαραγωγής επιστημονικής φαντασίας «The Matrix» του 1999.

Με τίτλο «Free Your Mind», το μιούζικαλ έχει πάρει την άδεια της Warner Bros και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο στο «Factory International», έναν νέο χώρο τέχνης στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παραγωγή θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του χώρου.

«Συνδυάζοντας τη χιπ-χοπ χορογραφία εκατοντάδων χορευτών με τον πιο πρόσφατο καθηλωτικό σχεδιασμό, το "Free Your Mind" θα οδηγήσει το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από το "The Matrix" και σε μια νέα σφαίρα δυνατοτήτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στο μιούζικαλ «Free Your Mind», ο Mikey J συνθέτει τη μουσική, ενώ ο Kenrick «H2O» Sandy έχει αναλάβει τη χορογραφία.

Ο Ντάνι Μπόιλ κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Slumdog Millionaire» το 2009 και είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Free Your Mind, η ατάκα του «Μορφέα» στον «Νίο»

Ο τίτλος του μιούζικαλ προέρχεται από τη χαρακτηριστική ατάκα που είχε πει ο «Μορφέας» στον «Νίο» στην πρώτη ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος «Matrix» κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Jump Program - No One Ever Made the First Jump - Matrix (1999) - Movie Clip HD Scene

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ