Θεατρο - Οπερα

Το «Φάντασμα της Όπερας» ρίχνει αυλαία από το Μπρόντγουεϊ μετά από 35 χρόνια

Οι δυσκολίες μετά την πανδημία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Φάντασμα της Όπερας
Το Φάντασμα της Όπερας © EPA / JULIAN SMITH

«Φάντασμα της Όπερας»: Τέλος η παράσταση από το θέατρο Broadway - Ο κύκλος των 35 χρόνων και οι χιλιάδες παραστάσεις

Το «Φάντασμα της Όπερας», η μακροβιότερη παράσταση του Μπρόντγουεϊ, έχει προγραμματιστεί ρίξει αυλαία τον Φεβρουάριο του 2023 μετά από 35 χρόνια. 

Το θρυλικό μιούζικαλ θα πραγματοποιήσει την τελευταία του παράσταση στο Μπρόντγουεϊ στις 18 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος την Παρασκευή. Ο κύκλος για το διάσημο έργο κλείνει μετά από 13.925 παραστάσεις. Σύμφωνα με τον Guardian, τα έσοδα από τα εισιτήρια παρουσίασαν διακυμάνσεις από τότε που το θέατρο άνοιξε μετά την πανδημία. Οι εισπράξεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα, αλλά και μειώθηκε σε περίπου 850.000 δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα, έφτασε τα 867.997 δολάρια. 

"Phantom of the Opera" closing on Broadway

Το «Φάντασμα της Όπερας» και η ιστορία του

Βασισμένο σε ένα μυθιστόρημα του Gaston Leroux, το «Φάντασμα της Όπερας» αφηγείται την ιστορία ενός παραμορφωμένου συνθέτη που στοιχειώνει την όπερα του Παρισιού και ερωτεύεται παράφορα μια αθώα νεαρή σοπράνο, την Christine. Τα τραγούδια του Andrew Lloyd Webber περιλαμβάνουν τα Masquerade, Angel of Music, All I Ask of You και The Music of the Night.

All I Ask Of You - Emmy Rossum, Patrick Wilson | The Phantom of the Opera Soundtrack

«Ως παραγωγός ονειρεύεσαι ότι μια παράσταση θα τρέχει για πάντα», δήλωσε ο παραγωγός Cameron Mackintosh σε μια δήλωση.

Η πρώτη παραγωγή άνοιξε αυλαία στο Λονδίνο το 1986 και από τότε την παράσταση έχουν δει περισσότερα από 145 εκατομμύρια άτομα σε 183 πόλεις. ενώ παίχτηκε σε 17 γλώσσες σε περισσότερες από 70.000 παραστάσεις. Μόνο στο Μπρόντγουεϊ, το μιούζικαλ έχει παίξει περισσότερες από 13.500 παραστάσεις σε 19 εκατομμύρια ανθρώπους στο θέατρο Majestic.

Η πανδημία έπληξε το Μπρόντγουεϊ, αφού τα θέατρα παρέμειναν κλειστά για περισσότερους από 18 μήνες.  Μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις έχουν ανακάμψει, όσο άλλα θεάματα δυσκολεύονται να κερδίσουν και πάλι το κοινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ