- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο: Nέες θέσεις λόγω sold out
Το μήνυμα στο ελληνικό κοινό πριν τις παραστάσεις
Μόνικα Μπελούτσι: Sold out οι παραστάσεις της στο Ηρώδειο - Ανοίγουν εκτάκτως νέες θέσεις.
Έναν χρόνο μετά την αναβολή της πολυαναμενόμενης sold out εμφάνισής της στην Αθήνα, η αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι, μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, έρχεται στο Ηρώδειο στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου για να ερμηνεύει επιστολές και αναμνήσεις της Μαρία Κάλλας και να σαγηνεύσει και τους Έλληνες θεατές στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.
Μια μετάκληση που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.
Η αγάπη του ελληνικού κοινού για την Ιταλίδα σταρ είναι τόσο μεγάλη, που «εξαφάνισε» σε χρόνο ρεκόρ τα εισιτήρια των πρώτων δύο παραστάσεων, οδηγώντας τους διοργανωτές να προσθέσουν μια ακόμα μέρα για να καλύψουν τις ανάγκες της πρωτοφανούς ζήτησης.
Ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» βρίσκεται πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το άνοιγμα ενός μικρού αριθμού νέων θέσεων που προέκυψε χάρη στην ελάφρυνση των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19.
Εξασφαλίστε έγκαιρα τα τελευταία εισιτήρια ΕΔΩ.
Μόνικα Μπελούτσι: Λίγα λόγια για την παράσταση
Η αισθαντική ερμηνεία από την Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και συνεχίστηκε με μια μια sold out περιοδεία όπου και αν ανέβηκε.
Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977). Το βιβλίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.
Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές σιωπηρές δοκιμασίες.
Τη Μόνικα Μπελούτσι, πλαισιώνουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Οι πρεμιέρες και οι επαναλήψεις στα θέατρα Άνεσις, Νέος Ακάδημος και Χορν
Η αριστοφανική κωμωδία γίνεται μια σύγχρονη αντιπολεμική παραβολή, γεμάτη μουσική, χιούμορ και μικρές αλήθειες που δύσκολα ξεχνιούνται
Γιώργος Γάλλος και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστούν στη σκοτεινότερη τραγωδία του Σαίξπηρ
Ένα έργο για τα όρια του ανθρώπου, της μνήμης και της τεχνητής νοημοσύνης, σε σκηνοθεσία του Γκαλίν Στόεφ
Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά για τη «Λυσιστράτη», τη σοβαρότητα της κωμωδίας και την εσωτερική ελευθερία που φέρνει ο χρόνος στη σκηνή και τη ζωή
Μια παράσταση χωρίς αποκλεισμούς από το Εθνικό Θέατρο και την Alpha Bank
Μετά τη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει σε Λονδίνο και Ρώμη, για να επιστρέψει εκ νέου στην Αθήνα τον Δεκέβριο
Ο Αστέριος Πελτέκης σκηνοθετεί το έργο του Αριστοφάνη
Αύγουστος στην Αθήνα με θέατρο- Δείτε τις επιλογές σας
Ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Άλκης Μπακογιάννης, ο Γιάννης Σαμψαλάκης, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, ο Γιλμάζ Χουσμέν, ο Αντώνης Χρήστου και ο Σπύρος Μπόσγας μάς εκφράζουν τι είναι για εκείνους η Ειρήνη
Το ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο με μια εκρηκτική Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και μια «dream team» δημιουργών, αναζητώντας την έξοδο από την κοινωνική εντροπία μέσα από το γέλιο και τη συλλογική διεκδίκηση
Η πρώτη παράσταση προσβάσιμη σε θεατές με αισθητηριακές αναπηρίες στην ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου
«Κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού και στην ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία», αναφέρει η ανακοίνωση
Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της ΕΛΣ, η σοπράνο και ο τενόρος μιλούν στην ATHENS VOICE
Ο Αριστοφάνης, ο Σεφερλής και οι κωμωδίες που συνεχίζουν να γεμίζουν τα ελληνικά θέατρα
Οι παραγωγές παρουσιάζονται σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της Βαλτικής
Το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.